وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از بازگرداندن ۴۹ خشت گلی کشور مربوط به ۲ هزار و ۸۰۰ سال پیش از حراجی خارج از کشور خبر داد.
وی گفت: در لوحهای خشتی لعابهای رنگی وجود دارد و ثابت میکند این هنر در تمدن هخامنشی وجود داشته است و هنر سفال در هنر و فرهنگ ایران ریشه دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره کاوشهای باستانشناسی در منطقه آوج استان قزوین افزود: باستانشناسان در کاوشهای خود در این منطقه بقایای انسانهای نئاندرتال را یافتند این یافتهها با کربن چهارده آزمایش شد که در نتیجه ش بقایا از عدد ۴۵ هزار سال فراتر رفت، بنابراین از کشورهای خارجی برای تخمین سن بقایای کشف شده کمک گرفتیم که تا عدد ۱۰۰ هزار سال در پیش بینی میکنند.
آقای مونسان گفت: یافتههای باستانشناسان در منطقه آوج استان قزوین تئوریهای زندگی انسان را در کشور ایران تغییر داد و نشان میدهد بیش از تاریخ ایران یکی از نقاط زندگی بشر بوده است.
وی همچنین از بهره برداری ۳۲۰ طرح مرمت و حفاظت در بخش میراث فرهنگی در هفته آینده خبر داد و افزود: در بخش میراث فرهنگی حدود ۲ هزار طرح مرمت و حفاظت در حال انجام است و برای تأمین اعتبارات مورد نیاز از استانداریها کمک گرفتیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: برای جبران کمبود بودجه تلاش کردیم بسیاری از طرحهای مرمت، حفاظت و حمایت از صنایع دستی را با همکاری شهرداری ها، فرمانداریها و استاندارایها اجرا کنیم.
آقای مونسان افزود: در طرح اشتغال روستایی موفق شدیم ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای صنایع دستی و گردشگری اختصاص دهیم و تاکنون هزار میلیارد تومان نیز جذب شده است.
وی گفت: از محل سامانه «کارا» متعلق به وزارت صمت نیز از طرحهای حمایتی برای حوزه صنایع دستی استفاده کردیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تأکید کرد: بودجههای استانی برای اجرای طرحهای مرمت، حفاظت، گردشگری و صنایع دستی برای وزارتخانه بسیار مهم است و همراهی استانداران سبب موفقیت ما در جذب این اعتبارات شده است.
آقای مونسان افزود: در دولت دوازدهم ۲۲ هزار میلیارد تومان طرح گردشگری انجام شده و ۱۳۷ هزار میلیارد تومان نیز در دست اجراست.
وی گفت: ساخت ۲۲۴ واحد هتلی، ۱۰۶ هتل آپارتمان، ۱۹۳ سفره خانه سنتی، ۳۷۴ مجتمع گردشگری و ۱۰۸ اقامت گاه سنتی و بوتیک هتل از مهمترین اقدامات در دولت دوازدهم است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: تعداد واحد بوم گردی کشور از ۲ هزار و ۲۰۰ واحد عبور کرده است.