معاون علمی و فناوری رئیس جمهور: در سه سال اخیر بحث امنیت غذایی به عنوان موضوعی مهم در این معاونت پیگیری میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سورنا ستاری در حاشیه برنامه بهره برداری از دستاوردهای بخش تحقیق و توسعه برنامه جامع سلامت غذای کشور که در مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: توانمندی تشخیص ۴۳۰ نوع سم را در موادغذایی داریم و قطعا باید شرکتهای دانش بنیان در صنعت غذایی توسعه پیدا کنند.
وی گفت: از سال ۹۳ در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی طرحی را در بحث اصالت موادغذایی و تشخیص تقلبات و سموم جدید در این حوزه آغاز کردیم و بسیاری از آزمایشگاههای سازمان غذاو دارو و وزارت بهداشت به این فناوریها مجهز شده اند و میتوانند تقلبات غذایی و سموم را شناسایی کنند.
وی گفت: در همین خصوص طرحهای بسیار متعددی را برای شرکتهای دانش بنیان تعریف کرده ایم.
آقای سورنا ستاری با اشاره به اینکه در سالیان اخیر به بحث موادغذایی بی توجهی شده است، افزود: اخیرا چندین مرکز نوآوری در حوزه غذا توسعه یافت که آخرین مرکز در بحث غله بود که به صورت خاص روی سلامت نان و روشهای جدید نان کار میکند.
معاون رئیس جمهور گفت: کشوری با سابقه تاریخی چندین هزار ساله هستیم و نه اروپا و نه امریکا و نه چین و نه روسیه هستیم و ۵ هزار تاریخ تمدن و تاریخ غذا داریم و تنوع نان در کشور ما نشان دهنده تنوع فرهنگ اقوام مختلف است و باید از روشهای جدید و فناوریهای روز استفاده و آن را بومی سازی کنیم و در اختیار صنایع داخلی قرار دهیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای توسعه شرکتهای دانش بنیان در صنایع غذایی چه اقداماتی صورت گرفته است، افزود: هر جا که تعداد شرکتهای دانش بنیان ما کم باشد بیشترین میزان وابستگی را داریم و ما هم اکنون در برخی حوزههای کشاورزی مانند زراعت با کمبود این شرکتها مواجهیم و بیشترین میزان وابستگی در این بخش است و ما هم اکنون واردات بسیار گستردهای در بحث ذرت و کنجاله داریم و هیچ کسی فکر نکرده است که چرا باید اینقدر واردات ذرت داشته باشیم و چه موادی را باید جایگزین آن کنیم.
آقای ستاری اضافه کرد: اینها جزو مواردی است که در طرح امنیت غذایی باید پیگیری کنیم و قطعا از طریق شرکتهای دانش بنیان خیلی از این اقدامات را میتوان انجام داد.