موانع مسیر سوادآموزی در سیستان و بلوچستان + فیلم
مسیر سوادآموزی در سیستان و بلوچستان، هنوز هم با موانعی مواجه است.
رخشانی افزود: نبود مقررات الزام باسواد شدن افراد بی سواد، فاقدین شناسنامه، بازماندگان از تحصیل و گاهی دو هویتی بودن افراد هم بر این مشکلات افزوده است.
وی یکی دیگر از مشکلات سواد آموزی در سیستان و بلوچستان را روی آوردن به مشاغل کاذب و ممانعت از تحصیل بانوان به دلیل برخی تعصبات بیان کرد.
رخشانی افزود: هم اکنون نرخ باسوادی در سیستان و بلوچستان از 29درصد قبل از انقلاب به 84ونیم درصد رسیده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت: اجرای طرحهای ویژه شتاب بخشی به روند سوادآموزی با تمهیدات در نظر گرفته شده و بهرهمندی از امکانات و ظرفیت دستگاهها، میتواند مسیر سوادآموزی را در استان هموار کند.
وی تعداد بیسوادان استان سیستان و بلوچستان را طبق سرشماری سال95، 330هزار نفر بیان کرد و افزود: در چند سال گذشته توانستهایم ۶۰هزار نفر از این افراد را تحت پوشش سوادآموزی قرار دهیم.
تشکیل نهضت سوادآموزی
۴۱سال پیش در چنین روزی، هفتم دی سال۱۳۵۸ هجری شمسی حضرت امام خمینی(ره)، رهبر فقید انقلاب اسلامی، فرمان بسیج عمومی را در ایران برای مبارزه با بیسوادی و تشکیل نهاد «نهضت سوادآموزی» صادر کرد.
در این فرمان به همه مردم ایران توصیه شد در این نهضت مردمی شرکت کنند و در باسواد کردن افراد بی سواد بکوشند. در بخشی از این فرمان تاریخی حضرت امام(ره) آمده است: «اکنون بدون از دست دادن وقت و بدون تشریفات خسته کننده، برای مبارزه با بی سوادی به طور ضربتی و بسیج عمومی قیام کنیم تا انشاء الله درآینده نزدیک هر کس نوشتن و خواندن ابتدایی را آموخته باشد.» برای اجرای فرمان حضرت امام(ره)، نهاد «نهضت سوادآموزی» در ایران شکل گرفت و امروز پس از گذشت سالها از تاسیس آن، شاهد آثار پربار این نهاد هستیم. اکنون میزان باسوادی در ایران به طور چشمگیری افزایش یافته است، به نحوی که بر اساس شاخصهای سازمان علمی ـ فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، ایران اسلامی از ردیف کشورهای بی سواد جهان خارج شده و جزو کشورهای باسواد قرار گرفته است.