۲۸۰ واحد صنایع تبدیلی و غذایی با ظرفیت فرآوری بیش از سه میلیون تن در استان اردبیل فعالیت میکنند.
نعمتی با بیان اینکه بخشی از این تولیدات از جمله غلات، میوه و سبزی ذخیره سازی شده و بخشی از تولید پس از برداشت به صورت تازه خوری به بازار مصرف عرضه میشود، افزود: بعضی از محصولات فسادپذیر مستلزم فرآوری و ایجاد ارزش افزوده است که در این راستا صنایع تبدیلی نقش کلیدی داشته و به عنوان مکمل چرخه تولید محصولات کشاورزی نقش حیاتی ایفا میکند.
وی اظهار کرد: ۱۸۰ واحد جهاد کشاورزی و ۱۰۰ واحد سازمان صمت در زمینه صنایع تبدیلی و غذایی با ظرفیت تولید بیش از سه میلیون تن و با پیش بینی حداقل ظرفیت ۵ میلیون تن جذب ماده خام کشاورزی موجود در استان اردبیل فعال است که با جود مواد اولیه با کیفیت در استان متاسفانه محصولات رقابت پذیر و صادراتی با برندهای برتر به جز موارد اندک در استان تولید نمی شود و بعضی از محصولات تولیدی پس از اقدامات اولیه بدون فرآوری و بسته بندی از استان خارج شده و استان از ارزش افزوده ایجاد شده بی نصیب می شود و واحدهای تولیدی با ظرفیت پائین به فعالیت خود ادامه می دهند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: استان اردبیل از صنایع تبدیلی نوین و دانش بنیان رنج میبرد و از کمبود بعضی صنایع از جمله فرآوری انواع میوه، فرآوری سیب زمینی و محصولات جدید از جمله بادام زمینی و سیر و تولید رب اسپتیک بشدت در مضیقه است.