سخنگوی وزارت بهداشت: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹۱ بیمار کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۳ هزار و ۸۱۶ نفر رسید.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم دکتر سیما سادات لاری گفت: از دیروز تا امروز یکم دی ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۱۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۹۹۱ نفر از آنها بستری شدند.
وی افزود: مجموع بیماران کرونا در کشور به یک میلیون و ۱۶۴ هزار و ۵۳۵ نفر رسید.
وی ادامه داد: متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۳ هزار و ۸۱۶ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: خوشبختانه تا کنون ۸۹۴ هزار و ۳۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
خانم دکتر لاری گفت: ۵ هزار و ۵۱۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
وی ادامه داد: تا کنون ۷ میلیون و ۹۷ هزار و ۵۵۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
خانم دکتر لاری گفت: هم اکنون و بر اساس آخرین تحلیل ها، ۲۰۵ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲۴۳ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره چگونگی مراجعه به بیمارستانها، مطبها و درمانگاهها در دوران شیوع کرونا توضیح داد.
خانم دکتر سیما سادات لاری گفت: مطب پزشکان، بیمارستانها و درمانگاهها به دلیل تجمع بیماران میتوانند محلی برای شیوع بیماری کرونا باشد؛ بنابراین غیر از موارد اورژانسی از مراجعه بدون وقت قبلی به پزشک و مراکز درمانی خودداری کنید.
وی افزود: در صورت مراجعه از پزشک او بخواهید اگر در درمان شما مشکلی ایحاد نمیشود اقدامات تشخیصی- درمانی را به تعویق اندازد. در صورت مراجعه به پزشک از حضور در فضاهای انتظار شلوغ خودداری کنید و در صورت امکان تا رسیدن نوبت در فضای آزاد منتظر بمانید.
همچنین ضروری است در صورت حضور در سالن انتظار فاصله گذاری فیزیکی را رعایت کنید. از حضور بیش از یک نفر در اتاق پزشک خودداری کنید مگر در شرایط ضروری که فردی نیاز به همراه دارد.
خانم دکتر لاری گفت: بعد از بازگشت به خانه دستهای خود را شسته و وسایل شخصی خود را با محلول ضدعفونی کننده ۷۰ درصد الکل ضدعفونی کنید. از پزشک یا ارائه دهنده خدمت بخواهید بازوبند دستگاه فشارخون و گوشی پزشکی را بعد از هر بار استفاده ضدعفونی کند.
وی افزود: در صورت استفاده از تخت معاینه از ارائه دهنده خدمت بخواهیم روکش را تعویض و صندلی معاینه را برای هر بیمار ضد عفونی کند. در صورتی که از دستگاه قندخون استفاده شود باید قبل و بعد از استفاده از آن، ضد عفونیاش کند. از لحظه خروج از منزل از ماسک استفاده کنید و از لمس دهان و چشم و بینی خودداری کنید.