دردِ بیماریِ هموطنانشان، بیقرارشان کرده است؛ بیقراریای از جنسِ چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار.
بیشتر بخوانید:
شناسایی زودهنگام کووید ۱۹ و افراد در معرض تماس نزدیک در خانه یا محل کار، قرنطینهی خانگی یا غیرخانگی، مراقبت از گروههای در معرض خطر و ارتقای کیفی مراقبتها از بیماران بستری و سرپایی از جمله سیاستهایی است که در طرح "شهید حاج قاسم سلیمانی" دنبال میشود. |
مریدی، اما میزان پیشرفت این طرح را از ابتدای اجرای آن تا کنون در ایلام، خوب و قابل قبول ارزیابی کرد.
جبههای به نام سلامت
جبهه عوض شده است، این را هم آنهایی که یک روز در سنگر دفاع از این آب و خاک لباس رزم پوشیدند، خوب میدانند و هم آنهایی که جنگ را ندیده اند و امروز در جبههای به نام مکانهای درمانی به مبارزه با کرونا رفته اند.
دکتر شریفی، یکی از رزمندگانی ست که میگوید: با این که در جبههی دیروز میان بمب و گلوله و آتش بودیم؛ اما جبههی امروز بسیار خطرناکتر از دیروز است؛ چون که دشمن با سلاحی پنهانی و به دور از چشم همگان به پیکار آمده و کمر به قتل و عام همه بسته است. در حقیقت ما باید با دشمنی مبارزه کنیم که او را به چشم نمیبینیم.
یکی از پرستاران منطقهی مرزی دهلران هم این روزها به پرستاری از بیماران کرونایی در خانهها میپردازد. او با این که در زمان جنگ سن و سالی نداشته؛ اما امروز همانند شیرزنان دوران مقدس با حضوری شجاعانه به دل خطر رفته و مشغول مداوای بیماران کرونایی است.
ثریا بختیاری میگوید: امروز توپِ مبارزه با دشمنی به نام کرونا در داخل زمین کادر درمان افتاده است و ما هم با تمام توان و تا پای جان از هموطنانمان حمایت و مراقبت میکنیم و سنگر را ترک نخواهیم کرد.
آمارها روایتگرِ ایثار مدافعان سلامت صیدنور علیمرادی رئیس مرکز فوریتهای پزشکی استان ایلام میگوید: از ابتدای شیوع کرونا ویروس در استان ایلام تاکنون ۱۲۰ نفر از کادر اورژانس ایلام به کرونا مبتلا شده اند و یک نفر هم از کادر فوریتهای پزشکی استان به سومین شهید مدافع سلامت استان پیوسته است.
بسیجِ کشور به اراده
به گفتهی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایلام و رییس مرکز بهداشت استان، ۱۲۲ تیم در این طرح مشارکت میکند.
گروههای حمایتی با ۵۸۵ نفر ،نظارتی با ۱۱۱ نفر،مراقبتی و رهگیری که به صورت تلفنی انجام میشود با ۴۱۳ نفر و مراقبت در منزل ۹۳ نفر که در مجموع تعداد ۶ هزار و سیصد و شصت و یک نفر در قالب این تیمها سازماندهی شده اند.
اما این طرح، سوالهای زیادی را در ذهن مردم ایجاد کرده است، طوری که عدهای به خصوص از روستاهای مختلف با خبر تماس میگیرند و یا پیامک میفرستند تا از چند و، چون و کیفیت آن باخبر شوند.
یکی از اهالی روستای "خورده چشمه" شهرستان هلیلان در مصاحبه با خبر ایلام در حالی که نگرانی اش از لحنِ صدای پشت ماسکش احساس میشود، میگوید: کسانی که به درب خانهها میآیند اگر با همان وسایلی که کرونا سنجی کرده اند، ما را هم آزمایش کنند آیا خطر ابتلاء بقیه را در پی ندارد؟ واقعا با وجود این شرایط تکلیف چیست؟
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به این دغدغهی مردمی میگوید: درست است که غربالگری محله به محله
دکتر صادقی فر به مردم این اطمینان را داد که افراد تیمهای چهارگانهی این طرح با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی به پایش و غربالگری میپردازند و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
رییس مرکز بهداشت استان در ادامه میگوید: تعدادی از افراد در خانه قرنطینه میشوند و تحت مراقبت قرار میگیرند و عدهای هم به بیمارستان منتقل میشوند که در هر دو صورت مورد حمایتهای بعدی هم قرار خواهند گرفت.
وی تعداد بازدیدهای مشترک تیمهای نظارتی غربالگری محلات کرونا در سراسر نقاط و شهرهای استان را یک هزار و ۲۵۲ مورد عنوان کرد و افزود: از آغاز طرح شهید سلیمانی ۱۷۶ اخطاریه صادر شده و کارِ ۲۴۷ واحد صنفی نیز به تعطیلی کشانده شده است.
همراهی مردم خوب است
رییس مرکز بهداشت استان به همراهی خوب مردم و همکاری مطلوب دستگاههای درگیر در ستاد کرونا هم گریزی زد و گفت: نتیجه
طرح سفیران سلامت که از هفتم آبان ماه در استان ایلام اجرا شد، مورد استقبال مردمِ شهری و روستایی ایلام قرارگرفته است به گونهای که در شهرستانهایی مانند مرکز استان (ایلام) نیمی از مردم به این طرح پیوستهاند.
مردم هم آمار مسئولان را تایید کردند.
(مهرانه-ی) ۴۵ ساله میگوید: از طریق رسانهها با این طرح آشنا شدم. طرح بسیار خوبی ست و امیدوارم کار خوبی که مسئولان شروع کرده اند با همکاری همه جانبهی مردم به موفقیت برسد.
(علی- م) هم که جوانی ۳۰ ساله به نظر میرسد از این طرح استقبال میکند و میگوید: کاهش آمار را که در اخبار رصد میکنیم واقعا خوشحال میشویم و امیدواریم با ادامهی این طرح کرونا برای همیشه ریشه کن شود.
دستان سخاوتمندی که نان بر سفرهها میگذارند
اما کرونا بر بسیاری از مغازهها قفل تعطیلی زد و بوی نان را از سفرهی مردم گرفت. در طرح شهید سلیمانی به این مشکل هم اندیشیده شده است. صادقی فر میگوید: ۹۵ خانواده آسیب پذیر ایلامی تاکنون از حمایتهای مالی و کالایی برخوردار شده اند و ۲۱۰ میلیارد ریال کمک نقدی نیز برای حمایت از آسیب دیدگان کرونا جمع آوری شده است.
ارتباط تنگاتنگِ مردم و مراقبان بهداشت
دکتر جمیل صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام از مردم خواست در صورت داشتن علائمی مانند: تب، سردرد و گلو درد، سرفه، درد عضلانی و اختلال در حس بویایی و چشایی با مراجعه به سامانهی اینترنتی https://salamat.gov.ir/ علائم خود را ثبت کنند و یا با شماره تلفن ۴۰۳۰ تماس بگیرند و همکاران حوزهی سلامت را از وضعیت خود باخبر کنند تا مورد حمایت قرار بگیرند. لازم به ذکر است تماس با این شماره رایگان خواهد بود و تاکنون ۲۲۰۰۰ مورد تماس تلفنی از سوی مردم با این شماره ثبت شده است.
مردانِ میدان خطر
هر جا اسمی از تهدید کشور به میان میآید دیگر، نوعِ سلاحش برایش فرقی نمیکند؛ تیر و تفنگ و یا میکروبی، به میدان میآید و از مردمش تا پای جان حمایت میکند. سپاه را میگویم، سبزپوشانی که وقتی رنگ قرمزِ سلامت مردم را دیدند با بسیج جان و امکاناتشان به میدان مبارزه با کرونا آمدند و بر نابودی این دشمنِ بی سلاح، اما کشنده، عزمشان را جزم کردند.
