رئیس جمهور گفت: در دوران جنگ تحمیلی اقتصادی قرار داریم؛ کدام کشور در محاصره کامل میتوانست زندگی حداقلی مردم را اداره کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای روحانی در آیین بزرگداشت روز پرستار ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت زینب (س) هر دوی این مناسبتها را حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: اینکه روز ولادت آن بانو را روز پرستار نامیدند، بار مسئولیت پرستاران عزیز را بالاتر میبرد؛ چه الگویی بالاتر از دخت حضرت امیرالمومنین (ع) داریم.
رئیس جمهور با اشاره به شرایط سخت و جانکاه حضرت زینب (س) در عاشورا و روزهای پس از آن و همچنین پرستاری از امام سجاد (ع) در شرایط جنگ و اسارت تصریح کرد: در جنگ تحمیلی نیز پرستاران در بیمارستانهای خط مقدم جنگ حین عمل جراحان در چند متری آنها گلوله و یا بمب منفجر میشد، اما پرستاران و جراحان ما در آن زمان داوطلب بودند و کسی به آنها نمیگفت که به خط مقدم بروند.
آقای روحانی افزود: میتوان مقداری از فداکاری پزشکان و جراحان و کادر درمان در میدان جنگ را به صحنه کربلا تشبیه کرد؛ اینکه زینب کبری در طول سفر اسارت با آن زجر و مشقت هم الگویی برای پرستاری و همچنین مدیریت آن جمع و بیان حقایق بود، او هم در جمع مردم کوفه سخن میگفت و هم روبروی عبیداله و یزید میایستاد و پاسخ میداد و همچنین کودکان یتیم و فرزندان شهید را سرپرستی و پرستاری میکرد.
رئیس جمهور گفت: پرستاری، سرپرستی، جهاد، ایستادگی، مقاومت و سخن گفتن زینب کبری (س) همه در کنار یکدیگر بود و در جمهوری اسلامی ایران چنین مدال افتخاری بر سینه پرستاران ما زده شده است که آنها رهرو راه حضرت زینب (س) هستند.
آقای روحانی افزود: روزهایی نیز در زندگی برای آزمایش وجود دارد که به آن بلای مبین یا آزمایش آشکار میگویند یعنی پدر و یا مادری که چند فرزند خود را در راه حق شهید میبیند.
رئیس جمهور گفت: دوران ۸ سال مقاومت جنگ تحمیلی، دوران آزمایش بسیار بزرگی برای ملت بزرگ ما بود، مردم به تنهایی ایستادگی و مقاومت کرده و کار عظیم و بزرگی را انجام دادند. پزشکانی که به خط مقدم جبهه میآمدند بوی بمبهای شیمیایی را هم استنشاق میکردند لذا خیلی آزمایش بزرگی است که انسان هر لحظه بداند که خطری جانش را تهدید میکند، اما داوطلبانه به میدان بیاید.
آقای روحانی افزود: یکی از موارد آزمایش ما دوران جنگ تحمیلی اقتصادی است؛ ما سه سال است در این شرایط هستیم و فشار بسیار سنگینی بر دوش ما قرار دارد. کدام کشور وجود دارد که در محاصره کامل باشد، ولی بتواند زندگی حداقلی مردم را اداره کند.
رئیس جمهور ادامه داد: اینکه در کشور نه قحطی، نه بلا است و برای هر ماده غذایی صفهای طولانی وجود ندارد و حتی در روزهای اولیه دوران کرونا که در بسیاری از کشورهای پیشرفته هم صفهای طولانی وجود داشت، اما در کشور ما چنین نبود، ممکن بود چند روزی مشکل داشته باشیم، اما سپس همه چیز به وفور در اختیار مردم بود.