به سبب سوء مدیریت بحران کرونا
شکایت ۵۰۰ خانواده ایتالیایی از دولت
خانوادههای قربانیان کووید-۱۹ در ایتالیا در تلاش برای گرفتن غرامت ۱۰۰ میلیون یورویی از دولت این کشور در یک پرونده سهل انگاری هستند که علیه نخست وزیر و وزیر بهداشت ایتالیا و رئیس منطقه لومباردی تنظیم کرده اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، شبکه تلویزیونی راشاتودی گزارش داد ۵۰۰ خانواده ایتالیایی از دولت این کشور به سبب سوء مدیریت بحران کرونا شکایت کرده اند.
بر اساس این گزارش، خانوادههای قربانیان کووید-۱۹ در ایتالیا در تلاش برای گرفتن غرامت ۱۰۰ میلیون یورویی از دولت این کشور در یک پرونده سهل انگاری هستند که علیه نخست وزیر و وزیر بهداشت ایتالیا و همچنین رئیس منطقه لومباردی تنظیم کرده اند.
کنسولو لوکاتی وکیل خانوادههای قربانیان در گفتگو با شبکه تلویزیونی راشاتودی گفت: "موکلان من در جریان ویروس به شدت خطرناک و مسری در ایتالیا قرار نگرفته بودند. به ما گفته شد تا ماه مارس شمار کمی از افراد به این ویروس مبتلا شده اند و به افراد گفته شده بود زندگی عادی خود را از سر بگیرند. ایتالیا نخستین کشور در اروپا بود که با چنین موارد مرگ و میری مواجه شد. آنهایی که به این اقدام مدنی پیوسته اند تنها اهل منطقه برگامو یا بومباردی نیستند بلکه آنها از سراسر ایتالیا هستند. "
۵۰۰ خانواده قربانیان یک دادخواست کیفری را برای دریافت ۱۰۰ میلیون یورو غرامت از دولت ایتالیا ارائه کرده اند. آنها ادعا کرده اند مقامات ایتالیایی برنامه ملی همه گیری را به روز رسانی نکردند و این که مقامات ایتالیایی در نشان دادن واکنش به شیوع این ویروس در منطقه لومباردی و دیگر مناطق به کندی اقدام کردند و مدتها طول کشید تا آنها حالت فوق العاده اعلام کنند.
ایتالیا در اوایل سال ۲۰۲۰ بخش عمده بار ناشی از شیوع این همه گیری در اروپا را به دوش کشید. نخستین مورد مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور در ماه فوریه گزارش شد و سپس این ویروس سریعا در سراسر این کشور شیوع یافت. در ماه مارس، دولت ایتالیا با تعطیلی سراسری در این کشور به منظور مقابله با ویروس کرونا مخالفت کرد. از زمان آغاز شیوع این همه گیری، بیش از هفتاد هزار نفر در این کشور جان خود را از دست داده اند و بیش از دو میلیون نفر نیز به این ویروس مبتلا شده اند. جوزپه کُنته نخست وزیر ایتالیا پیشتر اتهامات در این باره را رد کرد که این بحران را دست کم گرفته بود. کنسولو لوکاتی در سخنانی گفت دولت ایتالیا در واکنش نشان دادن به این بحران به شدت کند عمل کرد.
او گفت: "برای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا کاری انجام نشد. واضح بگویم ما آماده نبودیم. ما بخش مراقبتهای بهداشتی اضطراری، اکسیژن و ماسک در اختیار نداشتیم. بنابراین، صرف نظر از این که این ویروس از کجا شیوع پیدا کرد، ایتالیا برای مواجهه با آن آماده نبود. تاکنون حتی یک سیاستمدار هم در مقابل کمیته پاسخگو نبوده است. هیچ کسی هنوز به خانوادهها و نمایندگان ۱۰ هزار قربانی توضیح نداده است. مقامات لومباردی توضیحی در این باره ارائه نکرده اند. وزارت بهداشت نخست وزیر کُنته موضعی در این باره اتخاذ نکرده و به شهروندان ایتالیایی توضیح نداده اند. "