وزیر اقتصاد گفت: بورس هم اکنون در ریل مناسب قرار گرفته و از نظر عملکرد به مرحلهای رسیده که میشود به آن اطمینان کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای فرهاد دژپسند در حاشیه نشست هیئت دولت افزود: در بورس، نهاد سازیها انجام شده و میتوان گفت هم اکنون تقریباً همه ناشران، بازارگردان دارند و این یکی از تحولات اساسی است.
وی اضافه کرد: به جز متغیرهای پیرامونی که در بازار سرمایه اثر میگذارد، اختلال خاصی در بازار نداریم.
دژپسند گفت: گاهی سیاستگذاریهایی که در بخشهای مختلف صورت میگیرد بر بازار اثر میگذارد که این طبیعی است مثلاً اگر قرار باشد برای یک گروه کالایی، کف قیمتی تعیین و سقف آزاد شود به نفع این گروه هستند، اما چون بد منعکس میشود اثر معکوس میگذارد.
وی درباره بازار ارز افزود: تحلیلها برای آینده بر این موضوع تاکید دارد که نرخ ارز با ثبات و متمایل به کاهش است.
وزیر اقتصاد درباره لایحه بودجه گفت: کمیسیون تلفیق، کلیات بودجه را تصویب کرد و بر اساس جلسهای که روسای دو قوه و مسئولان در دفتر رئیس جمهور برگزار کردند سازمان برنامه و بودجه و دستگاه های مرتبط، حداکثر همکاری را خواهند داشت تا بودجه بهترین شکل مراحل را طی کند.
دژپسند افزود: پنج دوازدهم بودجه ۱۴۰۰ در دولت دوازدهم اجرا میشود و رئیسجمهور تاکید داشته که باید بودجهای باشد که از ثبات، پایداری و قوام لازم برخوردار باشد و این دولت، نگاه ملی به بودجه دارد.
وزیر اقتصاد درباره اوراق مشارکت هم گفت: فروش اوراق به مردم یکی از بهترین راههای تامین مالی بودجه است که اگر این کار انجام نشود باید از بانک مرکزی استقراض کنیم که تبعات منفی زیادی دارد.
وی افزود: تا این لحظه یک ساعت در تسویه اوراق در سر رسیدها تاخیر نداشته ایم.
وزیر اقتصاد درباره واگذاریها گفت: برای سال آینده واگذاری ۹۵ هزار میلیارد تومان داراییهای دولتی پیش بینی شده و همجنان که امسال حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان را واگذار کردیم سال آینده اگر شرایط مساعد باشد و حواشی مربوط به خصوصی سازی مدیریت شود بدون مشکل این موضوع قابل تحقق است.
وی درباره مالیات نیز افزود: به گونهای عمل خواهیم کرد که برای فعالان بخش خصوصی مودیان خوش حساب یا شناسنامهدار نگرانی ایجاد نشود.
وزیر اقتصاد درباره موضوع تورم نیز اضافه کرد: این موضوع از دغدغههای مسئولان است و در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت وقت زیادی برای آن گذاشته میشود و مورد تاکید رئیسجمهور است و برای جلوگیری از رشد فزاینده قیمتها، سیاست کنترل رشد نقدینگی دنبال میشود تا تقاضا به صورت فزاینده افزایش پیدا نکند.
وی گفت: راه دوم، کنترلهای قیمتی است که دو موضوع گرانی و گرانفروشی را باید از هم جدا کرد.
دژپسند افزود: درباره گرانی، گاهی هزینه تمام شده کالا با افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی و قیمت ارز، افزایش مییابد، اما در برخی مواقع در شرایط بازار، افرادی که سو استفاده و اقدام به گران فروشی میکنند را باید از طریق نهادهای نظارتی مقابله لازم صورت گیرد که هم اکنون وزارت صمت و سازمان حمایت و تعزیرات، برنامههایی برای مقابله با گرانفروشیها دارند.
وی گفت: برای گرانیهایی که متاثر از نرخ ارز باشد باید منتظر باشیم که سیاستهای ارزی جواب دهد تا نرخ ارز متعادل شود.