کارشناسان سیاسی و کمیتههای مردمی یمن، تشکیل دولت غیر قانونی و وابسته به ائتلاف سعودی را اقدامی از پیش شکست خورده ارزیابی کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمابه نقل از تلویزیون العالم، تشکیل دولت غیر قانونی و وابسته به ائتلاف سعودی در یمن، با واکنش محافل مختلف روبرو شد.
محافل سیاسی در یمن اعلام کردند: هدف از تشکیل این دولت غیز قانونی اجرای تصمیمات و خواستههایی است که ائتلاف متجاوز به آن دیکته میکند. این محافل موفقیت این دولت یا توانایی آن برای اداره امور استانهای تحت سیطره را بعید دانستند.
خالد الصایدی خبرنگار شبکه العالم در یمن در گزارشی با اشاره به اعلام تشکیل دولتی وابسته در ریاض زیر نظر عربستان سعودی که با مشارکت عبد ربه منصور هادی (رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن) و حزب الاصلاح به عنوان گروههای تحت حمایت عربستان سعودی از یکسو و شورای انتقالی تحت حمایت امارات از سوی دیگر تشکیل شده است افزود: این دولت در چارچوب اجرای آنچه توافقنامه ریاض نامیده میشود و پس از کشمکشها و اختلافات زیاد تشکیل شد.
خبرنگار ادامه داد: محافل سیاسی صنعا اعلام کردند این کار هیچ ارزشی برای آنها ندارد و دولت نجات ملی که از حمایت و پشتیبانی مردمی برخوردار است، دولت یمن به شمار میرود.
احمد العلیی از رهبران جنوب یمن گفت: هدف از تشکیل این دولت وابسته، تجزیه کشور و سیطره بر آن است. این دولت، دولت قانونی یمن نیست بلکه دولت نجات ملی، دولت قانونی است که اقدامات زیادی انجام میدهد و برای خدمات رسانی به همه مردم ارائه میدهد و طرحهای واقعی توسعه را اجرا میکند. دولتی که تازه تشکیل شده است صرفا نماینده عربستان سعودی و امارات است.
در ادامه گزارش آمده است: ناظران، این دولت را که مقر وزرای آن در هتلهای ریاض است به باد تمسخر گرفتند و گفتند ائتلاف برای اجرای تصمیمات و برنامههایی که تامین کننده منافع خودش است و نیز به منظور مشروعیت بخشیدن به خودش برای تشکیل این دولت تلاش و در انتخاب اعضای آن اعمال نظر کرد.
ناظران میگویند این دولت برای تثبیت موضوع جدای شمال یمن از جنوب این کشور تشکیل شده است و موفقیت آن را بعید دانستند و تاکید کردند این دولت نمیتواند برای ادامه فعالیت خود به عدن که تحت سیطره گروههای وابسته به امارات است به این شهر بازگردد.
زید الغرسی کارشناس مسائل جنوب یمن گفت: همه اقداماتی که این دولت انجام میدهد زیر نظر امارات و عربستان سعودی خواهد بود در نتیجه میتوان گفت؛ چنین دولتی به هیچ وجه در مناطق اشغالی حضور ندارد و صرفا در صدد تحقق اهداف امارات و عربستان سعودی است.
خبرنگار العالم ادامه داد: به گفته ناظران این دولت به سبب سیاستهای امارات و عربستان سعودی، در مسیر خود با موانع و مشکلات زیادی از جمله وخامت اوضاع اقتصادی، نبود خدمات اساسی و ناامنی روبروست و علاوه بر این دخالتهای مستقیم ائتلاف سعودی اماراتی به ناکامی آن کمک خواهد کرد.