رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری: تمام توجه خود را بر تولید واکسن معطوف کرده ایم، اما دولت هم باید خرید واکسن از منابع معتبر یا تولید مشترک را مد نظر داشته باشد.
وی گفت: آزمایش واکسن بر روی داوطلبان به زودی آغاز میشود و آزمایشهایی بر روی این افراد باید انجام شود و در صورت تأیید و نبود بیماری خاص، از هفته آینده آزمایش انسانی این واکسن آغاز خواهد شد. با توجه به اینکه در مرحله تحقیقاتی واکسن قرار داریم دقت در جزئیات بسیار مهم است.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به جهش و افزایش سرعت انتقال ویروس کرونا در انگلستان و تبعات حاصل از آن گفت: ما با ویروسی نوپدید مواجهیم و مقابله با این ویروس دقت، صبر و تحملی بزرگ را میطلبد.
آقای دکتر طبرسی افزود: نتایج تحقیقات در انگلستان تبعات سیاسی، اقتصادی و بین المللی برای این کشور به همراه داشته است. اینکه فکر کنیم ویروس جهش یافته فقط در انگلستان بوده، اشتباه است. همانگونه که ویروس از ووهان پخش شد به طور طبیعی این ویروس هم در جاهای مختلف مشاهده خواهد شد؛ بنابراین اهمیت رعایت موارد بهداشتی در این برهه زمانی الزامی است.
وی با تأکید بر انتقال ۷۰ برابری این ویروس نسبت به ماههای قبل و تأثیر ماسک در انتقال آن گفت: ماسک در برخوردهای عادی جلوی این ویروس را خواهد گرفت، ولی استفاده از ماسک در مکانهای سرپوشیده و پر جمعیت بدون تهویه تأثیری در انتقال این ویروس نخواهد داشت.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با تأیید این موضوع که احتمالا واکسنهای ساخته شده تأثیری بر ویروس جدید کرونا نخواهند داشت افزود: واکسنها زمانی ساخته شد که ویروس ووهان مد نظر دانشمندان بود. باید با مطالعات بیشتر با ابعاد و تغییر ژنتیکی ویروس جدید آشنا شویم ضمن اینکه در مورد ویروس جدید، اظهار نظرها متفاوت است. از طرفی راه چاره مقابله با این ویروس مشخص است. ما نباید از اجرای محدودیتها و اجرای موارد بهداشتی خسته شویم.
وی افزود: شناسایی این ویروس قدری مشکل است. در این مدت پروازهایی به انگلستان یا بالعکس داشته ایم. افرادی از انگلستان داشته ایم که با بروز بیماری در بیمارستانهای ایران بستری شدند. خوشبختانه موج انتقال بیماری در ایران کمی فروکش کرده، اما همچنان وضعیت بیماری در کشور ما بسیار شکننده است و هر لحظه ممکن است موج افزایش یابد.
آقای دکتر طبرسی با انتقاد از افرادی که در خرداد و شهریور به مسافرت رفته و شب یلدا را دورهمی داشتند گفت: تبلیغات رسانهها و فضای مجازی در جهت منصرف کردن برخی برای دورهمیهای یلدایی بسیار مؤثر بوده است. کسانیکه به مسافرت رفته و دورهمی داشته اند در برابر هموطنانی که عزیزانشان را از دست داده اند مسؤول هستند. موج جدید حتما از راه میرسد. به عنوان مثال مرگ و میر آلمان نسبت به میانگین جهانی بسیار پایین بوده است، اما در حال حاضر مرگ و میر در این کشور به شدت افزایش یافته است که نشان میدهد این ویروس هیچ روش ثابتی ندارد.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا تأکید کرد: با استفاده از ماسک، رعایت نکات بهداشتی و رعایت محدودیتها نباید اجازه بدهیم دوباره درگیر مرگ و میر مهر و آبان شویم، چون نه مردم طاقت این همه درد را دارند و نه سیستمهای بهداشتی کشش این شرایط را خواهد داشت.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینکه بیشترین آمار مرگ و میر در افراد مسن و دارای بیماریهای زمینهای بوده است گفت: بسیاری از جوانها به کرونا مبتلا شدند، ولی باید بدانیم پدران و مادران و افراد مسن بیشتر در معرض خطر هستند.
آقای دکتر طبرسی گفت: دولت باید به فکر واکسن باشد. اینکه تمام توجه خود را بر روی تولید داخل تا ۶ ماه دیگر معطوف کنیم باید به این موضوع هم فکر کنیم شاید این تحقیقات به ثمر نرسد. همانطور که واکسن استرالیایی به نتیجه نرسید؛ بنابراین دولت باید خرید واکسن از منابع معتبر یا تولید مشترک را مد نظر داشته باشد. مردم هم باید بدانند ما تحت شدیدترین تحریمهای آمریکایی هستیم. اینها از تحویل دارو به ما دریغ میکنند. شاید آنها اعلام کنند واکسن را به ایران تحویل میدهند، ولی دریافت واکسن وابسته به انتقال پول است که ما در این مورد دچار مشکل هستیم. ان شاء الله با جایگزینی دولت جدید در آمریکا شرایط بهتر شود.