سردار سلیمانی، پیش از حضور در جبهههای مقاومت، با فرماندهی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در جنوب شرق کشور، زحمت زیادی برای تامین امنیت این منطقه از کشور کشید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، سردار سلیمانی، بزرگ مردی که استکبار جهانی و دشمنانش در جبهههای مقاومت به وی القابی از جمله: شبح فرمانده، قدرتمندترین فرد خاورمیانه و کابوس اسرائیل داده بودند و با شنیدن نامش قالب تهی میکردند و پا به فرار میگذاشتند، پیش از حضور در جبهههای مقاومت، با فرماندهی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در جنوب شرق کشور، زحمت زیادی برای تامین امنیت این منطقه از کشور کشید.
زمان زیادی از دوران دفاع مقدس نگذشته بود که اشرار آرامش مردم جنوب شرق کشور را نشانه گرفتند، تا جایی که با گروگان گیریهای پی در پی، کسی جرات تردد شبانه در جادههای منطقه را نداشت.
با وجود اینکه نیروهای انتظامی و نظامی با دستگیری شماری از اشرار برای ایجاد امنیت در منطقه تلاش میکردند اما اشرار همچنان با حمایت کشورهای بیگانه دست به خرابکاری میزدند و آرامش را از مردم سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان جنوبی و هرمزگان ربوده بودند.
حضور سردار دلها در جنوب شرق
علی کیخا یکی از همرزمان شهید سلیمانی در دوران دفاع مقدس و مبارزه با اشرار جنوب شرق کشور میگوید: «در آن زمان اشرار اتوبوسهای مسافربری در مسیر کرمان ـ زاهدان را متوقف میکردند و زن و بچهی مردم را گروگان میگرفتند و به خارج از کشور منتقل میکردند و نظام را برای باجخواهی تحت فشار قرار میدادند».
این شرایط بیثبات سبب شد تا اینکه شورای عالی امنیت کشور سپاه پاسداران را مامور برقراری امنیت در این مناطق بویژه سیستان و بلوچستان کند.
سرانجام در سال۱۳۷۰ برای برخورد قاطع با عاملان ناامنی در استان سیستان و بلوچستان و جنوب شرق استانهای کرمان، خراسان جنوبی و هرمزگان، سردار سلیمانی به عنوان فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در جنوب شرق کشور معرفی شد.
انتصاب سردار سلیمانی به فرماندهی این قرارگاه در زمانی بود که شمار زیادی از فرماندهان دوران دفاع مقدس پوتینهایشان را از پا درآورده و بازنشسته شده بودند اما شهید سلیمانی با پذیرفتن این مسئولیت سخت، خودش را برای پیکاری دیگر در کنار مردم علیه عاملان ناامنی آماده کرد.
راهبردهای شهید سلیمانی برای ایجاد امنیت در سیستان و بلوچستان
رافت اسلامی و تامین امنیت
به گفتهی همرزمان حاج قاسم سلیمانی در آن دوران، اولین اقدام شهید سلیمانی در بدو ورود به سیستان و بلوچستان اعلام "تامین امنیت" برای اشراری بود که دست از شرارت بردارند.
سرگرد زمانینیا فرمانده سپاه دلگان میگوید: «پس از اعلام "تامین امنیت"، شمار چشمگیری از قاچاقچیان و اشرار این منطقه دست از شرارت برداشتند و سلاحهایشان را تحویل دادند و برای کسب روزی حلال به کشاورزی و دامداری مشغول شدند».
برخورد قاطعانه با اشرار معاند
پس از نصیحت مومنانه و هشدار جدی سردار سلیمانی به اشرار این مناطق، عملیات تاکتیکی شهید سلیمانی برای برخورد با اشرار آغاز شد.
تعدادی از اشرار هم برای اینکه سردار سلیمانی را از عملیات نظامی منصرف کنند در سال1371 در جاده زابل ـ زاهدان بیش از 80نفر از سربازان انتظامی سیستان و بلوچستان را گروگان گرفتند و در مرز پاکستان زندانی کردند.
کیخا نویسنده و همرزم شهید سلیمانی میگوید: «پس از این اتفاق تلخ، شهید سلیمانی تمام نیروهای سپاه را بسیج کرد و در یک عملیات غافلگیرانه تمام سربازان را نجات داد و سلامت به وطن برگرداند».
