ارتقای آمادگی برای مقابله با بحرانها در خوزستان + عکس
به مناسبت ۵ دی روز ملی ایمنی در برابر بلایای طبیعی نشست خبری با حضور رییس کمیته بهداشت کارگروه سلامت در حوادث غیر مترقبه استان برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور به عنوان رییس کمیته بهداشت کارگروه سلامت در حوادث غیر مترقبه استان گفت: برنامههای متعددی برای ارتقای آمادگی عمومی و سازمانی برای مقابله با بحرانها در دستور کار این مجموعه قرار دارد.
دکتر سید محمد علوی با اشاره به وقوع انواع بلایای طبیعی در خوزستان گفت: این استان به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی بسیار متنوع و گسترده یکی از پر حادثهترین استانهای کشور به لحاظ بلایای طبیعی است.
وی گفت: توافق نامههای متعددی در سطح بین المللی، منطقهای و ملی برای مقابله با بلایای انسان ساخت و طبیعی ایجاد شده است که از آن جمله میتوان به معاهده بین المللی سندای (۲۰۳۰-۲۰۱۵) و قانون مدیریت بحران کشور اشاره نمود.
علوی افزود: از جمله برنامههای تخصصی کاهش خطر بلایا در حوزه بهداشت تدوین برنامه جامع پاسخ نظام سلامت در بلایا، هماهنگ سازی چارت فرماندهی حادثه مرکز بهداشت استان برای پاسخ دهی بهنگام و هماهنگ به بحرانها، ارزیابی میزان آمادگی عملکردی و پشتیبانی مراکز بهداشت در حوادث و فوریتها، ارزیابی ایمنی سازهای و غیر سازهای واحدهای بهداشتی در بلایا، ابلاغ برنامههای آماده باش در بحرانهای احتمالی به شهرستانها و آموزش خانوادهها و کارکنان از طریق اجرای مانور و رزمایش است.
وی گفت:تقویت برنامههای مردم محور یکی از اصلیترین و زیربناییترین رویکردهای مدیریت بحران برای کاهش میزان خسارت عمومی در بحرانها است که به همین منظور برنامه ارتقای آمادگی خانوارها در بلایا در تمامی خانههای بهداشت و پایگاهها و مراکز بهداشت توسط مراقبین سلامت و بهورزان اجرا میشود.
بیشتر بخوانید : نداشتن آمادگی شهروندان برای مقابله با بلایای طبیعیطبق بررسی ۶ ماهه اول سال ۹۹ میزان آمادگی خانوارهای استان خوزستان حدود ۳۴% برآورد شده است که تقریبا معادل با میانگین کشوری هست لذا قطعا با توجه به بلا خیزی استان خوزستان نیاز به ارتقای میزان آمادگی در تمام عرصههای اجتماعی و سازمانی برای مقابله موثر با شرایط بحران و حوادث غیر مترقبه کاملا محسوس است.