فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران: جایی که بالاترین میزان آلودگی هوا را دارد، میزان ابتلا به کرونا بیشتر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر علیرضا زالی در حاشیه جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران در استانداری تهران افزود: از استاندار تهران تشکر میکنم که به دلیل اهمیت سلامت شهروندان، سومین جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا را تشکیل دادند. این جلسه مصوبات بسیار خوبی داشت و بخشی از برنامههای میان مدت استان تهران تسریع شد.
وی گفت: پیشنهاد تعطیلی تهران بسیار هوشمندانه و بر اساس گزارش کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی مستقر در تهران انجام گرفته است.
دکتر زالی درباره تاثیر آلودگی هوا بر ابتلا به بیماری کرونا، افزود: هر بیماری تنفسی، میزان آسیب پذیری و مخاطرات تنفس را در آلودگی هوا افزایش میدهد. این موضوع به صورت تجمیعی و تصاعدی بر میزان ابتلا و مرگ و میر تاثیر منفی دارد.
وی افزود: آلایندههای هوا معمولا موجب اختلال در سیستمهای فیزیولوژی تنفسی میشوند، بنابراین این موضوع باعث افزایش بار بیماری کرونا میگردد.
دکتر زالی گفت: در شهر تهران شاهد بیماریهای آلرژیک و زمینهای تنفسی در گروههای مختلف سنی به خصوص در خردسالان و افراد کهنسال هستیم. آلودگی هوا موجب افزایش خطر پذیری این افراد میشود.
وی افزود: نکته بعدی این است که بین مرگ و میر ناشی از کرونا و میزان آلایندههای هوا ارتباط مستقیمی وجود دارد که سازمان بهداشت جهانی هم در میزان ابتلا و هم در میزان مرگ و میر چند بار این موضوع را بیان کرده است.
زالی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به اینکه آمار ابتلا به کرونا در تهران با شیب نسبتاً ملایم تری در مقایسه با سایر استانها در حال کاهش است و بیمارستانها آماده امواج احتمالی بعدی بیماری میشوند، هرگونه موضوع جدید درمانی در بیمارستانها میتواند موجب اختلال در خدمت رسانی شود.
وی افزود: نکته بعدی که خیلی مهم است توزیع جغرافیایی مناطقی از تهران است که بالاترین میزان تراکم آلایندگی را دارند. یعنی در جاهایی که بالاترین میزان آلودگی هواست در همانجا نقاط داغ یا هات اسپات بیماری کروناست. خیلی از محدودیتهایی که در سنوات گذشته میتوانستیم در تهران اعمال کنیم مثل بحث گسترش ساعات طرح ترافیک یا زوج و فرد از درب منازل در حال حاضر وجود ندارد، زیرا به علت شیوع بیماری کرونا منجر به افزایش باز توزیع بار مضاعف به حمل و نقل عمومی میشود و مشکلات ما را در تهران بیشتر میکند.
وی گفت: یکی از گلوگاههای بحرانی در ابتدا شیوع بیمارری کرونا در تهران حمل و نقل عمومی بخصوص مترو است و این چالشی است که استاندار هم در اعمال محدودیتها به آن اشاره داشت.
دکتر زالی افزود: با توجه به اینورژن (وارونگی هوا) بسیار متراکمی که هم اکنون در تهران وجود دارد ویروس کرونا از شرایط اقلیمی و پیرامونی مطلوب تری برخوردار میباشد و میزان ثبوت ویروس در محیط شهر افزایش مییابد. یعنی وقتی تهویه لازم در شهر و یا فضاهای عمومی اتفاق نیفتد ویروس زمان بیشتری را برای بقای خود طی خواهد کرد، بنابراین میتواند باعث افزایش آلودگی شود.
وی گفت: مهمترین مسئله در این شرایط حضور نیافتن غیر ضرور در شهر است، چون هم موجب حفاظت در مقابل آلوگی هوا میشود و هم در مقابل ابتلا به کرونا مصونیت بیشتری پیدا میکنیم به خصوص گروههای پر خطر از جمله افراد مسن و افراد با بیماری زمینهای و تنفسی مزمن و یا کسانی که مبتلا به آسم هستند. کودکان و سایر گروههای سنی که دچار بیماری آلرژیک و حساسیتی هستند باید در منزل بمانند.