به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، آقای غلامرضا غفاری در نشست خبری "سومین جشنواره ملی زن و علم جایزه مریم میرزاخانی" که در سالن همایشهای وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد افزود:در فرایند تغییرات و تحولات جوامع انسانی همه بر این گواه هستند که یک نوع پیشرفت را تجربه کرده اند و زنان نقش اساسی چه به لحاظ فردی و چه نهادی و چه در مقیاس اجتماعی دارند
وی اضافه کرد: زنان باید در جوامع از ظرفیت و توان خود استفاده کنند و حضور و مشارکت زنان در اجتماعات ملی باید بیشتر شود.
آقای غفاری با بیان اینکه زنان دستاوردهای بیشتری را در جامعه کسب کرده اند، گفت: هم اکنون شاهد هستیم که زنان بسیاری از رتبههای برتر را در سطوح مختلف علمی در حوزههای علم و فناوری و معرفتی کسب کرده اند و زنان در مجموعهها و امور سیاستگذاری و تولید دانش حضور دارند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: باید آثار و دستاوردهای بانوان در معرض دید و قضاوت دیگران قرار بگیرد و از طریق چنین جشنوارههایی این امر تحقق پیدا میکند به طوری که هر چه بیشتر جلوتر میرویم شاهد حضور بیشتر زنان فرهیخته در این زمینه هستیم.
وی ادامه داد: فراخوان این دوره از جشنواره در ۲۷ مهر اعلام شد و با توجه به اینکه امکان برگزاری جشنواره به صورت حضوری وجود نداشت به همین دلیل این برنامه به صورت غیرحضوری برگزار شد.
آقای غفاری افزود: ۲۷ مهر فرآیند ثبت نام در این دوره از جشنواره آغاز شد و تا ۳۰ آبان بانوان میتوانستند آثار خود را به دبیرخانه و سامانه این جشنواره ارسال کنند.
وی گفت: ۶۱۹ نفر در این دوره از جشنواره در هفت گروه هنر و معماری ۳۶ نفر، فنی و مهندسی ۷۶ نفر، علوم پایه ۹۰ نفر، علوم انسانی ۱۹۲ نفر، کشاورزی و دامپزشکی ۵۰ نفر، علوم پزشکی ۳۶ نفر و فعالان عرصه اجتماعی ۲۲۹ نفر شرکت کردند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم افزود: کار داوری در سه مرحله پایش اولیه، معرفی آثار به داوران و بررسی نهایی انجام شد.
غفاری گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا از برگزیدگان این دوره از جشنواره که در تهران مستقر باشند به صورت حضوری و از برگزیدگان شهرستانی به صورت غیر حضوری تقدیر میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در پاسخ به سوالی درخصوص اشتغال بانوان دانش آموخته دانشگاهی در کشور گفت: فرصتهای شغلی مربوط به نظام آموزش عالی نیست، اما فعالیتهایی به منظور اشتغال دانش آموختگان زن از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری انجام شده است، به طوری که بانوان دانش آموخته در کنار تحصیل خود در دانشگاهها، مهارتی را هم کسب میکنند و همچنین بانوان میتوانند در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد دانشگاهی شاغل شوند.
وی درخصوص حضور دانش آموختگان دانشگاهی زن در برنامههای قرآنی گفت: برنامههای قرآنی موضوع جنسیت را نمیشناسد و همه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مربوط به دانشگاه است که بانوان میتوانند داوطلبانه در این برنامهها حضور داشته باشند.
آقای غفاری گفت: این جشنواره ارزش علمی پژوهشی دارد بنابراین شرکت کنندگان در این دوره از جشنواره از امتیازات مربوط به اعضای هیئت علمی هم بهرهمند میشوند.
وی درخصوص بودجه جشنوارههای افزود: مشکلی هم به لحاظ بحث بودجه جشنواره وجود ندارد و تاکنون جشنوارههایی که برگزار شده بدون هیچ مشکل بودجه برگزار شده است.