با اتمام شبکه و تصفیه خانه ارومیه ،سالانه ۵۲ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده به دریاچه ارومیه هدایت خواهد شد.
سرخوش افزود: از سال ۱۳۹۳ عدم رعایت حق آبه دریاچه ارومیه، عدم مدیریت آب، هدایت نشدن روانابها به سمت دریاچه ارومیه و همچنین نبود زیرساختهای لازم، سالانه حدود ۴۰ سانتی متر از تراز دریاچه کاهش کاسته میشد.
وی یادآور شد: با اجرای پروژههای ملی نجات دریاچه ارومیه از جمله احداث سردهنه ها و دایک های حفاظتی و لایروبی رودخانهها، و اصلاح شیب منفی به وجود آمده بر اثر سیلابها، از پخش شدن روانابها پیگیری شده و روانابها با حداقل هدر رفت به سمت دریاچه ارومیه سرازیر میشود.
مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه هم اکنون وسعت دریاچه به بیش از ۲ هزار و ۷۸۵ کیلومتر مربع رسیده گفت: این میزان نسبت به کمترین حجم ثبتشده در سال ۹۳ بیش از صد درصد افزایش یافته است.
طرح انتقال آب از جنوب آذربایجانغربی تا پایان امسال و توسط رئیس جمهوری افتتاح میشود
سرخوش با اعلام اینکه تراز دریاچه ارومیه به یکهزار و ۲۷۱ متر و ۲۴ سانتیمتر رسیده است، اظهار کرد: اقدامات دولت از سال ۹۳ در احیای نگین آبی آذربایجان سبب شده تا تراز آن نسبت به کمترین میزان ثبت شده بیش از یک متر و ۲۰ سانتیمتر افزایش یابد.
وی در رابطه با میزان آب دریاچه ارومیه نیز گفت: حجم آب نگین آبی آذربایجان نیز از مرز ۳ میلیارد و ۲۶۰ میلیون مترمکعب گذشته که نسبت به سال ۱۳۹۴ و قبل از آغاز اقدامات عملی ستاد احیا بیش از ۵ برابر برابر افزایش یافته است.
سرخوش با اعلام اینکه طرحهای مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه طی سالجاری و به تدریج به بهرهبرداری میرسد، افزود: طرح انتقال آب از جنوب آذربایجانغربی تا پایان امسال و توسط رئیس جمهوری افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است و میزان تبخیر آب آن در فصل گرما سبب کاهش تراز آن میشود، گفت: طرحهای انتقال آب به دریاچه ارومیه سبب جبران میزان تبخیری این دریاچه شده و پیشبینی میشود سالانه تراز آن حدود یک متر افزایش یابد.