به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز از بانگی، دولت در تلاش برای کنترل حمله شورشیانی است که کنترل شهرها و جادهها را در خارج از بانگی، پایتخت آفریقای مرکزی به دست گرفته اند.
پس از آنکه دادگاه قانون اساسی آفریقای مرکزی نامزدی بسیاری از افراد از جمله فرانسوا بوزیزه، رئیس جمهور سابق این کشور را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری رد کرد، شبه نظامیانی که با فوستن-آرکانژ توئادرا رئیس جمهور کنونی خصومت داشتند، حملات خود را افزایش دادند.
این بحران جدید در جمهوری آفریقای مرکزی، چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت این کشور را به ستوه آورده و به نگرانیها در مورد ناآرامیهای بی سابقه که سالهاست در این کشور حکمفرماست، دامن زده است. در روزهای اخیر کسب و کار در آفریقای مرکزی تعطیل شده است و مردم از ترس و نگرانی خود را محصور کرده اند.
از سال ۱۹۶۰ که جمهوری آفریقای مرکزی، مستعمره سابق فرانسه به استقلال رسیده است، پنج بار کودتا و شورشهای متعدد، این کشور سرشار از الماس، چوب و طلا را متزلزل کرده است.
اسرائیل مالونگو (Israel Malongou)، از کارآفرینان پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رویترز گفت: "سه روز است که فرزندانم را کنار خودم نگه داشته ام. برای من اهمیتی ندارد چه کسی در این انتخابات پیروز شود؛ فقط منتظر هستم تا انتخابات به پایان برسد تا بتوانیم زندگی را از سر بگیریم".
فوستن-آرکانژ توئادرا که در تلاش است برای یک دوره دیگر در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، از سال ۲۰۱۶ که به قدرت رسید، برای باز پس گرفتن بخشهای زیادی از کشور که تحت کنترل شبه نظامیان است، ناتوان است. توئادرو سه سال پس از شورشی که به کناره گیری فرانسوا بوزیزه منجر شد، به قدرت رسید.
موجی از خشونتهای پیاپی از سال ۲۰۱۳، تاکنون به کشته شدن هزاران نفر منجر شده است. در این مدت بیش از یک میلیون نفر نیز مجبور به ترک کشور شده اند.
در انتخابات ریاست جمهوری امسال در آفریقای مرکزی ۱۷ نامزد با یکدیگر رقابت میکنند. به نظر میرسد توئادرو از بخت بالایی در این انتخابات برخوردار باشد. آنیسه ژرژ دولوگله (Anicet Georges Dologuélé) نخست وزیر سابق آفریقای مرکزی رقیب اصلی توئادرو در این انتخابات به شمار میرود. دولوگله در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۶ شکست خورد و در حال حاضر بوزیزه از وی حمایت کرده است.
توئادرو در گردهماییهای انتخاباتی خود بازسازی دوباره نهادهای دولتی را برجسته و درخواست مخالفان برای به تعویق انداختن انتخابات را رد کرد. وی هفته گذشته اعلام کرد: " بحران سازمانی وجود ندارد؛ فقط باید روند انتخابات را ادامه دهیم".
توئادرو و سازمان ملل متحد - که حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ نیروی حافظ صلح (کلاه آبی) به آفریقای مرکزی اعزام کرده است -، بوزیزه را به اقدام برای کودتا متهم کردند. بوزیزه چنین اتهامی را رد کرده است.
نامزدی بوزیزه در انتخابات ریاست جمهوری رد شد؛ سازمان ملل بوزیزه را به صدور فرمان ترور و شکنجه در دوران ریاست جمهوری متهم و برای وی قرار بازداشت صادر کرد. سازمان ملل همچنین تحریمهایی نیز برای وی در نظر گرفت. بوزیزه این اتهامات را رد کرده است.