نزدیک به یکسال از همه گیری بیماری کرونا میگذرد، اما مردم در رعایت شیوه نامههای بهداشتی دچار روزمرگی نشده اند و همچنان مقید به رعایت دستورالعملها هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ چند هفته از اجرای طرح جامع مدیریت بیماری کرونا در کشور میگذرد و این در حالیست که آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا کاهش چشمگیری دارد. اتفاق خوبی که در اثر توجه و همکاری همه مردم محقق شده است.
در یک نگاه کلی همه مردم مقید به استفاده از ماسک در اماکن عمومی هستند و معدود افرادی بدون ماسک در سطح جامعه حاضر میشوند. دیروز در بازار وحدت اسلامی مادر یک پسر ۲ ساله میگفت: اوایل سید علی نمیگذاشت که ماسک بر صورتش بزنم، اما در نهایت موفق شدم؛ او از همین حالا فهمیده که بدون ماسک امکان بیرون رفتن از منزل ندارد.
نکته قابل توجه این است که بعد از گذشت نزدیک به یک سال از شیوع بیماری کرونا؛ حالا رعایت شیوه نامههای بهداشتی به جزئی از زندگی مردم تبدیل شده و آنها با این موضوع کنار آمده اند؛ برخی نگاهی مذهبی و دینی دارند و رعایت دستورالعملهای بهداشتی را حق الناس میشمارند؛ عدهای هم توجه به نکات بهداشتی در روزهای کرونایی را بخشی از حقوق عمومی و شهروندی میشمارند و معتقدند که سلامت خودشان در گرو سلامت بقیه است بنابراین موظف به رعایت اصول بهداشتی اند.
آقای قاسمی ۲۵ سال شاطر یک نانوایی در محله فروزش تهران است. مشتریان زیادی دارد و همه توانش را بکار گرفته تا در این نانوایی تنور کرونا داغ نشود. او میگفت مثل روزهای ابتدایی همه گیری کرونا در رعایت دستورالعمل بهداشتی حساس است. مشتریان هم او را در رعایت بهداشت سرامد محل میدانند.
آقای قاسمی از بی توجهی برخی در رعایت اصول بهداشتی ناراحت است. او میگوید: وقتی میبینم کسی ماسک نزده به داخل نانوایی راه نمیدهم. دلم نمیآید کسی را رد کنم، اما کرونا شوخی بردار نیست و نمیتوان بی اهمیت از کنارش گذشت.
این روحیه در اکثر اصناف محله فروزش دیده میشد. آقای خدامی صاحب عطاری در این محل است. در مغازه او هم اصول بهداشتی به بهترین شکل ممکن رعایت میشود. روی اجناس با پوشش پلاستیکی پوشانده شده و استفاده از دستکش و الکل ضدعفونی جزو بایدهاست. در روغن فروشی و سوپر پروتئینی محل هم این شرایط به وضوح مشاهده میشود. اتفاق خوبی که منهای بحث مربوط به جریمه ها؛ میتوان آن را یک فرهنگ سازی نوین دانست. فرهنگی که در نتیجه شیوع بیماری کرونا با هدف حفظ سلامت جامعه در چند ماه اخیر نهادینه شد.
در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر امروز، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۹۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده اند که از این تعداد ۷۹۸ نفر بستری هستند و ۱۲۱ بیمار کووید ۱۹ هم جان خود را از دست دادند.
آماری که در نتیجه اعمال محدودیتها و همکاری همگانی با افت قابل ملاحظهای در مقایسه با سه ماه گذشته همراه بوده است. موضوعی که در صورت مشارکت مردم در رعایت شیوه نامههای بهداشتی میتوان به کمتر شدن آن هم در هفتههای بعد امیدوار بود.
مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۴ هزار و ۸۱۴ نفر رسید.
فرزانه آذرفام
خبرنگار تحریریه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیما