۷۴۰هزار انبار و مرکز نگهداری کالا در سامانه جامع انبارهای کشور ثبت شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کشور در کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی گفت: حدود ۷۴۰ هزار انبار و مرکز نگهداری کالا در سامانه جامع انبارهای کشور ثبت شده که از این میان حدود ۵۰۰ هزار انبار فعال هستند.
سیدجواد احمدی افزود: از مجموع انبارهای ثبت شده، سهم استان مرکزی ۳۶ هزار و ۵۰۰ انبار است که ۳۱ هزار انبار در استان مرکزی فعال است و از مجموع انبارهای فعال حدود چهار هزار انبار تا این لحظه تایید شدهاند.
او با اشاره به اینکه در سامانه انبارها این اعداد مشکل گشا نیستند گفت: در این راستا باید بتوانیم شفافیت عملکرد صاحبان کالا را در بستر این سامانه رصد کنیم به طوری که مشخص شود کالای وارد شده به انبار چه مشخصاتی دارد و در صورتی که انبارهای کشور در قالب این سامانه و چارچوب عمل کنند طبیعتا باید به صورت شفاف مبادی و مقاصد تمام کالاها را رصد کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی هم گفت: اجرای هر طرح، یک فلسفه ارزشمند دارد و سامانه جامع انبارهای کشور یکی از این طرحها است.
اکرمی افزود: سادهترین کالاها نیز باید در این سامانه به ثبت برسد و همه تلاشها باید به کار گرفته شود تا این طرح با بهترین شکل ممکن به اهداف ترسیم شده دست پیدا کند.
او بیان کرد: ضعف در همکاری بین بخشی و برخوردهای سلیقهای موجب میشود تا یک طرح ترسیم شده به اهداف خود نرسد و یا در مسیر راه با مشکلات زیادی مواجه شود.
فرخی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: مقابله با تخلفات در حوزه توزیع امری ضروری است که در این راستا اقدامات خوبی صورت گرفته، اما نیاز است ظرفیت دستگاهها برای مقابله با جرایم بیش از پیش به کار گرفته شود.
معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بیان کرد: در حال حاضر نیز هدف و فلسفه سامانه این است که بتوانیم با این رصدی که به مرور توسعه پیدا میکند، در هر زمانی اطلاعات لازم را برای برنامه ریزیها داشته باشیم که چه تعداد کالا در چه انبارهایی وجود دارد و در چه مقاصدی باید توزیع شوند. در نهایت با این رهگیری به صورت کامل موارد مربوط به مبارزه با قاچاق و تنظیم بازار نیز کنترل خواهد شد.
احمدی اضافه کرد: با توجه به اینکه سامانه ابعاد مختلفی دارد طبیعتا دستگاه های مختلف باید در این سامانه وظیفه خود را به درستی انجام دهند تا نتیجه حاصل از فعالیت سامانه بتواند موثر باشد. تاکنون تمام دستگاه ها تقریبا به وظایف خود کمابیش عمل کردهاند که دستگاه های کمکارتر نیز باید تلاش خود را افزایش دهند.
معاون نظارت و بازرسی سامان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی هم در این نشست گفت: سامانه جامع انبارها یک سامانه عملیاتی است که اطلاعات مکانی، مقدار، نمودار و نوع و مالکیت کالا را مشخص میکند تا نسبت به شناسایی و نظارت بر موجودی انبارها به صورت هویت مشخص، اقدام شود.
قربانیان افزود: ساماندهی هزینه فعالان تجاری، کاهش هزینههای توزیع و انبارداری کالا، ایجاد شفافیت اقتصادی، توسعه زنجیره، اسناد لجستیک و کنترل بازرسی از مهمترین اهداف این طرح است.
سرهنگ سلگی رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان مرکزی هم در این نشست گفت: از اول آذرماه جاری تاکنون حدود ۵۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان کشف و ضبط شده است.