تفاهم نامه سرمایه گذاری در اراضی ۲ هزار و ۴۰۰ هکتاری بندر شهید رجایی با سرمایه گذاری داخلی صد هزار میلیارد ریال و سرمایه گذاری خارجی ۸۰۰ میلیون یورو به امضا رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ وزیر راه و شهرسازی در این مراسم با اشاره به این که توسعه بنادر کشور موجب شکوفایی اقتصاد کشور است، گفت: باید قدرت لجستیک مان را در بنادر کشور افزایش دهیم تا در بازار ایجاد اعتماد شود و بتوانیم تولید رقابتی داشته باشیم و سهم خود را در بازار جهانی افزایش دهیم.
آقای محمد اسلامی افزود: باید بتوانیم در ساخت زیرساختها و فرصت سازی برای سرمایه گذاری و کاهش هزینههای جانبی و هزینههای حمل و نقل تمام تلاش خود را به کار ببندیم تا به این ترتیب قدرت رقابت را برای فعالان اقتصادی بالا ببریم که این فعالان بتوانند محصولات خود را به سرعت به بازار هدف برسانند و مواد اولیه را به سرعت در فرآیند تولید قرار دهند.
وی گفت: در این راستا سرمایه گذاری بخش خصوصی بسیار مهم است و دولت هم باید نقش تسهیل گری و ایجاد اطمینان را به درستی انجام دهد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در چهل سال گذشته ظرفیت بنادر کشور به ۲۸۰ میلیون تن رسیده که باید تا پنج سال آینده با یک اقدام ضربتی این ظرفیت را به ۵۰۰ میلیون تن برسانیم که در این میان ۲۰۰ میلیون تن آن باید در سواحل مکران صورت گیرد.
آقای اسلامی گفت: تمامی بنادر کشور را باید به صورت بنادر نسل سوم دربیاوریم که هم قدرت صادرات کشور افزایش یابد و هم مواد اولیه به سرعت در اختیار تولید کنندگان قرار گیرد.
همچنین در این مراسم آقای محمد راستاد مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: با امضا این تفاهم نامه گام بزرگی به سمت شکل گیری بنادر نسل سوم برداشته شد به این صورت که بنادر کشور علاوه بر این که محلی برای تغییر شیوه حمل و نقل هستند بتوانند منطبق با بار ترافیکی خودشان امکانات لجستیکی در اختیار تولید کنندگان بگذارند.
وی افزود: این بدین معناست که در بنادر واحدهای تولیدی مختلف ایجاد شود که مواد اولیه وارداتی به سرعت در اختیارشان قرار گیرد همچنین محصولاتشان به سرعت به کشورهای هدف صادر شود.
مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: این موضوع موجب کاهش هزینه حمل و نقل همچنین کاهش هزینههای انبارداری و افزایش رقابت پذیری کالاهای صادراتی میشود.
آقای راستاد افزود: همچنین کاهش قیمت تمام شده و اشتغالزایی و رونق اقتصادی به ویژه در نوار ساحلی جنوب کشور از دیگر مزایای این تفاهم نامه است.
وی گفت: به این ترتیب بندر شهید رجایی همان طور که در سند آمایش هم آمده است دیگر فقط مرکز تخلیه و بارگیری نیست بلکه کار تولید هم در آن انجام میشود.
آقای راستاد افزود: با امضای این تفاهم نامه مساحت بندر شهید رجایی افزایش صد در صدی مییابد و همچنین در قالب این تفاهم نامه ۳۳۶ قرارداد با بخش خصوصی به ارزش ۱۳۰ هزار میلیارد تومان به امضا رسیده است.
وی گفت: براساس این تفاهم نامه قرار است کارخانجاتی، چون مس، آلومینیم، لوازم خانگی و تولید کابینت در بندر شهید رجایی ایجاد شود همچنین با شرکت کارگزاری بانک ملی برای تأمین مالی پروژههای تفاهم نامه نیز قراردادی به امضا رسیده است.
مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: با اجرایی شدن این تفاهم نامه برای ۲۰ هزار نفر به صورت مستقیم ایجاد اشتغال میشود و این تفاهم نامه بخش مهمی در توسعه تجارت و حمل و نقل دریایی ایفا خواهد کرد.
همچنین در این مراسم آقای فریدون همتی استاندار هرمزگان با اشاره به ظرفیتهای بالفعل و بالقوه بندر شهید رجایی در توسعه تجارت گفت: افزایش تولید، ایجاد ارزش افزوده، صادرات مجدد، حذف هزینههای حمل و نقل، دسترسی به آبهای آزاد از مزایای این سرمایه گذاری است.
وی افزود: استانداری خوزستان برای حمایت ویژه و جهادی از سرمایه گذاران اعلام آمادگی میکند تا بتوانیم در توسعه اقتصادی استان و کشور سهیم باشیم.
آقای همتی گفت: در سه ماهه دوم سال نرخ مشارکت اقتصادی در هرمزگان بالای ۵۰ درصد بوده است این در حالی است که متوسط کشوری ۳۹ درصد است همچنین در هرمزگان امکان حمل و نقل زمینی، هوایی و دریایی در سطح بزرگ وجود دارد و همه اینها نشان از ظرفیتهای بالای استان برای ایجاد رشد و توسعه اقتصادی است.