به برخی نشانه های بیماری در گیاهان میپردازیم و راههای درمانی برای این دوستان سبز خانگی را توضیح میدهیم.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ به برخی نشانه های بیماری در گیاهان میپردازیم و راههای درمانی برای این دوستان سبز خانگی را توضیح میدهیم.
۱. گیاهان کم پشت با گلهای کم
دلیل: نور کم و ضعیف
درمان: بیشتر گیاهانی که داخل منزل نگهداری میشوند روزانه به ۱۴ ساعت نور آفتاب نیاز دارند. در اینترنت جستجو کنید و میزان نور لازم برای هر گیاهی که در منزل دارید را پیدا کنید و به مستقیم یا غیرمستقیم بودن نور یا نیاز به سایه هم توجه کنید.
۲. گلهای کم و شاخ و برگ زیاد
دلیل: کود نیتروژنی زیاد
درمان: اغلب گیاهان خانگی فقط یک بار در ماه به کود نیاز دارند و در ماههای سردتر این مقدار کمتر هم میشود. برای کوددهی برنامه ریزی داشته باشید و از آن بیشتر کود ندهید.
۳. زرد شدن برگها
دلیل: آبیاری زیاد، رطوبت کم، زهکشی ضعیف خاک، دمای پایین یا کم بودن جای گلدان برای ریشهها
درمان: اگر آب و هوا ناگهان تغییر کرد، نباید گیاه را نزدیک بخاری بگذارید تا به تغییر ناگهانی محیط زیست واکنش بدهد. گلدان را چک کنید تا زهکشی مناسب و کافی داشته باشد و ریشههای گیاه در گلدان جای مناسبی داشته باشند.
۴. برگهای سوخته
دلیل: نور مستقیم زیاد
درمان: گیاه را از مقابل نور مستقیم آفتاب به جایی با نور غیرمستقیم منتقل کنید، برگهای آسیب دیده را هرس کنید و آبیاری عمیق و گهگاه را ادامه دهید تا ریشه بهتر رشد کند. از کوددهی زیاد خودداری کنید، زیرا این کار سوختگی گیاه را تشدید میکند.
۵. قهوهای شدن نوک برگها
دلیل: کود یا آفت کش زیاد، خاک خشک، دمای پایین، هوای داغ، نمک انباشته یا فاسد شدن ریشه
درمان: به بیشتر گیاهان خانگی حداکثر ماهی یک بار باید کود داد. گلدانها را در سینیها کم عمق پر از ماسه بگذارید و آنها را پر از آب کنید تا رطوبت اطراف گلدان افزایش یابد (گلدان باید روی ماسه و بالاتر از سطح آب قرار بگیرد). یک بار در ماه آب کافی در بالای خاک بریزید تا نمک اضافی از آن خارج شود.
۶. برگهای کوچک یا پژمرده شدن گیاه
دلیل: خاک زیاد خیس یا خشک است
درمان: روتین آبیاری برای خودتان درست کنید که گهگاه، ولی عمیق باشد تا رشد ریشه افزایش یابد و از فاسد شدن ریشه جلوگیری شود. اگر به فاسد شدن ریشه شک دارید، گیاه را از گلدان درآورید و سیستم ریشهها را بررسی کنید و ریشههای عفونی (نوک سیاه شده ریشهها با پوسیدگی چسبناک) را ببرید و با مخلوط گلدانی استریل و یک گلدان جدید، جای گیاه را عوض کنید.
۷. خالهای روی برگها
دلیل: خالهای برگی قارچی، خالهای آبی
درمان: اگر گیاه شما عفونی شده است، باید آن را از گیاهان دیگر جدا کنید و برگهای عفونی را ببرید. برای پیشگیری از خال دار شدن باید تهویه هوا را بیشتر کنید یعنی فاصله بین گلدانها را افزایش دهید و مواظب باشید که هنگام آبیاری، آب روی برگها نپاشد.
۸. زرد شدن نوک برگها و سپس قهوه شدن آنها: کل برگ ممکن است بمیرد
بیماری: سیاه تاول
درمان: برگهای عفونی را ببرید. از اسپری کردن آب به برگها اجتناب کنید.
۹. رشد قارچ پودری سفید روی شاخ و برگها
دلیل: کپک پودری
درمان: تهویه هوای اطراف گلدان را بیشتر کنید و شاخ و برگ عفونی را قطع کنید.
۱۰. ریشههای نرم قهوهای و سیاه، گیاهان پژمرده
دلیل: فاسد شدن ریشه یا ساقه
درمان: از آبیاری زیاد پرهیز کنید. گیاه عفونی را حذف کنید، ریشههای فاسد شده را قطع کنید و با ترکیب گلدانی استریل و گلدان تمیزی، جای گیاه را عوض کنید.
۱۱. رشد نکردن و از ریخت افتادن گیاه
بیماری: کپک بوتریتیس
درمان: گیاه بیمار را ایزوله کنید و قسمتهای عفونی را ببرید. تهویه هوا در اطراف گلدان را با افزایش فاصله بین گلدان ها، بیشتر کنید.