رهبران جنبش حماس تاکید کرد: مسیر مقاومت ادامه دارد و آزادسازی سرتاسر فلسطین، طرح آینده این محور است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، یکی از رهبران جنبش حماس با تاکید بر نقش مهم سپهبد شهید قاسم سلیمانی در بسیج کردن گروههای مقاومت در مقابله با تجاوزگری رژیم صهیونیستی، اشغالگری و استکبار افزود: مسیر مقاومت ادامه دارد و آزادسازی سرتاسر فلسطین، طرح آینده این محور است.
اسامه حمدان که در مراسم گرامیداشت یاد سپهبد شهید قاسم سلیمانی در تهران شرکت کرده است، در گفتگو با شبکه تلویزیونی المیادین گفت: «روابط بین حاج قاسم سلیمانی با رهبران جنبش حماس در حوزه سیاسی و نظامی، روابطی عمیق و پیوسته در طول دورهای بیش از دو دهه بود. حاج قاسم سلیمانی به همراه برادران و دوستان خود در حمایت از مقاومت فلسطین و توسعه قدرت آن و رسیدن این جنبش به نقطه کنونی، نقش اساسی داشت. طی روزهای گذشته در سالگرد جنگ فرقان، شاهد مانورهای «تکیه گاه محکم» از جانب اتاق مشترک مقاومت در غزه بودیم. شهید قاسم سلیمانی از این جنگ دور نبود؛ چه از مراحل مربوط به این نبرد و چه از آمادگیهای پیش از آن برای آموزش و تجهیز نیروها و همراهی لحظه به لحظه عملیات. مقاومت فلسطین نقش شهید سلیمانی را به یاد میآورد. شهید سلیمانی با مقاومت زندگی کرد. مقصودم از این سخن این است که وی فقط حامی مقاومت در فلسطین نبود؛ بلکه با درد و غم مقاومت زندگی میکرد. هرگز چیزی درباره مقاومت نگفت؛ مگر اینکه به آن پایبند بود، آنها را اجرا میکرد و اثر این موضوع واضح و روشن بود. به همین سبب اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در خصوص شهید قاسم سلیمانی گفت وی شهید قدس بود، زیرا شهید سلیمانی برای این آرمان زندگی کرد؛ به این امید که قدس آزاد شود. در سالگرد شهادت شهید سلیمانی میگویم به اذن خداوند، قدس آزاد خواهد شد. کشورهای سازشکار اراده و اختیاری درمورد این منطقه ندارند و آزادی قدس زودتر از آن خواهد بود که بسیاری گمان میکنند. آن زمان پشیمانی نصیب کسانی خواهد بود که در خصوص قدس کوتاهی و تصور کرده اند جانبداری از دشمن یا تعامل با آن، برای آنان در این دنیا دستاوردی خواهد داشت.»
اسامه حمدان در پاسخ به سؤالی در خصوص سفر شهید سلیمانی به نوار غزه گفت: «شاید زمان کافی برای سخن گفتن از بسیاری از جزئیات نقش شهید سلیمانی در قبال فلسطین نباشد. همان طور که میدانید اقتضای شرایط مقاومت این است که بسیاری از برگههای آن فاش نشود,، اما به وضوح میگویم که اگر برای شهید سلیمانی میسر میشد که به غزه، قدس و فلسطین سفر کند، بسیار خرسند میشد. وی لحظه به لحظه با آرمان فلسطین، دردها و مقاومت فلسطین زندگی کرد.