در پی این عملیات، شروری که این اقدام را انجام داده بود به یکی از کشورهای پاکستان یا افغانستان فرار کرد و دیگر به کشور برنگشت.
خستگی ناپذیر و شجاع دل
علی کیخا همرزم شهید سلیمانی میگوید: «ایشان با ساماندهی یک عملیات وسیع و حساب شده به نام عملیات آورتین ـ که به فرماندهی خودش طراحی و در منطقهی مشترک استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان اجرا شد ـ 100نفر از سران اشرار را به هلاکت رساند».
این عملیات بقدری دقیق و مقتدرانه بود که 500نفر از اشرار مجبور شدند خودشان را تسلیم کنند.
مهمترین عامل موفقیت شهید سلیمانی در جنوب شرق کشور
سردار سلیمانی پس حضور در سیستان و بلوچستان در اولین گام با مردم این استان دیدار کرد و به آنها اطمینان داد که از آنها تحت هر شرایطی حمایت خواهد کرد و مردم هم به صدق گفتار این مرد الهی اعتماد و با وی همکاری کردند.
سردار باغبانی همرزم شهید سلیمانی و یکی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران در سیستان و بلوچستان میگوید: «همراهی مردم با سردار سلیمانی برای ایجاد امنیت در جنوب شرق کشور یکی از مهمترین عوامل برقراری امنیت در این منطقه بود».
وی میگوید: «سردار سلیمانی برای هدایت اشرار با آنها جلسه گرفت و به آنها این اطمینان را داد که در صورتی از خطاهایشان دست بردارند و توبه کنند، نظام از آنها حمایت خواهد کرد».
تعداد زیادی از اشرار از این رافت نظام اسلامی استفاده کردند و توبه کردند و تعدادی هم با برخورد قاطعانه سپاه به هلاکت رسیدند یا از کشور خارج شدند.
بزمانی یکی از شهروندان ایرانشهری میگوید: «سردار سلیمانی زحمت زیادی برای ایجاد و حفظ امنیت در جنوب سیستان و بلوچستان کشید».
وی میگوید: «زمانی جادههای این منطقه بسیار ناامن بود و مردم زندگیِ سختی داشتند اما سردار سلیمانی جلسات متعددی با معتمدان این منطقه گرفت و با همراهی آنان امنیت را به این مناطق برگرداند».
شهادت، پاداش رشادتهایِ سردار سلیمانی
پس از موفقیت و درخشش سردار سلیمانی در جنوب شرق کشور برای برگردان امنیت به این منطقه، این سردار خستگی ناپذیر با حکم مقام معظم رهبری به عنوان فرمانده نیروی قدس معرفی شد.
این شیرمردِ دادخواه، با اتکاء به خدا در حالی که داعش بیش از 90درصد از سوریه و حدود 60تا70 درصد از عراق را اشغال کرده بود با تشکیل گروههای مردمی در کشورهای سوریه، عراق، افغانستان و پاکستان و تقویت محور مقاومت، ورق را در این منطقه برگرداند و نقشهی دشمنان انقلاب را که قصد داشتند با ایجاد داعش در سوریه و عراق، ایران اسلامی را ناامن کنند نقشِ برآب کرد.
حضور سردار سلیمانی به عنوان فرمانده نیروی قدس در منطقه خاورمیانه برای آمریکا و همدستانش که هزاران میلیارد دلار برای تسلط بر این منطقه هزینه کرده بودند بسیار گران تمام شد.
سرانجام این مردِ بزرگ در صبحگاه جمعه 13دیماه سال1398 هجری خورشیدی در حمله بالگردهای آمریکاییها در فرودگاه بغداد به شهادت رسید.
در این حمله همراه با سردار دلها، دوست شفیق و همسنگر او، ابومهدی المهندس، فرمانده حزب الله عراق و قائم مقام بسیج مردمی این کشور (حشد الشعبی) و شماری از رزمندگان جبهه مقاومت به شهادت رسیدند.
شاید مردم مناطق ناامن کشور که امنیتشان را مدیون زحمتهای شهید سلیمانی هستند بیشتر از سایر ایرانیان بدانند که چه گوهری را از دست دادهاند.
سنت الهی برای نابودی ظلم حتمی است و یقینا عاشقان سردار دلها و مسئولان کشور با الگوگیری رفتاری از منش سلیمانی راهش را تا نابودی اسرائیل و عزت ایران اسلامی در جهان ادامه خواهند داد.
نویسنده: محمد ایرانمنش زرندی