معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی از احداث اولین غارنمکی دستکن در ارومیه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی، عبدلی گفت: این پروژه با حمایت میراث فرهنگی آذربایجان غربی توسط بخش
وی افزود: پروژه غار نمکی دستکن ارومیه در زمینی به مساحت یک هزار و ۵۵۰ متر مربع با اعتبار ۸۰ میلیارد ریال در روستای بند ارومیه در حال احداث است.
عبدلی با بیان اینکه این روزها مردم زیادی در جهان برای درمان بیماریهای خود به غارهای نمکی پناه میبرند، افزود: غارهای نمکی خاصیت ضد باکتریایی دارند و به صورت طبیعی هوا را تصفیه کرده و آلودگی را از بین میبرند.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری میراث فرهنگی آذربایجان غربی با بیان اینکه نمک درمانی یکی از روشهای درمانی جدید است که به تازگی برای برخی از بیماریهای تنفسی و پوستی رایج شده است، گفت: وجود دومین دریاچه شور دنیا در آذربایجان غربی باعث میشود تا از نمک این دریاچه در جذب گردشگر استفاده بهینه بکنیم.
برخی منابع پزشکی اعلام میکنند که نمک و فضاهای بستهای که جریان هوا با نمک تلفیق شده، برای درمان انواع بیماریهای ریوی، آسم و سرفه و همچنین درمان انواع دردهای پا، زانو، مچ، دست، کمر درد که همراه با ورم و یا کبودی هستند موثر است. بلورهای نمکی دارای هالهای به صورت موجی بوده که به رنگهایی مانند، سبز، آبی، یشمی، فیروزه ای، لاجوردی، بنفش، نیلی و ... دیده میشوند. در برخی از کشورها مانند استرالیا، چین و کشورهای اروپایی و حتی کشورهای عربی، از سنگهای نمک برای درمان و تزئینات استفاده میکنند و با طرحهای گردشگری از جمله هتل نمکی سالانه پذیرای گردشگران زیادی هستند.