رئیس بنیاد شهید با بیان اینکه سند ملی ایثار، جهاد و شهادت ۲۲ اسفند رونمایی میشود، گفت: شورای فرهنگی و اجتماعی سند ملی ایثار، جهاد و شهادت را تدوین میکند.
وی گفت: شفافتترین مرجع برای رساندن بیانات بنیاد شهید پل ارتباطی رسانه است. شاید یک سوالی که حتما در اذهان همه ماست که حاج قاسم سلیمانی با چه راز و رمزی از سردار جبهه به سردار دلها تبدیل شد؟ آیا حاج قاسم با تبلیغات جمهوری اسلامی حاج قاسم شد؟ یا یک تحول موجب شد انسانهای ممتاز در تراز شخصیتهای ویژه در عالم خلقت باشند؟
وی افزود: حاج قاسم گفته بود، انسان باید شهید باشد تا به شهادت برسد. همه شهدا این کلام ماندگار حاج قاسم را عینا بیان کردهاند که قبل از شهادتشان بوده است. آنها نفس مطمئنه بی قراری برای رسیدن به مقام معبود میشوند و حاج قاسم در عین داشتن تدبیر، تواضع، اخلاق مداری، وجودی بی قرار برای رسیدن به مقام شهید بودن، داشت. حاج قاسم نماد گذشت، ایثار، نوع دوستی، شجاعت، تدبیر بود.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطر نشان کرد: در بنیاد شهید ما توفیق داشتیم مراسم مختلفی برگزار کنیم، روز گذشته نمایشگاه بیش از ۳ هزار عکس با عنوان "از بغداد تا کرمان" درباره شهادت حاج قاسم برپا شد و ۱۰ هنرمند از هنرمندان کشورمان برگزیده شدند. همچنین ۴۰ شب ما در کرمان برای حاج قاسم مراسم ویژهای برگزار کردیم. برنامههای دیگری از جمله رو نمایی از کتابی درباره وی داشتیم تا بتوانیم مکتب سلیمانی را ترویج دهیم.
اوحدی گفت: علاوه بر این به مناسبت سالگرد شهدای هواپیمای اوکراینی با همکاری معاونت فرهنگی بنیاد شهید یک برنامه ویژه روز چهارشنبه در اصفهان و تهران به احترام این عزیزان برگزار میشود.
اوحدی گفت: در شش ماه اخیر ما با یک شرایطی مواجه بودیم که در آن شرایط بنیاد به دلیل کسری بودجه ۸ هزار و ۵۰۰ میلیار تومان معوقات داشته است. با همت دولت از این مبلغ که گفته شد، حدود ۷ هزار ۸۴۶ میلیارد تومان کاملا تسویه شده است. بخشی از این بدهیها از سال ۹۱ مانده بود. ما بدهیهای محرز و برحقی را به خانوده شهدا داشتیم که پاداش بازنشستگی که باید تسویه میشد جزیی از آن بوده است.
رئیس بنیاد شهید افزود: ما از سال ۹۴ این پاداش را تسویه نکردیم و این دین بزرگی که به گردن بنیاد بود تا پایان ۹۸ تسویه شد.
وی بیان کرد: از سال ۹۱ معوقات ماده ۳۸ بود که باهماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان برنامه و بودجه در دو بخش و دو قسط انجام شده و بر اساس براوردی که ستاد کل نیروهای مسلح داشته است، بنیاد شهید توانست این دین را ادا کند. البته احکام به صورت کامل و جامع زده نشده، زیرا یک سری تغییراتی داشته است و بر اساس احکام جدید هر گونه معوقات دیگری از ماده ۳۸ مانده باشد ما ردیف ان را در نظر گرفتیم که در سال ۱۴۰۰ پرداخت خواهد شد.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: یکی از معوقات ما به دانشگاهها بود. در سنوات گذشته آنچه قانون ما را موظف به آن کرده بود این است که فرزندان شهید و ایثارگران باید از دانشگاه بهره ببرند و این حمایت را در بودجه نمیدیدیم، ولی امسال یک رویکرد حمایتی نسبت به جامعه ایثارگری وجود دارد و سال ۱۴۰۰ بودجه ما عملیاتی، منطقی و واقع بینانه است.
وی اضافه کرد: ما ابتدای حضورمان یک منشور ده مادهای را آماده کردیم که بند اول رعایت اخلاق و تواضع در مواجه با جامعه ایثارگری بود. این منشور به همه استانها ابلاغ شد. همچنین بخشنامه کردیم مجموعه اقتصادی ما باید استخدام را از جامعه ایثارگری داشته باشند. زیرا ما امروز ۹ هزار نفر نخبه از خانواده شاهد و ایثارگر با عنوان نخبه با شاخصهای شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم، پس باید از این ظرفیت هم در حوزههای اداری و اقتصادی استفاده شود.
اوحدی تصریح کرد: ما برای پرهیز از رفتار سلیقهای یک شورای راهبردی اقتصادی در بنیاد در نظر گرفتیم که شش نفر در آن فعالیت دارند، یک شورا هم شورای فرهنگی و اجتماعی است که جمعی از صاحب نظران فرهنگی و اجتماعی در آن حضور دارند. همچنین تدوین سند ملی ایثار، جهاد و شهادت از جمله وظایف این شوراست و امیدواریم روز ۲۲ اسفند رونمایی از این سند انجام شود.
اوحدی گفت: علاوه بر اینها ۵ کارگروه در بنیاد تشکیل شده و امروز مهمترین مشکل ما موضوع اشتغال جامعه ایثارگری است. یک کارگروه برای رسیدگی به امور مسکن، درمان، فرهنگ، لوایح و تنقیح قوانین در نظر گرفته شده است. خروجی این کارگروهها این بود که هر هفته یک استان در روز سه شنبه در خدمت جامعه ایثارگری باشیم و تا الان ۲۵ استان رفتیم و ۷۵تفاهم نامه در حوزه مسکن، اشتغال و ساماندهی گلزارهای شهدا به امضا رسیده است. سفر بعدی هم خراسان شمالی خواهد بود.
وی بیان کرد: تا امروز عملکر شش ماهه برای حوزه مسکن به این صورت بود که ۶۱ هزار و ۸۱۵ زمین برای تهیه مسکن در این ۲۵ استان فراهم شده است در حالی که در این ۱۶ سال گذشته ۳۶ هزار زمین تامین شده بوده است. اگر ما از میزهایمان جدا شویم کار بیشتری میتوانیم انجام دهیم و به همین خاطرحدود ۴۰ هزار مورد شغل در این ۲۵ استانها فراهم شده است.
رییس بنیاد شهید گفت: در حوزه مسکن و اشتغال ۷ تفاهم نامه برای بهره گیری از قوانین بالا دستی با وزارت مسکن، وزارت راه، وزارت گردشگری ... امضا شد. حدود ۱۲ میلیون سند از آثار و وصایا شهدا و ایثارگران در اختیار بنیاد است که میتواند در اختیار مجموعه فرهنگی قرار بگیرد.