به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، بیش از یک سال پس از ظهور ویروس کرونای جدید، سرانجام قرار است تیمی از سازمان جهانی بهداشت در مورد منشاء همه گیری تحقیق کند.
بازدید ۱۰ کارشناس سازمان جهانی بهداشت از چین برای مقامات این کشور مسئلهای بسیار حساس است، از همین رو زمان دقیقی برای این بازرسیها اعلام نشده است و سازمان جهانی بهداشت تنها به نخستین هفته ژانویه اشاره کرده است.
وانگ یی وزیر امور خارجه چین به تازگی اعلام کرد تحقیقات بیشتر نشان میدهد که این همه گیری میتوانست در بسیاری از نقاط جهان ظاهر شود.
به دلیل همه گیری کارشناسان بین المللی در بدو ورود به پکن چهارده روز قرنطینه میشوند. آنها سه تا چهار هفته برای تحقیق زمان خواهند داشت. همچنین احتمالا بازرسان حوالی ۲۰ ژانویه دقیقا یک سال پس از قرنطینه شدن ووهان شهری با ۱۱ میلیون نفر جمعیت در ۲۳ ژانویه سال ۲۰۲۰، به این شهر خواهند رفت.
در عین حال ۲۰ ژانویه زمانی است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قرار است کاخ سفید را ترک کند و برخی ناظران معتقدند پکن قصد داشت آغاز تحقیق را تا زمان خروج ترامپ از کاخ سفید بکشاند تا این احساس را به وجود نیاورد که در برابر خواسته وی تسلیم شده است.
ایونا کیکبوش از مؤسسه مطالعات عالی توسعهای و بینالمللی ژنو میگوید یافتن منشاء ویروس به طور باورنکردنی دشوار خواهد بود.
دانشمندان به طور کلی معتقدند میزبان اولیه ویروس خفاش است، اما حیوان واسطهای که بیماری را به انسان منتقل کرد هنوز ناشناخته است. رسانههای چین بیشتر نظریه واردات ویروس از طریق مواد غذایی منجمد را مطرح میکند. این نظریه از سوی سازمان جهانی بهداشت رد شده است.
از دیدگاه سازمان جهانی بهداشت که از سوی دولت ترامپ به طرفداری از چین متهم شده است، هیچ تردیدی وجود ندارد که کارشناسانش میتوانند آزادانه تحقیق کنند. با این حال پکن هنوز اعلام نکرده است که آیا بازدید از ووهان هم در برنامه این کارشناسان هست یا نه.
مایکل رایان رئیس بخش اورژانس سازمان جهانی بهداشت اواسط دسامبر اعلام کرد تیم ما به ووهان خواهد رفت. این هدف ماموریت است. ما با همکاران چینی خود همکاری میکنیم، اما ماموریت تحت نظارت کارکنان چینی نخواهد بود.
این ماموریت از ده دانشمند از دانمارک، انگلیس، هلند، استرالیا، روسیه، ویتنام، آلمان، آمریکا، قطر و ژاپن تشکیل شده است که در حوزههای گوناگون تخصص دارند و شناخته شده هستند.
فابین لیندرتز از موسسه روبرت کخ آلمان و یکی از اعضای این ماموریت گفت هدف این نیست که یک فرد یا یک حکومت مقصر اعلام شود. هدف این است که در مورد آنچه رخ داده است آگاهی ایجاد شود تا مانع از آن شود که بار دیگر چنین واقعهای رخ دهد.