حدود ۹هزار میلیارد تومان ارز قاچاق به صورت چمدانی از کشور خارج شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، نماینده دادستان عمومی و انقلاب مشهد در نشست خبری در دادگستری کل
محمود صفری همچنین در مورد آخرین وضعیت پرونده پدیده گفت: هم اکنون شرکت پدیده در بورس در حال فعالیت است و ارزش سهام در پرتفوی سهامداران، ارزش سه برابری پیدا کرده است.
همچنین تعداد سهامداران از ۱۳۰هزار به ۱۷۰ هزار نفر افزایش پیدا کرده که همگی آنها حساب شده و با تحلیل بورسی در حال فعالیت هستند. البته طی این مدت ۲۰هزار نفر هم از جمع سهامداران جدا شدند.
نماینده دادستان عمومی و انقلاب مشهد با بیان اینکه شرکت ابنیه پدیده هم در آستانه ورود به بورس است که بعد از آن بخش زیادی از تمرکز قضائی روی این پرونده کاهش مییابد افزود: همچنین عملیات عمرانی هتل پنج ستاره و آپارتمانهای پدیده هم در حال اجراست و به زودی پیست یخی و فضای نمایشگاهی بزرگ پدیده راه اندازی خواهد شد.
وی درباره پرونده اعتماد ایرانیان نیز گفت: این مؤسسه حدود ۱۵۰۰سهامدار دارد که عموم آنها از بازنشستگان، ایثارگران و قشر ضعیف جامعه هستند. بخش عمدهای از مطالبات این پرونده وصول شده و سود سهام هم طی دو مرحله در سال گذشته و سال جاری به حساب سهامداران واریز شده است. اموال محکومین و خانواده آنها نیز در حال کارشناسی است و اموال موجود در نهایت به سهامداران خواهد رسید.
صفری درباره مشکلات رسیدگی به این پرونده گفت: بانک قوامین کفالت رسیدگی به مطالبات سهامداران را بر عهده گرفت، اما به دلیل ادغام در بانک سپه، پرونده به مشکل خورد که در حال رایزنی با مسئولین بانک سپه برای ورود به پرونده هستیم. از طرفی شناسایی اموال منقول و غیر منقول کار دشواری است و دو نفر از محکومان هم در شناسایی اموال خود همکاری لازم را انجام نمیدهند و همین کار را سخت کرده است.
مسئول اجرای احکام ویژه پروندههای اخلالگران در نظام اقتصادی دادسرای مشهد درباره پرونده هلدینگ آفتاب نیز گفت: این پرونده درباره جعل مدرک تحصیلی است و حدود یک هفته است که بررسی آن آغاز شده و متأسفانه تعدادی از افراد مشهور هنرمند و سیاسی هم مدرک تحصیلی خود را از این مؤسسه گرفتهاند.
صفری اضافه کرد: اخلال نظام اقتصادی، جعل مهر وزارت علوم و کلاهبرداری شبکه ای از جمله تخلفات این مؤسسه است که ۱۵ نفر در این پرونده به حبس محکوم شدهاند.
وی گفت: دسترسی نداشتن به سرکرده این پرونده که یکی از اتباع خارجی است و ناتوانایی متهمین در پرداخت جزای نقدی از مهمترین مشکلات این پرونده است.
نماینده دادستان عمومی و انقلاب مشهد درباره پرونده پردیسبان نیز گفت: این شرکت حدود هشت هزار سهامدار دارد که بسیاری از آنها اموال خود را فروختند و در آن سرمایه گذاری کردند. سایتی برای ثبت وجوه سهام طراحی شد و سپس اسناد شرکت با وجوه اعلامی مردم تطبیق داده شد. هم اکنون کار تسویه حساب را از ارقام پایین شروع کردهایم و به حدود ۵ هزار نفر به ارزش ۶۱ میلیارد تومان پول پرداخت شده و تا سهامهای حدود ۱۵۰ میلیونی کار آن انجام شده است.
وی، شناسایی اموال محکومین را از مهمترین مشکلات این پرونده اعلام کرد و افزود: همه اموال شناسایی شده نیز مشکلاتی از قبیل تصرفات، ممنوع المعامله بودن افراد و پول نداشتن خریداران دارد.
مسئول اجرای احکام ویژه پروندههای اخلالگران در نظام اقتصادی دادسرای مشهد، شایعه حضور برخی افراد از دستگاه قضا در پروندههای اقتصادی را رد کرد و گفت: یکی از متهمان بعد از قرار وثیقه متواری شد که خوشبختانه با استفاده از وکالت نامهای که به نام پدرش صادر شده در حال رسیدگی به پرونده او هستیم.