یکی از مجهزترین سردخانه های آذربایجانغربی با ظرفیت ده هزار تن در مهاباد افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ مرکز مهاباد، کورش کریمی، مدیر عامل این سردخانه گفت: فاز دوم این سردخانه با ظرفیت پنج هزارتن امروز به صورت رسمی افتتاح شد و ظرفیت سردخانه در مجموع به 10 هزار تن رسید که برای افتتاح فاز دوم آن 18 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی هزینه شده است.
در مراسم بهره برداری از این سردخانه ،معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بر تسهیل صادرات محصولات کشاورزی تأکید کرد.
احمدعلی کیخا گفت: درخصوص صنایع تبدیلی و سورتینگ جلساتی تشکیل شده و تسهیل صادرات و حمایت از صادرکنندگان از اولویتهای کاری سازمان، از طریق برنامه های مشوق صادراتی است.
کیخا افزود: با توجه به نقش تأثیرگذار صادرات در چرخه اقتصادی کشور برای رفع موانع صادرات نشست های مفیدی در چند مدت اخیر برگزار شد که نتایج آنها می تواند به زودی در حوزه رفع موانع و کمک به صادر کنندگان خود را نشان دهد.
وی، با بیان اینکه آذربایجانغربی قطب اصلی تولید سیب منطقه است، اضافه کرد: هم اکنون بخش عمده سیب های موجود در سردخانههای این استان به صورت مازاد انبار شده که باید زمینه صادرات آن فراهم شود.
ماموستا امامی، امام جمعه مهاباد هم گفت: باتوجه به نقش چشمگیر کشاورزان درتولید محصولات باید همواره قدردان زحمتهای آنها باشیم و برای حل مشکلات آنان گام برداریم و دولت باید به گونه ای برنامه ریزی کند که دلالان به مرور زمان حذف شوند و بیشترین سود و درآمد نصیب فعالان این عرصه شود.
امانی راد، کارشناس مسئول آبیاری تحت فشار جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد هم با اشاره به پیشرفت طرح آبیاری تجمیعی تحت فشار روستای قم قلعه گفت: در این طرح شاهد پیشرفت 95 تا 98 درصدی هستیم و با تأمین اعتبار به زودی به بهره برداری می رسد که با راه اندازی این طرح در سال سه میلیون مترمکعب آب صرفه جویی می شود.
پس از افتتاح سردخانه مسئولان در نشستی مشکلات بخش کشاورزی شهرستان مهاباد را بررسی کردند.
احمدعلی کیخا، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در این نشست، از تسهیل صادرات و حمایت ویژه از فعالان عرصه نهاده های کشاورزی و جایگزین کردن محصولات با کیفیت داخلی به جای محصولات خارجی خبر داد و گفت: هر کسی که در حوزه نهاده های بخش کشاورزی فعالیت کند و یا بتواند به جای محصولات وارداتی در داخل محصولات با کیفیت تولید کند زمین رایگان ، بسته های مالی ، تسهیلات ویژه با نرخ کم بهره و بازپرداخت طولانی مدت داده خواهد شد و برای تسهیل جریان کاری متقاضی شرایطی در نظر گرفته می شود که بدون کاغذ بازی اداری بتواند تولید را شروع کند.
سرپرست فرمانداری شهرستان مهاباد هم در این نشست گفت: اراضی کشاورزی این شهرستان از ظرفیتهای بالایی برخوردار است به طوریکه هرسال تعدادی از کشاورزان نمونه کشوری در بخش محصولات باغی ،صنعت دام و طیور مربوط به مهاباد است.
عارف خدرلو افزود: ۱۰ هزار هکتار باغ سیب در این شهرستان وجود دارد که سالانه بالغ بر ۱۲۰ هزارتن سیب از آن برداشت می شود و این شهرستان از قطبهای تولید این محصول در استان به شمار می رود.
وی اضافه کرد: درحال حاضر 80 هزار تن تن سیب تولیدی در سردخانه ها مانده و به فروش نرسیده است، امری که برای باغداران هزینه آور و دغدغه محسوب می شود و چون هر چقدر این سیب ها در سردخانه ها نگهداری شود موجب افت وزنی و افزایش هزینه می شود.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی هم گفت: ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان برای برخورداری از سیستم های نوین آبیاری با توجه به شرایط کم آبی استان، نیاز به تأمین منابع مالی دارد که از وزارت جهاد کشاورزی انتظار داریم نسبت به تأمین آن اقدام نماید.
محمود زاده، در ادامه بیمه محصولات کشاورزی ،افزایش قیمت ماشین آلات کشاورزی و عدم فروش وصادرات محصولات مختلف، مشکل ناوگان حمل و نقل بخش کشاورزی، نبود سورتینگ وصنایع تبدیلی را بخشی از مشکلات کشاورزان اعلام کرد.