هرگز برای شروع دیر نیست، اگر بخواهیم
روایت بانویی که تا ۲۱ سالگی قلم به دست نگرفته بود و امروز رویای زادگاهش را ترسیم میکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، اسفند سال ۵۵ بود که
حسنه در
روستای مالکیه سفلی متولد شد؛
روستایی محروم از توابع سوسنگرد ، که امکانات اولیه زندگی مثل آب لوله کشی هم نداشت، هرم ِگرمای ِ خانههای گلی در تابستان، اهالی روستا را کلافه میکرد.
دشمن تا درب خانهها پیش آمدحسنه سه ساله بود که جنگ آغاز شد؛ زندگی زیر سایه توپ و تانک دشمن، سختیهای تا قبل از آن را به سخره گرفته بود؛ جنگ به درون خانهها کشیده شد و مردم روستا مجبور به تخلیه روستا شدند، ارتش عراق، سه بار
سوسنگرد را به محاصره و یک بار به اِشغال کامل درآورده بود ، در کشاکش این نبرد نابرابر ۲۶ آبان ۵۹ بود که در
عملیاتی قهرمانانه به فرماندهی
مصطفی چمران، سوسنگرد آزاد شد.ساختن زندگی از نو
با
آزادی سوسنگرد حسنه و خانواده اش
دوباره به روستا بازگشتند وزندگیشان رو دوباره بنا کردند؛ جنگ به سالهای پایانیش نزدیک میشد و زندگی حسنه با کار درآمیخته بود، هر روز از شط کرخه دیگ بزرگ مسی را پر آب میکرد، خمیر نان را آماده میکرد و به دنبال هیزم میرفت، عطر نان تازه بهترین خاطره آن روزهای حسنه است.
زندگی باهمه سختی هایش، قدرتمندانه در حال سپری شدن بود، کوچه پس کوچههای باریک و تاریک ِفقر و بی سوادی و محرومیت،
افق دید حسنه را تار و مه آلود نساخت؛
شمعی در وجودش روشن شده بود، خلائی در خود احساس میکرد که بیقرارش کرده بود، تصمیم گرفت زنانه به جنگ مشکلات برود، بیست ویک ساله شده بود و دختری ۴ ساله داشت به اداره
نهضت سوادآموزی سوسنگرد رفت و درخواست برگزاری کلاس نهضت در روستایشان را کرد، در پاسخ به او گفتند:کلاسها باید به حد نصاب برسند.
حسنه عبا برسر ، به دنبال زنان روستا رفت تا شوق آموختن را در وجودشان برافروزد ، اولین مرحله موفقیت آمیز بود.
لمس کلمات وغرق شدن در دنیای بی کران شناخت آنقدر مسرت بخش بود که رنج خانههای گلی را از یادش برده بود.
۲۸ ساله بود که در رشته الهیات، گرایش فقه و مبانی حقوق پذیرفته شد و همزمان نویسندگی را به صورت جدی آغاز کرد.
اولین کتابش در سال ۹۲ همزمان با دوره کارشناسی به نام نخلهای ابو حمیظه منتشر شد.
برای ادامه تحصیل به قم رفت و پس از فارغ التحصیلی، کتاب مرواریدهای هور (سال ۹۵) ، ریام و نقاش سرزمین ملائک در سال ۹۶ و کتاب مقاومت زنان دشت آزادگان را در سال ۹۸ به رشته تحریر درآورد.
هم اکنون او در کنار نوشتن و مشغلههای تدریس در دانشگاه و دبیرستانهای سوسنگرد، فعالیت گستردهای در زمینهی کارآفرینی و اشتغال انجام میدهد، طرحهایی مثل حوضچه پرورش ماهی، کاشت زعفران، ترویج پروار بندی، پرورش گیاهان دارویی، بخشی از طرحهای پیشنهادی او برای حمایت از بنگاههای کوچک و زود بازده است؛ تا غبار فقر را ازچهرهی زادگاهش بزداید.
او توانست بیش از ۸۰۰ فرصت شغلی ایجاد کند.حسنه عفراوی،
مشاور کارآفرینی و اشتغال زایی نماینده مردم دشت آزادگان،
مشاور فرماندار دشت آزادگان و مشاور بخشدار را در کارنامه خود دارد.
او از دردهای سرزمینش با بغض سخن میگفت:هنوز جنگ، آثار و تبعاتش را در سوسنگرد جا گذاشته است، در گذشته بیش از ۷ هزار نفر با پرورش گاو میش روزیشان را از تالاب به دست میآوردند؛ اما با ورود شرکتهای نفتی، تالاب هر روز کوچکتر شد و گاومیشها هر روز کمتر ودر همین شرکتهای نفتی بیش از ۶۰ درصد نیروها غیر بومی هستند.
او در ادامه افزود: جوانان منتظر دولت نباشند ،مهارت بیاموزند و برای خود اشتغال ایجاد کنند؛ من اعتقاد راسخ دارم، مداوای این سرزمین در دست فرزندانی است که بی دریغ دل به زیبایی اش گره بزنند چرا که قلبها از دستها قوی ترند و هرکس باید چراغ خود برافروزد شعارم همواره این است:باهر چه در اختیار داریم ونداریم، بجنگیم وتسلیم آنچه فکر میکنیم یک بخت بد است نشویم.
محقق و نویسنده : زهرا کیانی