برای اولین بار؛
کشت سیب زمینی بنفش در کردستان
سیب زمینی بنفش برای اولین بار در قروه کشت شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، مدیر جهاد کشاورزی قروه گفت: یکی از کشاورزان پیشرو در این شهرستان برای اولین بار اقدام به کشت سیب زمینی بنفش که دوره رشد کوتاهتری نسبت به سایر ارقام دارد، در اراضی خود کرده است.
خسرو کریمیپناه افزود: این کشاورز قروهای در سال زراعی جاری حدود پنج هزار مترمربع (نیم هکتار) از اراضی زارعی خود در روستای کبودخانی را به کشت این محصول اختصاص داده که مورد توجه مصرف کنندگان نیز قرار گرفته است.
کریمی پناه گفت: این نوع سیب زمینی دوره رشد کوتاهتری نسبت به سایر ارقام سیب زمینی کشت شده در منطقه داشته و میزان مصرف آب کمتر و قیمت بیشتری هم در بازار را دارد .
کریمی پناه افزود: از مهمترین خواص آن میتوان به خاصیت ضد سرطان بودن و ضد آب مروارید و دیابت آن اشاره کرد.
مدیر جهاد کشاورزی قروه با بیان اینکه اندازه این سیب زمینی متوسط بوده و برای کشت و مصرف خوراکی مناسب است، یادآور شد: این نوع سیب زمینی را میتوان به صورت سرخ شده، پخته و پوره مصرف کرد که ۲ تا سه برابر بیشتر از دیگر انواع سیب زمینی آنتی اکسیدان دارد.
وی تاکید کرد: میزان مواد ضداکسیده شده که در این سیب زمینی وجود دارد با انار و توت برابری میکند و کاملاً مغذی بوده و دارای خواص ضد سرطانی است و این محصول رنگ و طعم متفاوتی ندارد، اما بدلیل وجود آنتوسیانینها به هضم غذا کمک کرده و دارای خواص ضدالتهابی نیز هست.
مدیر جهاد کشاورزی قروه با بیان اینکه سیب زمینی بنفش طبق تحقیقات انجام شده میتواند کمک زیادی به کنترل فشارخون کند، گفت: در یک مطالعه تحقیقاتی تعدادی از بزرگسالان مبتلا به فشارخون به مدت چند هفته وادار به مصرف ۲۵۰میلی لیتر آب سیب زمینی بنفش کردند که فشارخون سیستولیک این افراد در پایان دوره آزمایش بطور قابل توجهی کاهش پیدا کرد.