اسامه حمدان در پاسخ به سؤالی در خصوص رزمایش «تکیه گاه محکم» گفت «بر این باورم که موضوع رزمایش به چند سبب اهمیت داشت. موضوع نخست به این قضیه ارتباط دارد که رزمایش زمانی انجام شد که رژیم صهیونیستی و آمریکا برای بالا بردن سطح تهدید در منطقه تلاش میکنند؛ برای اینکه مردم منطقه به ویژه نیروهای مقاومت احساس کنند در شرایط خطرناک و سخت و در معرض تهدید و خطر قرار گرفته اند. این رزمایشها به منزله ارسال پیام واضح و روشنی بود؛ بر این مبنا که مقاومت به این تهدیدها اهمیت نمیدهد و اقدام تعیین کننده در عرصه میدان انجام خواهد شد. مقاومت اعلام کرد حدود ۴۰ هزار تن از نیروهای مقاومت از گروههای مختلف در این رزمایش شرکت کردند و در همه محورهای میدانی حضور داشتند و اسرائیل این اوضاع را زیر نظر داشت و از این عرصه دور نبود. من بر این باورم که اسرائیل به سبب توسعه قدرت مقاومت برای واکنش بسیار نگران بود. این رزمایش پیام مهمی برای اسرائیل بود که به آن پی برد. موضوع دوم این است که این رزمایشها زمانی برگزار شد که موجی از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی شکل گرفته است و برخی تلاش میکنند این گونه نشان دهند که فلسطینیان هیچ چشم اندازی برای آینده ندارند، به طوری که باید با پذیرفتن شکست، به وجود این رژیم در خاک خود اذعان کنند. مقاومت میگوید به رغم فروپاشیهایی که روی میدهد، به فعالیت خود ادامه میدهد. سومین موضوع این است که دشمن در صورت وارد کردن آسیب به ما، تلاش میکند که آن را به منزله پایان کار مقاومت نشان دهد. دولت آمریکا تلاش کرد که ترور شهید قاسم سلیمانی را آغازی برای پایان کار مقاومت و نقش آن در منطقه نشان دهد. بدون تردید، رزمایشها در غزه و اتفاقهایی که در شمال فلسطین در مرزهای آن با لبنان روی میدهد، اسرائیل را نگران میکند و مقاومت نشان میدهد که مقاومت همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد، آمادگی دارد و پیشرفت میکند. نوعی معادله وجود دارد که شاید دشمن توانایی درک آن را نداشته باشد. بر این اساس که شهادت به گونهای است که ما را به سمت جلو سوق میدهد؛ نه اینکه ما را به عقب بازگرداند. شهادت به منزله پیروزی برای صاحب آن است نه اینکه بر اساس تصور آنها، به منزله شکست باشد. آخرین نکته در خصوص این رزمایشها این است که هر قدر دشمنان مقاومت به توسعه قدرت خود ادامه دهند، مقاومت هم فقط به واکنش به تجاوزگریها فکر نمیکند؛ بلکه به سمت عمل جدی برای آزادسازی سرتاسر فلسطین پیش میرود. این طرح آینده مقاومت است. فقط در این سطح نیست که ما به تجاوزگریها پاسخ دهیم، هرچند چنین چیزی حق و وظیفه ما است؛ اما برنامه آینده ما این است که در طرح آزادسازی فلسطین پیش برویم. به امید خداوند آزادسازی سرتاسر فلسطین محقق خواهد شد و این آزدسازی فقط از طریق مقاومت، قدرت و وحدت ملت و امت ما در برابر رژیم اشغالگر محقق خواهد شد.»
اسامه حمدان در پاسخ به سؤالی در خصوص نتایج دیدارهای جنبش حماس و دیگر گروههای مقاومت در ایران گفت «بگذارید این موضوع را در دو نکته مهم خلاصه کنم. نخست اینکه قدرت و همبستگی محور مقاومت اکنون بیش از گذشته است. این بدان معناست که پیشرفت و توسعه به شکل مستمر ادامه دارد و به لطف خداوند عقب گردی در این زمینه وجود ندارد. این در حالی است که صهیونیستها با بحرانها و پیچیدگیهایی مواجه هستند. آنها برای آزار رساندن قدرت دارند؛ اما قدرتی برای پایان دادن به اوضاع به نفع خود ندارند؛ بلکه شاید نبردی را آغاز کنند؛ اما نمیتوانند درباره پایان آن پیش بینی کنند؛ چه رسد به اینکه نتایج آن را تضمین کنند.
