فرمانده ستاد مدیریت بیماری کرونا کلانشهر تهران: در آبان و آذر ماه میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در میان خوشههای خانوادگی افزایش یافته است.
وی گفت: بالاترین سهمی که در این پژوهش بدست آوردیم این بود که ۵۰ درصد علت ابتلا به سبب حضور افراد در مجامع خانوادگی بوده است و عددی هم که در مجله نیچر هم چاپ شده بود همین موضوع را تایید میکند.
دکتر زالی افزود: در بررسی تحلیلها در آبان و آذر مشخص شد که میزان ابتلای تهرانیها به این بیماری در خوشههای خانوادگی رو به افزایش بوده که نحوه و ترکیب و الگوی آن با اسفند ماه کاملا متفاوت است.
وی گفت: اگر زمانی محیطهای اجتماعی را به عنوان کانونهای داغ ابتلا میدانستیم رعایت برخی مسائل مثل شستن دست و ضد ماسک خطرها را کم کرد، اما جمعهای خانوادگی جایگزین محیطهای اجتماعی شد و به عنوان فاکتورهای پرمخاطره مدنظر قرار گرفت.
فرمانده ستاد مدیریت بیماری کرونا کلانشهر تهران گفت: دقیقاً این تابلو را در ووهان چین شاهد بودیم به این معنا که بعد از دور اول بیماری در آنجا شاهد ابتلای کانونهای خانوادگی بودیم و ما باید از دورهمی خانودگی به عنوان فاکتور پرخطر پرهیز کنیم.
وی گفت: شب یلدا برای ما ایرانیان جایگاه ممتازی دارد و در سنوات گذشته همواره به عنوان رخدادی برای در کنار هم بودن محسوب میشد و انس خانوادگی در این شب شکل میگرفت، اما امسال بدلیل شیوع بیماری کرونا حتی یک دورهمی در شب یلدا به کانون بسیار پرمخاطره تبدیل میشود و درخواست میکنیم افراد شب یلدا را به گونهای دیگر برگزار کنند.
آقای زالی افزود:در اسفند ماه بدلیل اینکه مردم همراهی بیشتری داشته اند و با گروههای پرخطر از جمله افراد مسن ملاقاتهای بسیار محدودیت تری داشتند، شاهد بودیم که این افراد مسن کمتر مبتلا میشدند، اما در دوره جدید مرگ و میرها در استان تهران به این نتیجه رسیده ایم که افراد مسن بیشتر در میان مبتلایان و فوت شدگان هستند.
وی گفت: در همین ارتباط باید میزان ملاقات با افراد پرخطر از جمله افراد مسن، بیماران دیابتی، سرطانی، صعب العلاج و بیماران خاص محدودتر شود.
فرمانده ستاد مدیریت بیماری کرونا کلانشهر تهران گفت: وزارتخانههای بهداشت و کشور تلاش میکنند محدودیتهای بیشتری را برای شنبه و یکشنبه قرار کنند که بخشی از اینها در جلسه فردا در ستاد ملی تصمیم گیری میشود و ما پیشنهادمان محدودیتهای ساعتی است.
وی گفت: البته شرایط آلایندگی تهران هم نگران کننده است که ارتباطی با کرونا ندارد، اما موضوع وارونگی هوا ممکن است روی شیوه نامهها اثر بگذارد و پیشنهاد ما این است که ساعت منع تردد شبانه و ساعت به پایان رسیدن مشاغل در این دو روز تغییر کند.