رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی: بیش از پنج درصد مقالات داغ جهانی و بیش از یک سوم مقالات بین المللی کشورهای جهان اسلام مربوط به ایران است.
زالی افزود: نخستین بار در دانشگاه شهید بهشتی از مرز تولید چهارهزار مقاله در سال گذشتیم و در مقایسه با سال قبل ۱۲ درصد رشد کمی داشته است.
وی به رشد قابل توجه استنادات به مقالات ایران در مجامع بین المللی اشاره کرد و گفت: این رشد به منزله اصالت، مرجعیت و محوریت کشور است و ما هم اکنون شاهد افزایش ۳۰ درصدی استناد به مقالات مان هستیم.
زالی افزود:در کشور ما به دلیل تلاش ستودنی محققان علوم پزشکی و وزارت علوم، امروز جایگاهی ممتاز در میزان نسبت مقالات داغ جهانی داریم به طوری که اکنون بیش از ۵ درصد مقالات داغ جهانی مربوط به جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی گفت: در طبقه بندی کشورهای جهان اسلام، ۵۷ کشور با هم سنجیده میشوند و بیش از یک سوم مقالات بین المللی با چارک بالا و داغ، مربوط به ایران است که در خاورمیانه ۴۰ درصد این مقالات به ایران تعلق دارد.
زالی افزود: کیفیت مقالات مهمتر از کمیت آن است و این که مقالات ما در مجلات بین المللی چاپ میشود نشان دهنده کیفیت آن است و سال گذشته در اکثر گروههای دانشگاهی و در قریب به اتفاق مراکز تحقیقاتی دانشگاهی، رشد بسیار خوبی را در میزان درج مقالات در مجلات بین المللی داشته ایم و برای مقایسه مجلات در هر حوزه موضوعی، کیفیت مجله مهم است و معمولا مقالاتی که در چارکهای اول قرار گیرد، کیفیترین مقالات است.
وی گفت: نه تنها بیماری کرونا سیر شتابان تحقیق و پژوهش را در دانشگاه علوم پزشکی تحت تاثیر قرار نداد، بلکه محققان ما در این موضوع در عرصه جهانی درخشیدند و ما پروژههای داغ پژوهشی و کاربردی را در حوزه کووید ۱۹ در دانشگاه شهید بهشتی شاهد بودیم و در حوزه پژوهشی محققان ما از شیوع کرونا به عنوان فرصت استفاده کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی افزود: با کمک محققان وزارتخانههای بهداشت و علوم، در سطح استان تهران رونماییهای بزرگی برای دستاوردهای پژوهشی در عرصه کرونا خواهیم داشت و امیدواریم ۲۲ بهمن امسال بتوانیم از همه اختراعات، مداخلات موثر و اقدامات مبتکرانه تهران در حوزه کرونا رونمایی کنیم.