شبکه تلویزیونی سی سی تی وی در مطلبی نوشت احتکار واکسن کرونا توسط کشورهای غربی به همبستگی جهانی در برابر بیماری همه گیر کرونا آسیب میزند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، شبکه تلویزیونی سی سی تی وی در مطلبی در وبسایت خود نوشت: احتکار واکسن کرونا توسط کشورهای غربی به همبستگی جهانی در برابر بیماری همه گیر کرونا آسیب میزند.
در این مطلب آمده است: در بسیاری از کشورها برنامه واکسیناسیون انبوه به تایید رسیده است و در تولید و عرضه واکسن کرونا پیشرفت مثبتی حاصل شده است. با این وجود موضوع نگران کننده این است که عدالت در توزیع واکسن توسط سیاستمداران برخی از کشورهای غربی فراموش شده است. خرید و احتکار واکسن توسط برخی از کشورهای پیشرفته، خودخواهی برخی سیاستمداران غربی را آشکار میکند و به همبستگی جهانی علیه بیماری همه گیر کرونا آسیب جدی میزند.
براساس مطلبی که به تازگی توسط ان بی سی منتشر شده است آمریکا، کانادا، انگلیس و اتحادیه اروپا به اندازه کافی واکسن کرونا برای تزریق به شهروندان خود را از قبل سفارش داده اند. این سبب میشود که این واکسن توسط کشورهای ثروتمند احتکار شود. مجموعهای از دادهها واقعیتهایی دشوار را درباره وجود شکاف در جهان بین کشورهای فقیر و غنی از نظر دسترسی به واکسن نشان میدهد.
براساس گزارشی که اوایل ماه جاری منتشر شد، اگر چه کشورهای با درآمد بالا تنها ۱۴ درصد از جمعیت جهان را در اختیار دارند، اما بیش از نیمی از واکسنهای کرونا در جهان را خریداری کرده اند.
وینی بیانیما (Winnie Byanyima) مدیر اجرایی برنامه مشترک سازمان ملل در زمین ایدز از این واقعیت انتقاد کرد که همه واکسنهای تولیدی کرونا توسط کشورهای پردرآمد خریداری شده است. به عنوان مثال، ذخایر واکسن کانادا پنج برابر کل جمعیت این کشور است. از سوی دیگر، از هر ۱۰ نفر یک نفر در ۶۷ کشور با درآمد کم و متوسط از جمله کنیا، میانمار و نیجریه ممکن است فقط در پایان سال آینده واکسینه شود.
جان نکنگاسونگ (John Nkengasong) مدیر مراکز بهداشتی آفریقا برای کنترل و پیشگیری از بیماریها گفت توزیع واکسن کرونا از عدالت برخوردار نیست، زیرا آفریقا در بسیاری از موارد عرضه دارو توسط کشورهای توسعه یافته نادیده گرفته شده است.
در این زمان که شیوع همه گیری کرونا در سرتاسر جهان در حال گسترش است با اقدامات برخی کشورهای پیشرفته برای جمع آوری و احتکار واکسنها، همبستگی جهانی به شدت تضعیف میشود. این نه تنها مغایر با تعهدات بین المللی حقوق بشر است که کشورهای توسعه یافته ملزم به پذیرش آن هستند بلکه خودخواهی ریشه دار برخی از سیاستمداران غربی را نشان میدهد.
تدروس آدهانوم گبرسیوس (Tedros Adhanom Ghebreyesus) مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در ماه سپتامبر اظهار داشت که سریعترین راه برای پایان دادن به بیماری همه گیر کرونا تسریع بهبود اقتصاد جهانی و اطمینان از واکسیناسیون برخی از افراد در همه کشورها است و نه همه افراد در برخی از کشورها.
در حال حاضر، تأمین کنندگان واکسن جهانی در تلاشند تا با تقاضای زیاد همگام شوند. فقط با اولویت بندی پوشش واکسن برای گروههای پرخطر و آسیب پذیر در همه کشورها، همه گیری به طور موثر مهار میشود. با این حال، برخی از کشورهای پیشرفته خلاف این عمل را انجام میدهند، که بسیار نابرابری عرضه واکسن را افزایش میدهد و سلامت جهانی را تهدید میکند.
چین به عنوان یک کشور پیشرو در تحقیق و توسعه واکسن، سخت تلاش کرده است تا توزیع عادلانه واکسنها را در سطح جهان گسترش دهد. چین با نشان دادن تعهد خود به ساخت واکسن به عنوان یک کالای عمومی جهانی تا اعلامیه پیوستن به برنامه اجرای واکسن کرونا و تهیه واکسن برای کشورهای برزیل، اندونزی، مصر و سایر کشورها این موضوع را به خوبی نشان داده است. چین تلاشهای بی وقفهای برای کمک به دستیابی و دسترسی به واکسن در کشورهای در حال توسعه انجام داده است.
در ۲۳ دسامبر، دولت ایالت سائوپائولو برزیل اعلام کرد واکسن کرونای ساخت چین توانسته است ایمنی لازم را در بین بیماران ایجاد کند. این دلیل بیشتری است که نشان میدهد واکسن چین توسط جامعه جهانی به طور گستردهای شناخته شده است. با این حال همانطور که مبارزه با گرم شدن کره زمین نمیتواند در سایه تلاش تنها یک کشور موثر باشد، مبارزه جهانی علیه بیماری همه گیر کرونا نیز نیاز به همکاری همه کشورها دارد.
رئیس سازمان جهانی بهداشت در هشدار خود به جامعه بین المللی گفت: این ویروس مرز نمیشناسد و نباید خودخواهی درباره واکسن مانع از مبارزه جهانی با بیماری همه گیر شود.