رئیس سازمان ملی استاندارد ایران از شیوه نامه اظهاریه انطباق در حوزه مشاغل خانگی با حضور مجازی معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی کرد.
وی با اشاره به شعار رونق تولید و جهش تولید در سالهای ۹۸ و ۹۹ و تاکید مقام معظم رهبری، افزود: پس از طرح استانداردسازی محصولات تولیدی مشاغل خانگی در شورای عالی استاندارد و استقبال اعضای این شورا مقرر شد با توجه به رویکرد نوین استاندارد، صدور گواهی انطباق محصولات خانگی و روستایی در دستور کار قرار گیرد.
پیروزبخت به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد اشاره کرد و گفت: بر اساس این قانون، از اجباری کردن استانداردها عبور کرده و گواهی نامه استاندارد برای محصولات صادر میشود.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه برای محصولات دانش بنیان نیز گواهینامه صادر میشود افزود: همین فرآیند برای مشاغل خانگی نیز تعریف خواهد شد و بر اساس خوداظهاری و تایید نهایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گواهی انطباق برای محصول صادر خواهد شد.
پیروزبخت با اشاره به اینکه در این شیوه نامه متقاضی باید درخواست این گواهی را داشته باشد اضافه کرد: همانگونه که در طرح گواهی محصولات کشاورزی پیش رفتیم لازم است مشوقهایی برای دریافت گواهی مشاغل خانگی نیز درنظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه این اظهاریه انطباق سه ساله خواهد بود گفت: در گام نخست تولید ماسک تحت پوشش این طرح قرار میگیرد و پس از آن پوشاک و البسه تا ضمن حمایت از تولید داخل بازار نیز تحت کنترل و نظارت استاندارد باشد.
استانداردسازی مشاغل خانگی موفقیت بیشتر زنان کارآفرین را به دنبال دارد
معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این جلسه، استانداردسازی مشاغل خانگی را اقدامی ارزشمند برشمرد و گفت: ۷۵ درصد مشاغل خانگی برعهده بانوان است و این دستورالعمل که به استانداردسازی مشاغل خانگی کمک میکند، میتواند به موفقیت بیشتر زنان کارآفرین بیانجامد.
وی به نقش زنان در خانواده در جایگاه همسر و مادر اشاره کرد و افزود: با توجه به گستردگی فضای مجازی در دوران کرونا، فرصت بسیار خوبی در اختیار بانوان قرار گرفته تا بتوانند با تولید محصولات خود نقش موثری در تقویت اقتصاد خانواده داشته باشند.
وی از تلاش رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در نهایی شدن این شیوه نامه قدردانی کرد و افزود: حمایت و پیگیری سازمان استاندارد در موضوع استانداردسازی محصولات کشاورزی که مورد استقبال زنان روستایی قرار گرفت قابل تقدیر است و امیدواریم در این طرح نیز موفق عمل کند.
وی خواستار استقرار استاندارد در زمینه نساجی و چرم شد و گفت: استانداردهای مرتبط با تولیدات فرآوردههای غذایی نیز با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دستور کار قرار دارد.