ادامه بحران پسا انتخاباتی آمریکا؛
استقبال مایک پنس از اعتراضات به نتیجه انتخابات
رئیس دفتر معاون رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد، پنس از تلاش برخی قانونگذاران برای طرح اعتراضات در روز ۱۷ دی ماه که کنگره برای تایید رای الکترال کالج نشست خواهد داشت، استقبال میکند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ پایگاه خبری هیل در گزارشی نوشت، «مارک شورت» رئیس دفتر «مایک پنس» در بیانیهای اعلام کرد، پنس در نگرانی میلیونها آمریکایی درباره تقلب و تخلف در انتخابات ریاست جمهوری سهیم است و از تلاشهای اعضای مجلس نمایندگان و سنا برای استفاده از اختیارات خود در چارچوب قانون برای مطرح کردن اعتراضات و ارائه اسناد و مدارک به کنگره و شهروندان آمریکایی در روز ۱۷ دی ماه (ششم ژانویه) استقبال میکند.
پنس این بیانیه را یک روز پس از آن صادر کرد که دادخواست جمهوریخواهان با هدف تلاش برای اعطای اختیار به وی برای ابطال نتایج انتخابات در روز ششم ژانویه رد شد؛ پنس ریاست نشست ششم ژانویه را بر عهده خواهد داشت، اما نقش وی تا حد زیادی تشریفاتی است.
دهها نماینده جمهوریخواه اعلام کرده اند آراء الکترال کالج را در نشست روز چهارشنبه به چالش خواهند کشید. اندی بیگز از آریزونا، مات گائتز از فلوریدا، لویی گوهمرت از تگزاس، پل گوسر از آریزونا و جودی هایس از جورجیا از جمله جمهوریخواهانی هستند که در نظر دارند در نشست این هفته کنگره، آراء الکترال کالج را به چالش بکشند.
سناتور «جاش هالی» نخستین سناتور جمهوریخواهی است که هفته گذشته اعلام کرد به این تلاشها ملحق خواهد شد. اعتراض وی به همراه یک نماینده مجلس نمایندگان کافی است تا سنا و کنگره این مسئله را به بحث بگذارند و در مورد آن رای گیری کنند.
این اعتراض زمانی موفقیت آمیز خواهد بود که اکثر اعضای هر دو مجلس سنا و نمایندگان از آن حمایت کنند. با وجود این، با توجه به اینکه دموکراتها کنترل مجلس نمایندگان را در اختیار دارند و برخی سناتورهای جمهوریخواه اعلام کرده اند با هر گونه اعتراضی مخالفت خواهند کرد بعید است این تلاشها به موفقیت انجامد.
«جاش هالی» به همراه دیگر نمایندگان جمهوریخواه درباره میزان ادعاها درباره تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته ابراز نگرانی کرده اند و ترامپ و متحدانش بارها مدعی شده اند که این انتخابات تحت شعاع تقلبی گسترده قرار گرفته است.
با وجود این، مقامات انتخاباتی بلندپایه به همراه بیل بار دادستان کل سابق آمریکا تایید کرده اند هیچگونه سند و مدرکی دال بر تقلب گسترده انتخاباتی وجود ندارد.
نزدیک به دو ماه از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میگذرد و پنس تا این اندازه صریح و شفاف در خصوص موضع ترامپ درباره تقلب در انتخابات صحبت نکرده و در عوض خواستار شمارش همه "آراء قانونی" شده بود. با وجود این، هنوز به طور علنی تلاشهای رئیس جمهور یا متحدانش را برای به چالش کشیدن یا ابطال نتایج انتخابات نفی نکرده است.