نمایندگان روسیه و چین در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد از عملکرد آلمان علیه سوریه به شدت انتقاد کردند
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره پرونده سوریه، صحنه درگیری لفظی نمایندگان آلمان، روسیه و چین بود. برلین هم پیمانان نظام سوریه را به مانع تراشی در مسیر رسیدن کمکها به ملت سوریه متهم کرد و سفیران مسکو و پکن نیز به عملکرد آلمان در این شورا از سال ۲۰۱۹ میلادی تاکنون حمله و درباره حق این کشور در تلاشهایش برای کسب عضویت دائم شورای امنیت ابراز تردید کردند.
در این نشست که به علت تدابیر مربوط به مقابله با کرونا به صورت مجازی و از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، کریستوف هوسگن سفیر آلمان گفت: «واقعا مسخره است. باید تأسف بخوریم که امکان رسیدن کمکهای بشردوستانه به سوریه وجود ندارد. این اتفاق نیز ناشی از مخالفتهای روسیه و چین در ژوئیه گذشته است.»
روسیه و چین ژوئیه گذشته از حق مخالفت خود برای جلوگیری از تصویب پیش نویس قطعنامه آلمانی –بلژیکی استفاده کردند که سازوکار رساندن کمکها را از طریق آن بخش از مرزهای ترکیه با سوریه که تحت کنترل نظام سوریه نیست، یک سال دیگر تمدید میکند.
سفیر آلمان گفت: «به جای اینکه هر بار از تحریمها شکایت شود، روسیه و چین باید از تصمیمشان صرف نظر کنند و اجازه بدهند نقاط بیشتری از مرزها گشوده شود تا مردم بتوانند به غذا وداروی مورد نیاز دست پیدا کنند.»
وی افزود: در پایان دو سالی که در شورای امنیت سپری کردیم، باید صادق باشیم. این شورا، ملت سوریه را تنها گذاشت. روسیه در رنج و مرگ مردم سوریه سهیم بوده است.
عضویت آلمان در شورای امنیت سی و یکم دسامبر پس از آنکه دو سال کرسی غیر دائم را در شورای امنیت در اختیار داشت، به پایان میرسد. این آخرین جلسه شورای امنیت درباره سوریه در سال کنونی و در نتیجه آخرین باری بود که آلمان میتوانست درباره این پرونده کاری بکند.
نشستهای شورای امنیت در بیشتر موارد در دو سال گذشته صحنه رویارویی بین آلمان و روسیه بوده است.
دیمیتری پولیانسکی معاون سفیر روسیه در شورای امنیت نیز در پاسخ به سخنان سفیر آلمان گفت: «اگر شورای امنیت عملا سوریه را تنها گذاشته است، دلیلش رفتار منافقانه آلمان و سایر غربی هاست.»
وی خطاب به سفیر آلمان با کنایه گفت: «باعث شدی این نشست پایانی به خوبی برگزار شود...، اما به صراحت بگویم ما هرگز مشتاق دیدن تو نیستیم. به لطف تو شماری از اعضای سازمان ملل که در گذشته بحث میکردند و میگفتند آلمان باید عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل باشد، الان از خودشان بپرسند آیا شایسته است که اجازه داده شود این سالن این قدر به تمسخر گرفته شود.»
یاو شاوجون نماینده چین نیز سخنان سفیر آلمان را به تمسخر گرفت و تأکید کرد: «تحریمهای تحمیلی آمریکا و اتحادیه اروپا ضد نظام سوریه مانع اجرای طرحهای بشردوستانه در سوریه شده است، زیرا مانع تحویل پولهای مورد نیاز برای اجرای این طرحهاست.»
وی افزود: «اگر آلمان مایل است به شورای امنیت ملحق شود، راه پیش روی آن دشوار خواهد بود. عملکرد آلمان در شورای امنیت به اندازه انتظارات جهان و شورای امنیت نبوده است.»