وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: رتبههای زیر ۱۰۰ ایثارگران در آزمون سراسری بدون استفاده از سهمیه، بسیار ارزشمند است.
وی با تأکید بر اینکه امروز ایران اسلامی در همه عرصههای علمی حرفی برای گفتن دارد، اظهار کرد: جوانان عزیز ما سرمایههای بزرگ این عرصه به حساب میآیند و باید عرصههای مهم علمی و مدیریتی کشور به دست جوانان با کفایت مانند همین فرزندان نخبه شاهد و ایثارگر سپرده شود.
وزیر علوم و تحقیقات در ادامه با اشاره به نقش شهدای دانشجو، اساتید و جامعه دانشگاهی در پیروزی انقلاب و دوران دفاع مقدس، گفت: در جریان پیروزی انقلاب و بعد از آن در هشت سال دفاع مقدس، چهرههای بسیار زیادی از شخصیتهای مهم علمی و دانشگاهی داشتیم که در کنار علم، برای حفظ مرزها و ارزشهای کشور اسلامی تلاش کردند. شاهد آن تعداد قابل توجه شهدای دانشجو و اخیراً شهدای هستهای ما هستند که پیشتازان عرصه علم و هم جهاد بودند.
وی در پایان تجلیل و تقدیر از تلاشگران علمی، بهویژه در جامعه شاهد و ایثارگری را مثبت و ارزشمند توصیف کرد و افزود: اینکه این عزیزان بدون استفاده از سهمیه ایثارگری که حق مسلم آنها است چنین موفقیتی کسب کردهاند، بسیار ارزشمند و موجب افتخار است البته این سهمیهها راهی برای جبران حداقلی از ایثاری است که خانواده این عزیزان انجام دادهاند و موجب محدودیتها و سختیهایی در زندگی عادی این عزیزان شده است.
حجت الاسلام والمسلمین یوسفعلی شکری نماینده، ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این مراسم با اشاره به توجه رهبر معظم انقلاب به خانواده معظم شهدا و ایثارگران و رشد و تعالی این عزیزان گفت: تشکیل بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال ۵۸ و قبل از شروع جنگ تحمیلی به فرمان امام خمینی (ره) ناشی از دوراندیشی و تدبیر ایشان بود.
وی با تأکید بر لزوم توجه همهجانبه مسئولین به فرزندان شهدا و ایثارگران، افزود: با دانایی و توانایی امکان ایجاد رشد و تعالی در جامعه ممکن خواهد شد که پرچم این مسیر سخت را باید فرزندان شهدا با دانش و تذهیب و معنویت به دوش بکشند.
سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این مراسم با بیان اینکه شهید وزوایی، شهید احمدرضا احدی، شهید علمالهدی و تعداد زیادی از شهدا رتبههای برتر آزمون سراسری دورههای مختلف را کسب کردند، گفت: این شهدای عزیز از نخبگان جامعه اسلامی بودند و در همان دهه اول انقلاب سنگر علم را حفظ و حراست کردند.
وی تجلیل از رتبههای زیر ۱۰۰ کشوری جامعه شاهد و ایثارگر در نخستین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی را برای بنیاد شهید و امور ایثارگران توفیق بزرگ خواند و افزود: در آزمون سراسری سال جاری ۱۸۷ نفر از داوطلبان شاهد و ایثارگر رتبه سهرقمی و ۲۱ نفر خارج از سهمیه رتبه دورقمی کسب کردهاند که به معنی امتداد راه شهدا و پویایی، زندهنگهداشتن و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت علیرغم دشمنیهای استکبار است.
احمد امیرآبادی فراهانی رییس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی هم ضمن تشکر از بنیاد شهید و امور ایثارگران در برگزاری این همایش ملی، گفت: جامعه ایثارگران به خود میبالد که چنین فرزندان مستعدی را پرورش داده است.
وی استفاده از سهمیه ایثارگران در آزمونهای علمی کشور را حق مسلم این عزیزان دانست و افزود: اگر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پی افزایش این سهمیه باشد نمایندگان مجلس شورای اسلامی حامی آن خواهند بود و البته با هرگونه کاهشی در این سهمیهها مخالفت خواهیم کرد.