گزارش مکتوب
بصیرت ۹ دی چراغ راه ملت
در روز نهم دی ۱۳۸۸، مشروعیت سیاسی نظام اسلامی ایران بار دیگر با حضور خودجوش میلیونی مردم به جهانیان اعلام شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی ،وقایع سال 88 ازجمله رویدادهای مهم تاریخ انقلاب اسلامی است، که از یک سو حماسه حضور ملت در انتخابات بی سابقه ریاست جمهوری به تلخی کشیده شد و از سوی دیگر بحران پدید آمده در پی اغتشاشات و ناآرامی های فتنه گران و بخصوص برخی حرمت شکنی ها در روز عاشورا خروش میلیونی ملت در 9 دی نقطه پایانی بر این بحران گذاشت. البته می توان گفت تحولات بعد از انتخابات تا حد زیادی می تواند در نوع بازخوانی حوادث این سال یاری رسان باشد .
اکنون بعد از گذشت 11 سال از فتنه 88 ابعاد تازه ای از این رویداد قابل بررسی است، از یک طرف جریان بازنده انتخابات پذیرفته است هیچگونه تقلبی در انتخابات نشده بود و از سوی دیگر مدیریت بحران رهبر معظم انقلاب در سال های پس از فتنه جلوگیری از دو قطبی شدن فضای سیاسی کشور و بازگرداندن همگان بر مسیر و مدار قانون بوده است که این اگرچه تجربه گران سنگ و پرهزینه ای بود، اما به هر حال در مسیر تداوم و پویایی انقلاب اسلامی حایز اهمیت است.
رهبر انقلاب در تحلیل ابعاد حماسه نه دی می گویند:"فتنهى سال 88جلوهاى از توطئهى دشمنان بود؛ فتنه یعنى کسانى شعارهاى حق را با محتواى صددرصد باطل مطرح کنند، بیاورند براى فریب دادن مردم. اما ناکام شدند.
سردمداران دولت هاى مستکبر - و در رأس آنها آمریکا - علیه ملت ما حرف می زنند، توطئه می کنند، گاهى شعار می دهند، گاهى اظهارات مزوّرانه می کنند، گاهى صریحاً دشمنى می کنند، گاهى در لفافه می برند؛ اینها همه براى این است که تحلیل درستى از مسائل ایران و شناخت درستى از ملت ایران ندارند. ملت ما ملت بیدارى است، ملت هشیارى است.
حماسه 9 دی نماد عزّت، استقلال و بصیرت مردمی است که تا پای جان برای حفظ اصول اسلام و آرمانهای انقلاب ایستاده اند و اعلام کردند اگر دشمن در برابر دین آنها بایستد در برابرتمام دنیای آنها خواهند ایستاد.
آنچه باید از فتنه9 دی سال 88 درس گرفت گرفت :
1- نهم دی نشان داد که بهترین راهبرد امنیت سازی در جمهوری اسلامی ایران امنیت مردم محور است .
2- مدیریت بحران رهبر انقلاب و نیز اهمیت حفظ و حراست از جایگاه رهبری بخصوص در وضعیت غبار آلود با روشن شدن بیشتر ابعاد حادثه درسال های بعد مشخص شد و به ثبوت رسید.
3- بحران سال 88 تلاش پنهانی در جهت تضعیف توان نظام برای تحقق برنامه های اداره کشور بوده است.
حماسه 9 دی نماد عزّت، استقلال و بصیرت مردمی است که تا پای جان برای حفظ اصول اسلام و آرمانهای انقلاب ایستاده اند و اعلام کردند اگر دشمن در برابر دین آنها بایستد در برابرتمام دنیای آنها خواهند ایستاد.
مهمترین دستاوردهای این حماسه بزرگ :
1- رفراندوم ملی در دفاع از نظام و رهبری
2- ایجاد اتحاد ملی و انسجام اسلامی در بین ملت
3- تقویت باور به وجود جنگ نرم و فتنه های پیچیده
4- کنار رفتن نقابها از چهره نفاق آلود سران فتنه
5- بصیرت افزایی
در عرصه خارجی:
1- آشکار شدن دشمنی گسترده غرب با نظام و پیوند فتنه با خارج
2- اذعان غرب به اقتدار و قدرت بازدارندگی نظام اسلامی
3- بیداری اسلامی منطقه
4- حفظ استقلال سیاسی
5- رسوا کردن سطح و حجم مداخلات خارجی و کمکهای مالی آمریکا و غرب به فتنهگران
چارچوب گذاری رسانه ها و دولتمردان غربی نسبت به تحولات بعد از انتخابات ایران در سال 88 به نحوی بود که کوشیدند این حرکت را اقدامی بر ضد نظام و در چارچوب دموکراسی خواهی قلمداد کرده و آن را آغازگر سلسله رویدادهایی با عنوان بهار عربی نامگذاری کردند.