دومین موضوع این است که فروپاشیها در منطقه و رفتن به سمت عادی سازی روابط در منطقه، به هیچ وجه نشان دهنده خواسته این امت و ملتهای آن نیست؛ بلکه تصویر واقعی، کاملا خلاف این موضوع است. کسانی که به سمت عادی سازی روابط پیش میروند، برگههای خود را در برابر ملتهای خود و در برابر امت اسلامی نشان میدهند و کار مقاومت را برای خلاصی از مزاحمتهای احتمالی آنها راحت میکنند. همچنین به صراحت میگویم که این امت، امت پیروز است و امت شکست خورده نیست. شاید با شکستهای موقت مواجه شود؛ اما امتی است که پیروز خواهد شد. درگیریها در فلسطین و در منطقه، موجب میشود این منطقه به مهمترین منطقه تبدیل شود و عزم و اراده مردم آن به منزله عامل تعیین کننده در ترسیم آینده است. دشمن هرچند برای ترساندن ما تلاش میکند، نمیتواند آینده را ترسیم کند؛ زیرا عزم و اراده ما با آنچه دشمن میخواهد، تفاوت دارد، عزم و اراده ما به گونهای است که میتواند در میدان عمل کند. به طور خلاصه میگویم رژیم صهیونیستی ۷۲ سال پیش در خاک فلسطین شکل گرفت و قدرت آن طی سه دهه افزایش یافت. از سه دهه پیش یعنی از دهه هشتاد قرن گذشته، این رژیم در حال عقب گرد است و در حال پیشرفت نیست، هر قدر هم برخی تصوری برخلاف این موضوع داشته باشند، این اتفاق روی خواهد داد. این رژیم اکنون در بیشتر زمینهها شکننده است. درست است که ما به بیشترین قدرتی که میخواهیم، نرسیده ایم؛ اما به صراحت میگویم معادله مقابله با دشمن و رژیم اشغالگر فقط بر قدرت برابر متمرکز نیست؛ بلکه بر اقدامات مقاومت یعنی ایجاد قدرت متمرکز است که این موضوع دشمن را آزار میدهد.»
اسامه حمدان درخصوص روابط بین جنبش حماس و گروههای عراقی و جریانها و احزاب عراقی گفت: «موضعی که فالح الفیاض رئیس سازمان بسیج مردمی عراق در خصوص مخالفت با عادی سازی روابط اعلام کرد، برای مقاومت و گروههای آن عجیب نیست. این موضع گیری اصیلی است که از مدتها پیش از آن آگاه بودیم و اعلام این موضوع در شرایط کنونی اهمیت پیدا میکند؛ زیرا برخی برای اعلام فروپاشی و جذب دیگر کشورها و طرفها به موج شکست، تلاش میکنند. با گروههای مختلف مقاومت در عراق در ارتباط هستیم و بین این گروهها و گروههای مختلف مقاومت در فلسطین ارتباط وجود دارد. ما بر این باوریم که در مقابله با رژیم صهیونیستی و اشغالگری در خاک فلسطین، در یک محور قرار گرفته ایم. اینجا که در خصوص سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی سخن میگویم، باید به این موضوع اشاره کنم که وی در بسیج کردن همه گروههای مقاومت در منطقه در برابر تجاوزگری، اشغالگری و استکبار نقش مهمی ایفا کرد، به طوری که آرمان فلسطین، آرمان همه این گروهها و مهمترین آرمان امت آنها باشد. دردها، رنجها و چالشهای فراروی گروههای مقاومت در این کشورها و در عرصههای مختلف، هر قدر که باشد، باز هم آرمان فلسطین مهمترین آرمان آنها است. این موضوع واضح، روشن و برای همگان ثابت است. مواضع این گروهها در عراق به منزله گواهی برای تاکید بر این موضوع است. ما از عراق دور نبوده ایم و نخواهیم بود و به امید خداوند جنبش حماس در برنامههای مقاومت در بغداد حضور خواهد یافت. امید ما فقط این نیست که در بغداد کنار برادران خود باشیم، بلکه امید ما این است که ما و آنها در آزادسازی قدس و بازپس گیری مقدسات آن کنار هم باشیم.»
وی همچنین در خصوص نتایج دیدار با سردار قاآنی فرمانده سپاه قدس گفت: «حاج اسماعیل قاآنی از تلاشهای حاج قاسم سلیمانی دور نبود. وی معاون شهید سلیمانی بود و در همه زمینهها با وی در ارتباط بودیم. وی به ویژه از مسائل مقاومت فلسطین دور نبود. همان طور که دیدیم، وی در روزهای نخست روی کار آمدن پس از شهادت حاج قاسم گفت این مسیر تا تحقق همه اهدافی که دنبال آن هستیم، ادامه خواهد یافت. در حاشیه این مناسبت، همچنین از حاج سلامی فرمانده سپاه پاسداران شنیدیم که تاکید کرد مواضع همچنان مانند گذشته است. ما اطمینان داریم که موضع گیری جمهوری اسلامی و موضع برادران در سپاه پاسداران به دستور رهبر انقلاب اسلامی ایران، موضع قاطعی در قبال فلسطین، حمایت از مقاومت در فلسطین و حمایت از پایداری ملت فلسطین است. اتفاقی که طی سال کنونی روی داد، به منزله تاکید بر این موضوع است که آنها مانند سالهای گذشته عمل میکنند.»
