فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونای تهران: بر اساس ابلاغیه ستاد ملی کرونا امتحانات مدارس در همه مقاطع باید غیر حضوری برگزار شود.
فرمانده ستاد عملیات مقابله با بیماری کرونا با اشاره به اثرات روانی و اجتماعی بیماری کرونا بر مردم گفت: با توجه به ویژگیهای متعدد شهر تهران از نظر جمعیتی و زیست بومی شاهد تغییر الگوی رفتارها در میان مردم هستیم.
زالی امروز در نشست بررسی پیامدهای اجتماعی ناشی از همه گیری کووید ۱۹ هم که در ستاد فرماندهی مقابله با ویروس کرونا برگزار شد، با اشاره به مشکلات اقتصادی افزود: بیماری کرونا یک ابعاد پنهانی در حوزههای مختلف دارد و این عارضه یک پدیده بیولوژیک پیچیده و جدید محسوب میشود.
وی ادامه داد: بیماری کرونا از ابعاد روانی شناسی موضوعهای جدیدی در دنیا ایجاد کرده است.
زالی گفت: موضوع جمعیت شناور شهرها و ساکنان حاشیه شهر و مشکلات اقتصادی و بیکاریهای ایجاد شده از مسایل مهم در زمینه بیماری کرونا محسوب میشود که تهران به واسطه پایتخت بودن وضعی مضاعف و پیچیدهتر دارد.
شاخصهای اقتصادی در مناطق مختلف تهران متفاوت است و حاشیه شهرها از امکانات بهداشتی و درمانی مناسبی برخوردار نیستند.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا اضافه کرد: کاهش هویت اجتماعی و دور بودن مردم از یکدیگر نتیجه رشد ناهمگون شاخصهای مختلف شهری است و از نظر اجتماعی و اقتصادی و بهداشتی مناطق ۲۲ گانه تهران با یکدیگر متفاوت هستند.
وی به موضوعهای پرخطر اجتماعی در تهران به معتادان متجاهر، تکدی گری، زباله گردی اشاره کرد و گفت: اینها جز کانونهای پر خطر محسوب میشوند و از نظر پیامدهای اجتماعی و بهداشتی نگران کننده هستند.
دکتر زالی با اشاره به پیامدهای بیماری کرونا بر فرزندان و دانش اموزان افزود: ماندن کودکان در منازل و تعطیلی مدارس و تغییر الگوی تحصیل در تهران موجب ماندن بیش از حد بچهها در منازل شده که این موضوع خطرآفرین است.
بسیاری از بازیهای اجتماعی کودکانه در اپارتمانهای کوچک حاصل نمیشود و این موضوع باعث بروز مسئله تک بعدی و دوری از اجتماع بچهها میشود.