توزیع واکسن فایزر در اروپا با مشکلاتی از نظر دمای نگهداری و نحوه بسته بندی واکسن رو به رو شده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاري راشاتودی؛ توزیع واکسن فایزر در اروپا با مشکلاتی از نظر دمای نگهداری و نحوه بسته بندی واکسن رو به رو شده است.
راشاتودی در گزارشی درباره مشکلات توزیع واکسن در اروپا افزود اتحادیه اروپا واکسیناسیون در برابر کرونا را آغاز کرده است. این کار بسیار گستردهای است.
این اتحادیه امیدوار است در ماههای آینده هر تعداد از جمعیت ۴۵۰ میلیونی خود را که میتواند واکسینه کند. تاکنون فقط یک واکسن برای استفاده در کشورهای عضو اتحادیه اروپا مجوز گرفته است، یعنی واکسن فایزر و بایونتک که سختیهای خود را دارد، به ویژه نحوه نگهداری آن. چون این واکسن باید در دمای زیر ۷۰ درجه سلسیوس نگهداری شود تا فعال و قابل استفاده بماند.
این نگرانی وجود دارد که اگر واکسن در این دما نگهداری نشود واکسن کارآمد نباشد، یعنی نتواند افراد را در برابر کرونا واکسینه کند. تا همین حالا مشکلاتی درباره دمای نگهداری واکسن پس از ورود محمولههای واکسن به باواریا در آلمان بروز کرده و کارکنان پزشکی در آنجا نه تنها دمایی را که واکسن هنگام حمل و تحویل در آن نگهداری شده، بلکه نحوه بسته بندی آن را زیر سؤال بردند. در نتیجه، نه تنها در باواریا، بلکه در چند شهر تصمیم گرفتند؛ مقدار زیادی از این واکسن را توزیع نکنند.
کریستین مایسنر رئیس حزب کریستین سوسیال یونیون آلمان گفت حتی در صورت کمترین احتمال اینکه واکسن صددرصد استانداردهای کیفی را نداشته باشد، محموله واکسنها (برای توزیع) ارسال نخواهد شد.
واکسیناسیون آخر هفته شروع شد، اما با توجه به مشکلات دما، آنها با مشکلاتی هم در تحویل دومین محموله واکسن در برخی کشورهای اتحادیه اروپا رو به رو شده اند. وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد حدود هشت کشور اروپایی محموله دوم واکسن را هماهنگ با دیگران دریافت نکرده است. چرا که مشکلاتی در ارتباط با کامیونهای حمل واکسن و پایین نگه داشتن دما در آنها تا زمان تحویل وجود دارد.
وزارت بهداشت اسپانیا تصریح کرد فایزر اسپانیا تصریح میکند از طریق کارخانهاش در بلژیک، از تاخیر در تحویل محمولههای واکسن به هشت کشور اروپایی، از جمله اسپانیا با خطر بروز مشکل در روند بارگیری و حمل، مطلع شده است.»
با اینکه محمولههای دوم اسپانیا قرار است سه شنبه وارد شود اما فقط مشکل دما و محل نگهداری واکسنها نیست. در آلمان برخی از کارکنان یک خانه سالمندان که از اولین کسانی بودند که واکسن فایزر بایونتک را زدند، به اشتباه پنج دوز بیشتر از آنچه که باید در واکسن پر شود به کشورهای مختلف ارسال شده است و به محض رسیدن به مقصد قبل از تزریق باید رقیق شود.
به نظر میرسد این ناشی از نوعی خطای انسانی است به طوریکه یا دستورالعمل تزریق واکسن را به دقت نخوانده اند یا دستوالعمل احتمالاً به انگلیسی ساده نبوده است که آنها آن را درست متوجه شوند. در نتیجه به دست کم هشت تن از کارکنان یک خانه سالمندان چهار دوز واکسن بیشتر از حدی که باید تزریق شود؛ تزريق شد .
تاکنون هیچ گزارشی درباره بروز عوارض جانبی شدید در این افراد دریافت نشده است، اما چهار تن از آنها که علائم آنفلوانزا در آنها دیده شد برای معاینه به بیمارستان منتقل شدند.
واکسن فایزر بایونتک تنها واکسن کروناست که اتحادیه اروپا تاکنون آن را تایید کرده است. سفارش میلیونها دوز واکسن دیگر هم داده شده است، اما به نظر میرسد برای آن واکسنها دست کم تا هفته آینده که اتحادیه اروپا برای بحث در این باره تشکیل نشست میدهد؛ مجوز صادر نشود.