اسامه حمدان در پاسخ به سؤالی در خصوص روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و ارتباط با جنبشهای اسلامی در کشورهای عربی و اسلامی برای مقابله با تحولات عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر گفت: «اولا باید بر مخالفت کامل با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تاکید کنم. بدون تردید، وقتی کسانی که خود را طرفدار ارزشها و اصول این امت میدانند یا وقتی جنبشهای اسلامی و ملی گرا که همواره از آرمانهای این امت به ویژه آرمان فلسطین حمایت کرده اند، به روند عادی سازی روابط میپیوندند، خشم ما بیشتر میشود. ما امیداوریم که این اشتباه به طور کامل تصحیح شود. از اولویتهای ما تلاش برای مقابله با عادی سازی روابط و جلوگیری یا کاستن از قدرت دشمن برای نفوذ در صفوف امت ما است. اسماعیل هنیه طی روزهای اخیر در خصوص عادی سازی روابط و خطرات آن، نامههایی به رهبران، رؤسای جمهور، نخست وزیران و رهبران احزاب در کشورهای عربی و اسلامی ارسال کرد و از آنها خواست مقابل عادی سازی روابط بایستند و از هر اقدامی که ممکن است مسیر را برای عادی سازی روابط هموار کند، بازگردند.
وی همچنین به خطرات عادی سازی روابط برای این منطقه اشاره کرد، زیرا این اقدام فقط برای آرمان فلسطین خطر ندارد. رژیم صهیونیستی به منزله خطری برای کشورهایی است که با آن سازشکاری میکنند. کسانی که میخواهند بدانند رژیم صهیونیستی چگونه به کشورهای سازشکار نگاه میکند، باید مطالب منتشرشده در رسانههای رژیم صهیونیستی را درباره کشوری مانند امارات بررسی کنند. از بدترین تصاویری که ممکن است درباره کشوری ارائه شود، تصاویری است که در این رسانهها منتشر میشود، آن هم در حالی که دولت امارات روند عادی سازی روابط را در منطقه رهبری میکند. موضوع دوم تلاشهای مشترک گروههای مقاومت فلسطین و منطقه برای مقابله با عادی سازی روابط است. ما همچنین گامی اتخاذ کرده ایم که شاید به برنامههای عملی گروههای پویای منطقه برای مقابله با عادی سازی روابط منجر شود. بر این باوریم که این اولویت اساسی ما نه فقط به نفع آرمان فلسطین، بلکه به نفع امت و حمایت از آن است، زیرا هدف از عادی سازی روابط فقط برقراری روابط و گشودن سفارتخانهها نیست، بلکه هدف از آن، مشروعیت دادن به حضور رژیم صهیونیستی به عنوان فرمانروا و پیشتاز منطقه است، به گونهای که رهبری محوری را داشته باشد که آمریکا میخواهد آن را برای خدمت به منافع خود در منطقه، ایجاد کند و نقش این محور درگیری با فرزندان امت اسلامی خواهد بود به گونهای که آن را دچار فرسایش کند و در نتیجه، این محور دچار فرسایش خواهد شد و شکست خواهد خورد. به جای اینکه درگیریها در جهت تضعیف رژیم صهیونیستی و دشمنان امت باشد، دولت آمریکا میخواهد این درگیریها به درگیری داخل امت تبدیل شود هرچند این اتفاق رخ نخواهد داد، زیرا میدانیم کسانی که در حال سازشکاری هستند، از واقعیت ملتهای خود به دور هستند. آنها به شکل صادقانه خواسته این ملتها را بیان نمیکنند. در همین حال امکان ندارد که این عادی سازی روابط با موفقیت همراه شود، زیرا هر قدر که رژیم صهیونیستی برای ایجاد عناصر قدرت تلاش کند، این رژیم در منطقه جایی نخواهد داشت. سومین موضوع در این چارچوب این است که اقدامات مقاومت میتواند همه تلاشها را برای عادی سازی روابط، به شکست بکشاند. این رژیم نمیتواند از خود دفاع کند. طرفهایی که تصور میکنند این رژیم میتواند از آنها حمایت و دفاع کند، باید بدانند رژیمی که نمیتواند از خود دفاع کند، چطور ممکن است از آنها دفاع کند. اینها اولویتهای ما در مقابله با عادی سازی روابط است.»