طرح "شهیدحاج قاسم سلیمانی" با هدف شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا، همزمان با سراسر کشور در کرمان در حال اجراست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان گفت: این طرح که به نام شهید سردار قاسم سلیمانی مزین شده است با تمرکز بر پیشگیری از کرونا، به کمک مدیریت و کنترل اپیدمی کرونا به شیوه محلهمحور) با هدف شکستن زنجیره انتقال کووید۱۹ با سه محور مراقبت، حمایت و نظارت در کشور اجرا میشود.
اهداف اختصاصی این طرح شامل قطع زنجیره انتقال ویروس با افزایش رعایت پروتکلهای بهداشتی، رهگیری و رصد فعال، کاهش بستری حداقل به میزان 30درصد در یکماه و 50درصد در سهماه؛ کاهش مرگ حداقل به میزان 10درصد در یکماه و 40درصد در سه ماه و پوشش حمایتی از گروههای در معرض خطر به میزان 50درصد در یکماه و 90درصد در سه ماه است.
اصول اجرای این طرح مبتنی بر مشارکت بسیج و مردم، محلهمحور و خانوادهمحور بودن، ارائه فعال خدمات و مراقبتها، جلب مشارکت بینبخشی و بهرهگیری از ظرفیت هر خانه یک پایگاه سلامت است.
ارائه مراقبتها و خدمات ضروری بهداشتی به صورت حضوری و غیرحضوری، شناسایی زودهنگام کووید19 و افراد در معرض تماس نزدیک در خانه یا محل کار، قرنطینه خانگی یا غیرخانگی و مراقبت از گروههای در معرض خطر و ارتقای کیفی مراقبتها از بیماران بستری و سرپایی در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی پیگیری میشود.
در مرحله مراقبت، نیروی انسانی شامل مراقبان سلامت، پرستاران و پزشکان است؛ هر گروه، 15نفره و شامل یک پزشک عمومی، چهار پرستار و 10مراقب سلامت است.
مراقبان سلامت به درب منازل مراجعه و بسته بهداشتی و بروشور اطلاعرسانی پیشگیری از کرونا را به خانوارها ارائه میکنند؛ اگر در خانوادهای فردی مبتلا به کرونا بود یا مشکلی وجود داشت اسامی این خانوادهها را یادداشت میکنند و برای اعزام پزشک یا پرستار اقدام میشود.
در مرحله حمایتی بهمنظور جلوگیری از تردد بیماران کرونایی، برای حمایت معیشتی، ارسال بستههای حمایتی و بهداشتی صورت میگیرد؛ همچنین پایگاههای نواحی مقاومت بسیج بهصورت محلهمحور عهده دار شده اند که اگر خانوادهای نیاز به خرید دارد و افراد خانواده، سن بالایی دارند و نباید برای خرید از خانه خارج شوند، پایگاههای بسیج این خرید را برای آنها انجام دهند.
در مرحله نظارت هم گروههای بسیجی در نواحی مقاومت بسیج رصد میکنند که آیا اقداماتی که باید در حوزه پیشگیری از بیماری کرونا انجام شود، بهخوبی صورت میپذیرد یا خیر؛ در همین راستا چکلیستهایی آماده شده و از خانوادهها سؤال پرسیده میشود که آیا اطلاعرسانی، مراقبت و حمایت انجام شده است یا خیر؛ پس از نظارت، میزان موفقیت عملیات سنجیده میشود و بر اساس آن، برای بازبینی عملیات دستورات لازم داده میشود.