روزنامه گاردین به نقل از عناوین خبری شماری از رسانههای جهان نوشت از منظر آن ها، انگلیس "جزیره طاعون"، "جزیره مصیبت" یا "جزیره مجازات خداوند" است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، پس از شناسایی گونه جهش یافته ویروس کرونا در انگلیس که به گفته شماری از کارشناسان، از تابستان در این کشور حضور داشته، اما هفته پیش خبرش منتشر شده است، حدود ۵۰ کشور جهان رفت و آمد به این کشور را به حال تعلیق درآوردند و انگلیس را با پیامدهای آن مواجه کردند.
فوریترین اثر با بسته شدن مرز فرانسه و انگلیس در دو سوی آبراه میان دو کشور مشهور به کانال مانش روی داد که راه اصلی ورود و مبادله کالا میان انگلیس و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپاست که چندین روز است هزاران کامیون و تریلر را در مرز زمین گیر کرده است.
با اینکه پس از رایزنیهای مقامات انگلیس و اتحادیه اروپا، مرزهای فرانسه و هلند از چهارشنبه به صورت مشروط و در صورت اثبات آلوده نبودن متقاضیان ورود به فرانسه و هلند به ویروس کرونا بازگشایی شد رانندگان خشمگین از معطلیهای چند روزه دست به تجمع اعتراضی زدند که با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد.
یک راننده در مرز در اعتراض به این شرایط گفت: نه غذایی، نه امکاناتی، نزدیک یک هفته است که در کنار جاده سرگردانیم.
رئیس انجمن کامیون داران در انگلیس نیز در این باره گفت: در حالی که کشور تا چند روز دیگر از اتحادیه اروپا خارج میشود، بسته شدن مرزها یک فاجعه است و به زودی واردات و صادرات انگلیس با اختلال جدی روبرو خواهد شد؛ اختلالی که تاکنون سابقه نداشته است.
بسیاری از مسافران اروپایی در انگلیس هم از بیم ابتلا به نوع جهش یافته ویروس کرونا قید این سفر را زده اند. یک خانم مسافر در مرز در اعتراض به تداوم این وضع گفت: اکنون ۴۸ ساعت است که این جا معطلیم. از این به بعد لابد این صفها در مرزهای انگلیس عادی خواهد شد. ما که دیگر قید سفر را زدیم و به خانه باز میگردیم.
انگلیس در اوج بحران برگزیت وارد بحران ویروس جدید شده است و این در حالی است که "دوران گذار" به پایان میرسد و انگلیس باید اتحادیه اروپا را ترک کند، اما پس از ۴ سال از همه پرسی هنوز نتوانسته است درباره شرایط خروج و روابط بازرگانی آینده، با این اتحادیه به توافق برسد.
بستن حتی موقت مرزهای اروپا با انگلیس کمبود شدید برخی اقلام بهداشتی و خوراکی به ویژه میوه و سبزیجات تازه در فروشگاههای انگلیس را موجب شده است و برخی فروشگاهها نیز فروش این اقلام را به افراد محدود کرده اند.
روزنامه گاردین با اشاره به شرایط جاری انگلیس، با گردآوری عناوین خبری شماری از رسانههای جهان درباره ویروس کرونای جهش یافته در انگلیس نوشت از منظر آن ها، انگلیس "جزیره طاعون"، "جزیره مصیبت" یا "جزیره مجازات خداوند" است.
به نوشته گاردین، روزنامه دی ولت (Die Welt) در آلمان نوشت: "بار دیگر شرایط نشان داد میان خیالات نخست وزیر انگلیس و جهان واقعیت، اقیانوسی عظیم وجود دارد." این روزنامه نوشت این فاصله فراوان، اکنون با خشم و نگرانی مردم انگلیس پر میشود که هر روز شاهد یک موضوع ترسناکند. این نشریه آلمانی افزود: بسته شدن مرزهای اروپا بر روی انگلیس، میتواند به خوبی این کشور را برای خروجش از اتحادیه اروپا آماده سازد، زیرا چند روز مانده به پایان مهلت انگلیس برای ترک اتحادیه اروپا هنوز توافقی به دست نیامده است. دی ولت افزود: فاجعه ویروس کرونا میتواند با فاجعه خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا همراه شود و بار دیگر، ناکامی بوریس جانسون را در دستیابی به وعده هایش نشان دهد.
روزنامه نیویورک تایمز آمریکا هم به کنایه نوشت: انگلیس که هواداران خروج از اتحادیه اروپا آن را تا مدتی پیش، "جزیره گنج" مینامیدند اکنون میتواند لقب جدیدی دریافت کند که همان "جزیره طاعون" است. این روزنامه آمریکایی افزود: اکنون که رابطه انگلیس با اتحادیه اروپا، قطع شده است، میتواند طعم تلخ خروج از این اتحادیه را بهتر حس کند.
نشریه ان آر سی هاندلزبلاد (NRC Handelsblad) هلند هم نوشت: هیچ کس در انگلیس، کریسمس عادی نخواهد داشت، حتی یک نفر، وزیران آشکارا میگویند مهار همه گیری ویروس کرونا از دستشان رها شده است. این نشریه هلندی به کنایه افزود: دولت انگلیس از "حفظ کریسمس"، به محدودیتهای شدید کرونایی رسید که حتی کمبود سبزی و میوهها آشکار شد.
روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد (Sydney Morning Herald) استرالیا هم با اشاره به ناکامی های دولت انگلیس نوشت: مردم انگلیس حق دارند احساس کنند که فریب خورده اند، زیرا نخست وزیرشان، آنان را با حس خوشبینی، از اخبار واقعی، اما تلخ دور نگاه داشت و نتوانست یک طرح مدیریتی موثر اجرا کند.
به نوشته گاردین، روزنامه لیبراسیون (Libération) فرانسه نیز نوشت زمانی که فرانسه مرزهایش را بر روی انگلیس بست، تصمیمش از اقدام ناپلئون در سال ۱۸۰۶ میلادی، موثرتر شد که ارتباط انگلیس را با سایر کشورهای قاره اروپا و نیز دیگر نقاط جهان، مسدود کرد. این روزنامه فرانسوی به طعنه افزود: در حالی که چند روز به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا زمان باقی است، اروپا به انگلیس فرصت داد تا آنچه را که "بازیابی حاکمیت" مینامد، زودتر مشاهده کند.
روزنامه ال پائیس (El País) اسپانیا نیز نوشت نگرانی ها، پس از این خواهد بود، زیرا "فشارها در حال افزایش" است و فاجعه آغاز خواهد شد.
دولت انگلیس که به علت افزایش فراوان شمار مبتلایان به نوع جهش یافته ویروس کرونا تا کنون ۱۷ میلیون نفر را در شدیدترین محدودیتهای کرونایی قرار داده است از روز شنبه و در آستانه سال نو میلادی بیش از هفت میلیون نفر دیگر را با شدیدترین محدودیتهای کرونایی خانه نشین خواهد کرد، شرایطی که از آن به عنوان کریسمس سیاه در انگلیس یاد شده است.