توصیه های پزشکی درباره خانه تکانی
یک متخصص ارتوپدی معتقد است روزانه یک تا دو ساعت فعالیتهای مربوط به خانه تکانی با رعایت اصول ایمنی میتواند از بسیاری آسیبهای جسمی پیشگیری کند.
به گزارش گروه وبگردی
خبرگزاری صدا و سیما، هرسال با شروع خانه تکانی در روزهای پایانی سال آسیبها و تروما، بویژه در زنان افزایش می یابد.
روزی 2 ساعت بیشتر "خانه تکانی" نکنید
مرتضی فرشچیان متخصص ارتوپدی با اشاره به شروع خانه تکانی در ایام نزدیک به نوروز، گفت: هرساله با شروع خانه تکانی در روزهای پایانی سال شاهد افزایش آسیبها و تروما، بویژه در زنان هستیم.
وی با بیان اینکه خانه تکانی باید با رعایت اصول ایمنی و حفظ سلامت افراد انجام شود، گفت: قرار نیست برای تمیز کردن منزل و محیط زندگی سلامت و جانمان را به خطر بیندازیم و بانوان باید مراقب باشند تا در کنار شست و شو و نظافت منزل آسیبی به سلامت آنها وارد نشود.
انجام روزانه یک تا دو ساعت فعالیتهای مربوط به خانه تکانی با رعایت اصول ایمنی میتواند از بسیاری آسیبهای جسمی پیشگیری کند.
فرشچیان شکستگی دست و پا به خاطر سقوط از ارتفاع، آسیب به ستون فقرات و دیسک کمرو کشیدگی رباطهای اطراف مفاصل را از جمله شایعترین آسیبهای خانه تکانی عنوان کرد و افزود: متأسفانه بیشتر بانوان به دلیل فعالیت بیش از حد و فشار نامتعادل بر روی زانو، کمر، مچ دست و … بعد از اتمام خانه تکانی دچار مشکلات اسکلتی فراوانی میشوند.
وی با بیان اینکه توصیه میشود در گام اول بانوان به هیچ عنوان به تنهایی اقدام به انجام خانه تکانی نکنند و حتماً از افراد دیگر برای انجام این کار کمک بگیرند، تصریح کرد: مشارکت تمام اعضای خانواده در امر خانه تکانی موجب میشود فشار از روی دوش بانوان برداشته شده و کمتر دچار آسیب شوند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: همچنین توصیه میشود فعالیتهای خانه تکانی در روزهای مختلف تقسیم شود و از انجام فشرده آن خودداری شود، در همین راستا بهتر است خانوادهها از هم اکنون کارهای مربوط به خانه تکانی را شروع کرده و آن را به روزهای پایانی سال موکول نکنند که به خاطر کمبود وقت مجبور به انجام فشرده کارها نشوند.
به گفته این متخصص ارتوپدی انجام روزانه یک تا دو ساعت کارهای مربوط به خانه تکانی کافی است و بیش از این مقدار توصیه نمیشود.
فرشچیان نسبت به بلند کردن اجسام سنگین به بانوان هشدار داد و افزود: این کار میتواند موجب آسیبهای جدی دیسک کمر شود.
وی افزود: بلندکردن اجسام سنگین باید توسط چند نفر و ترجیحاً مردان انجام شود و هنگام بلند شدن هم افراد باید نشسته و جسم سنگین را گرفته و با آن بلند شوند و از خم شدن و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنند.
این متخصص ارتوپدی با بیان اینکه بسیاری آسیبها این ایام مربوط به بلند کردن فرشهای شسته شده و خیس است، گفت: توصیه میشود حتی المقدور بانوان از شستن فرش خودداری کرده و این کار را به قالیشوییها بسپارند. اگر هم اصرار برای شستن فرش وجود دارد باید به طور جد از انجام این کار به تنهایی خودداری کرده و هرگز اقدام به بلند کردن و جابجا کردن فرش خیس به تنهایی نکنند، هرچند ابعاد فرش کوچک باشد.
فرشچیان تصریح کرد: برای شستن فرش هم همه اعضای خانواده باید مشارکت کرده و این کار باید بصورت گروهی انجام شود و هنگام بلند کردن فرش هم باید اجازه دهند کمی از آب آن خارج شده و بعد چند نفری برای این کار اقدام کنند و هر زمان احساس کردند کوچکترین فشاری به کمر آنها وارد میشود این کار را متوقف کرده و از افراد بیشتری کمک بگیرند.