سردار شاکرمی با اشاره به این که بیشتر این تیمها در پایگاههای بسیج ساماندهی شده اند، میگوید: غربالگری محله به محله در ۱۵ منطقه که شامل ۶۵ بلوک است به صورت گسترده اجرا میشود.
وی وجود پایگاههای بسیج را ظرفیتی عظیم برای نظام عنوان میکند و میافزاید: با استفاده از دستان سخاوتمند مردم نوعدوست ایلامی و جذب کمکهای آن ها، ۳ هزار بسته، مواد غذایی بر سر سفرهی نیازمندان توزیع شد. خیرینی که نمیخواهند اسمی از آنها برده شود و همانند امام و مولایشان، علی (ع) در خفا و گمنامی در راه خداوند از آن چه که دارند، میبخشند.
اما از سویی دیگر، کمکهای مومنانهی بسیجیان در مناطق محروم جلوهی دیگری از این نوعدوستیها را روایت میکند؛ به عنوان مثال، سپاه ناحیه مقاومت بسیج چرداول، بیش از ۷۰ کیسه آرد رایگان به ارزش ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال به صورت رایگان در بین مردم روستاهای کم برخوردار شهرستان چرداول وهلیلان توزیع کرد.
وی درباره اقدامات کمیته حمایتی متشکل از نیروهای بسیج پایگاههای مقاومت هم گفت: شناسایی ۱۰۸ هزار نفر در معرض خطر ابتلا به کرونا، توزیع سه هزار و ۷۰ بسته معیشتی به جامعه هدف، توزیع پنج هزار و ۴۱۳ بسته بهداشتی و ۱۰۰ عدد کپسول اکسیژن از فعالیتهای این کمیته است.
اما کمیتهی نظارت که همه، آنها را با لباسهای سفید و هلالهای سرخشان میشناسند، مرد روزهای سختِ من و تو، همانهایی که کارشان رفتن به دل خطر و بحران است. کارکنان و جوانان هلال احمر، امروز به امداد جامعهای آمده اند که با ویروسی به نام کرونا، بحران خلق کرده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان ایلام میگوید: کارشان آموزش و نظارت است و با ۴۸۵ نفر از اعضای داوطلبان و جوانان این
آنها به همراه تیم بهداشت و بسیج و سپاه به درب منازل، اصناف و اماکن عمومی میروند و علاوه بر آموزشِ رعایت نکات بهداشتی، در صورت مشاهدهی تخلفات بهداشتی تذکر میدهند.
علی اکبری میگوید: تیم نظارت هلال احمر تا کنون از ۴ هزار و ۳۰۰ مکان بازدید کرده است.
وی میگوید: تکمیل چک لیستهای وزارت بهداشت در غربالگری و تهیه و نصب پوسترها و توزیع بروشورهای آموزشی هم از دیگر اقدامات تیم ناظرانِ سلامت است.
نامش اراده هایمان را برای از پای درآوردن هر دشمنی محکم میکند؛ برای همین هم برای مقابله با دشمنِ کشندهای به نام کرونا، نام طرح مقابله با آن را حاج قاسم سلیمانی گذاشته ایم؛ طرحی که بنابر اعلام مسئولان نتیجه بخش هم بوده و توانسته است در این بازه زمانی کوتاه از آغاز طرح تا کنون آمار ابتلاء و مرگ و میرها را کاهش دهد. به گونهای که بنابر اظهارات مسئولان ستاد کرونا، با آغاز طرح شهید سلیمانی شاهد کاهش بالای آمار مبتلایان در کشور هستیم و در ایلام نیز آمار مبتلایان به بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته و این در حالی ست که آمار فوتیها نیز از روزی ۱۸ مورد به ۲ مورد رسیده است؛ طرحی که در صورت ادامهی آن و همراهی مردم میتوان به موفقیت آن برای نابودی و ریشه کنی کرونا امیدوار بود.
نویسنده: زهرا پوراسماعیل