در گفتگو یا فرمانده پیشین ناتو؛
چالشهای پیش روی دولت آینده آمریکا
فرمانده پیشین ناتو سنگ اندازیهای دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را در برابر دولت آینده این کشور خطرناک توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ فرمانده پیشین ناتو سنگ اندازیهای دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را در برابر دولت آینده این کشور خطرناک توصیف کرد و با اشاره به تجربههای پیشین خود در دوران انتقال قدرت و همکاریهایی که با پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در این زمینه داشته گفت: مشکلاتی را که دولت تازه کار با آن روبرو میشود میتوان به سه دسته تاکتیکی، عملیاتی و راهبردی تقسیم کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی، دریادار جیمز استاوریدیس با اشاره به مشکلات تاکتیکی پیش روی دولت تازه کار به ریاست جمهوری جو بایدن گفت برای نمونه به جنب و جوشهایی میتوان اشاره کرد که در شبه جزیره کره وجود دارد و افزود: «جریان اطلاعاتی که روی هم انباشته شده در دسترس تیم بایدن قرار ندارد و با این حال آنها در ۲۰ ژانویه زمام امور را در کشور بدست میگیرند، اما همچون افرادی نابینا هستند که از هیچ چیز خبر ندارد.
وی به مشکلات عملیاتی اشاره کرد گفت: «تصمیمهایی که هم اکنون اتخاذ میشود برای نمونه ناوهواپیمابر تهاجمی را همراه با موشکهای تام هاوک به سوی خلیج (فارس) گسیل داشته ایم. منطق عملیاتی که در پس این تصمیم گیری وجود دارد چیست؟ چه اقدامهای لجستیکی (پشتیبانی) برای این کار در نظر داریم؟ نمیخواهیم کورکورانه در ۲۰ ژانویه با چنین وضعیتی روبرو شویم؛ و دست آخر در سطح راهبردی، گروهی که میخواهند قدرت را بدست بگیرند دست کم باید پیش زمینهای درباره اقدامهای گروه پیش از خود در اختیار داده باشد و بداند آنها چگونه کار میکنند و برای نمونه برای روبرو شدن با چین در دریای چین جنوبی چه برنامهای طراحی شده است و آیا آزادی دریانوردی و گشت زنیها در آنجا ادامه دارد؛ پس در اینجا با پیامدهای واقعی روبرو هستیم. مسلماً درخواست من از مقامات پنتاگون- کسانی که به ترامپ وفادارند و کمتر از یک ماه پیش به کار گمارده شده اند و در سطوح بسیار عالی از جمله سرپرست وزارت دفاع هستند- میخواهم آن کاری را که برای کشور درست است انجام بدهند.»
ریچارد هاس، رئیس شورای روابط خارجی آمریکا نیز در پاسخ به پرسشی درباره چالشهای پیش روی دولت جو بایدن در زمینه امنیت ملی گفت: «در جایی همچون پنتاگون افراد باتجربه و بسیار حرفهای حضور دارند که پس از ۲۰ ژانویه و روی کار آمدن دولت تازه، همچنان در جایگاه خود خواهند بود؛ لذا در واقع دولت تازه کار با آنان همراه خواهد شد. نگرانی من درباره مکانهایی است که اطلاعات کمتری درباره آنها در اختیار داریم. برای نمونه در زمینه روابط روسیه و آمریکا یا روابط چین و آمریکا در گفتگوهای خصوصی که این رئیس جمهور (دونالد ترامپ) با همتایان خود داشته چه مطالبی رد و بدل شده است. یکی از بزرگترین مسائلی که دولت بایدن باید با آن کنار بیاید بازپیدایش رقابت بین قدرتهای بزرگ است که چین در رأس آن هاست. چین در خارج از کشور بسیار پرمدعاتر و جسورتر شده و در داخل بسیار سرکوب گرانهتر از گذشته عمل میکند. این کشور ثروتمندتر هم شده و نسبت به دیگر کشورها به خوبی توانسته همه گیری (ویروس کرونا) را پشت سر بگذارد. از نظر من یکی از اصولیترین چالشهای پیش روی دولت بایدن، چین است.»