آیت الله محمد تقی مصباح یزدی بعد از عمری مجاهدت در راه اسلام و انقلاب اسلامی در سن ۸۶سالگی به دلیل بیماری گوارشی دعوت حق را لبیک گفت و به لقاءالله پیوست.
آیت الله مصباح برای ادامه تحصیل به نجف اشرف مهاجرت کرد سپس به قم آمد و در محضر اساتید بزرگی همچون آیت الله العظمی بروجردی، امام خمینی، علامه طباطبایی و آیت الله بهجت کسب فیض کرد و در ۲۷سالگی به درجه اجتهاد رسید.
آیت الله مصباح یزدی با تلاش و کوشش فراوان در یادگیری مباحث فلسفی، تفسیری، فقه و اخلاق به یکی از صاحب نظران برجسته این حوزه تبدیل شد.
وی تدریس مباحث فلسفی و تفسیری را پیش از انقلاب در مدرسه حقانی آغاز کرد و برای نخستین بار کتاب فلسفتنا تالیف شهید آیت الله سید محمد باقر صدر را در حوزه تدریس کرد.
اهتمام این عالم فرزانه در ایستادگی مقابل انحرافات و پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی موجب تاسیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی در سال۱۳۷۴ شد. وی تا کنون هزاران نفر از طلاب در این موسسه در رشته های علوم انسانی اسلامی فارغ التحصیل شده اند.
آثار متعددی از آیت اللخ مصباح یزدی به یادگار مانده است که برخی از آنها مثل کتاب آموزشی فلسفه و آموزش عقائد جزء کتب درسی حوزه های علمیه و دانشگاه است.
عضویت در ستاد انقلاب فرهنگی، تاسیس همکاری دفتر حوزه و دانشگاه، مناظره با سران جریان مارکسیستی، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه و ادوار مختلف مجلس خبرگان رهبری از مهمترین اقدامات این عالم مجاهد بود.
آیت الله مصباح یزدی علاوه بر عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از دوره دوم تا پنجم از سوی مردم به مجلس خبرگان رهبری راه یافت.
آیت الله مصباح یزدی از مهم ترین نظریه پردازان و مدافعان اصل ولایت مطلقه به شمار می رفت و سخنرانی ها و آثار متعددی در این زمینه به رشته تحریر درآورد.
سرانجام این عالم مجاهد و انقلابی بعد از عمری پربرکت در سن ۸۶سالگی دعوت حق را لبیک گفت و به دیدار معبود شتافت.