حال آنکه ماهیت مردمی انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی نادرستی این شبیه سازی را نشان داد بخصوص که غربی ها بعد از موج اول بیداری اسلامی که به عمد آن را بهار عربی کردند نشان داد که یکی بعد از دیگری دولتمردان غربگرا بر خلاف اراده اول مردم برای اسلام گرایی در این کشورها به قدرت رسیدند که کمتر نشانی از دموکراسی دارند.
روح دیانت حاکم بر مردم؛ نقطه مشترک ۹ دی و حضور مردم در سال ۵۷ بود بطوریکه در قضیهی ۹ دی سال ۸۸ یک نکته اساسی است و آن نکته برمیگردد به هویت انقلاب و ماهیت انقلاب. یعنی همان روحی که حاکم بود بر اصل انقلاب ما و آن حضور عظیم بینظیر تاریخی در سال ۵۷، همان روح در ماجرای ۹ دی نشان داده شد؛ کمااینکه در قضایای گوناگون دیگر هم نشان داده شده، لیکن در ۹ دی به شکل بارزی نشان داده شد؛ به طوری که جای انکار و تردید و تامل برای هیچ کس از بدخواهان و دوستان و دشمنان و دیگران باقی نگذارد. آن روح چه بود؟ روح دیانت حاکم بر دلهای مردم بود.
مردم پایبندیشان به مسائل دینی و ارزشهای معنوی بیشتر شده است،کی در کشور ما این همه جوان در مراسم معنوی شرکت میکردند؛ در مراسم عبادی ماه رمضان، در روز عید فطر؟ این اجتماعات عظیم، این روشنبینی مردم در زمینهی مسائل سیاسی سابقه نداشته است،بعد از اهانتی که در روز عاشورای سال ۸۸ به وسیلهی یک عده تحریک شده نسبت به امام حسین انجام گرفت، دو روز فاصله نشد که مردم در روز ۹ دی توی خیابانها آمدند و موضع صریح خودشان را علنی ابراز کردند. دستهای دشمن و تبلیغات دشمن نه فقط نتوانسته مردم را از احساسات دینی عقب بنشاند، بلکه روزبهروز این احساسات تندتر و این معرفت عمیقتر شده است.
مردم آذربایجان غربی در نقاط مختلف استان با اقشار مختلف آذری و کرد و مسیحی ساکن در این منطقه نیز در روز 9 دیماه، با شرکت در راهپیمایی، انزجار خود را از فتنهگران اعلام کردند،روزنامه اطلاعات راهپیمایی مردم ارومیه در روز 9 دی را اینگونه گزارش داد: «قشرهای مختلف مردم ارومیه عصر دیروز در یک راهپیمایی عظیم، ضمن محکوم کردن حرمت شکنان عاشورای حسینی، با آرمانهای انقلاب اسلامی و رهبری تجدید میثاق کردند. راهپیمایان پارچه نوشتهها و پلاکاردهایی با مضمون حمایت از ولایت فقیه و نظام اسلامی و در محکومیت حرمت شکنان حمل میکردند.»
در این راهپیمایی مرحوم حجتالاسلام حسنی نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه نیز به سخنرانی پرداخت و گفت: «كساني كه دست در دست آمريكا گذاشتهاند امروز اينگونه با اعتقادات مردم بازي كرده و آرامش مردم را سلب ميكنند تا شايد مرحمي بر عقدههاي چركين خود پيدا كنند.. منافقان بايد به جزاي اعمال خود برسند. افرادي كه در روز عاشورا به عزاداران آقا اباعبدالله الحسين(ع) بياحترامي كردند محارب و منافقاني هستند كه امنيت عمومي جامعه را به هم ميزنند.»
بعد از سخنرانی حجتالاسلام حسنی، تجمع بزرگ مردم ارومیه با قرائت قطعنامهای پایان یافت.
معاندان كه از اوایل پیروزی انقلاب، نظام اسلامی را با توطئه های مختلف مورد هدف قرار داده اند، همواره با هوشیاری مردمی و با تبعیت از سه تعبیر ولایت، اطاعت و مودت و همدلی بین مردم و مسوولان نظام خنثی شده است.
فتنه 88 نیز جزو توطئه هایی بود كه دشمنان انقلاب با فرصت طلبی و با سوءاستفاده از اختلاف های داخلی بعد از انتخابات همان سال برنامه ریزی كردند تا موجب بروز آشوب و فتنه مقطعی و كوتاه مدت در كشور شود اما با بصیرت مردمی و تدبیر و مدیریت رهبری باشكست مواجه شد.
حضور متعهدانه، گسترده و موثر مردم در صحنه های دفاع از آرمان ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی در طول چهار دهه انقلاب اسلامی نشان داد كه جمهوری اسلامی ایران مردمی ترین نظام سیاسی در جهان معاصر است.
سردبیر:رسول نژاد