تحقیقات جدید نشان میدهد مردم مناطق فقیر بیش از ساکنان مناطق مرفهتر در معرض خطر ابتلا و مرگ ناشی از ویروس کرونا قرار دارند.
بررسی نشریه پزشکی لانست اروپا همچنین نشان میدهد بیماران ساکن مناطق کمتر برخوردار بیش از ساکنان مناطق مرفه تر، دچار علائم و عوارض شدید ویروس کرونا میشوند و احتمال اینکه نیاز به بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان داشته باشند، بیشتر از دیگران است.
بررسی جدید که توسط دانشگاههای ادینبرو و گلاسگو انجام شده است، نشان داد از میان ۷۳۵ بیمار کووید-۱۹ که بین ماههای مارس تا ژوئن گذشته در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای اسکاتلند پذیرش و بستری شدند، حدود یک چهارم آنها ساکن فقیرترین مناطق بودند.
همچنین میزان مرگ پس از ۳۰ روز ابتلا به کووید-۱۹، در میان ساکنان فقیرترین مناطق اسکاتلند در مقایسه با مناطق مرفه این کشور، بسیار بالاتر است.
از سوی دیگر، میزان مراجعه و بستری بیماران در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها و مراکز درمانی مناطق کمتر برخوردار اسکاتلند در مقایسه با دیگر مناطق، بیشتر است.
دکتر نظیر لون Nazir Lone از اساتید دانشگاه ادینبرو میگوید علل زیادی برای ارتباط فقر با میزان ابتلا و مرگ ناشی از کووید-۱۹ وجود دارد. وضع نامناسب سکونت، بالا بودن میزان استفاده از وسایل نقلیه عمومی، فشار مالی و لزوم ادامه کار و فعالیت شغلی از علل اصلی بالا بودن میزان ابتلا و مرگ ناشی از ویروس کرونا در مناطق کمتر برخوردار میباشد.
خانم دکتر جوآن مک پیک Joanne McPeake یکی از اساتید دانشگاه گلاسگو که در این پژوهش نیز مشارکت داشته است، بر لزوم رسیدگی به نابرابری اجتماعی-اقتصادی در جوامع کمتر برخوردار تاکید کرد.
وی گفت: "هر چند کشور گرفتار همه گیری کرونا میباشد، ولی باید به تاثیرات این ویروس بر گروههای اجتماعی مختلف توجه داشت تا تصمیمات مقتضی برای جلوگیری از خطرات آن اتخاذ شود. باید در کوتاه مدت و نیز دراز مدت، تصمیماتی اتخاذ کرد تا از تشدید نابرابریهای اجتماعی-اقتصادی در این جوامع جلوگیری شود."
شیوع بیکاری مهلک ,
هر دو هستند بانی ,
فقر و تهی دستی ,
در این ایام سخت,
باشیم دل آرا در کنار هم ,
یار و غمخوار هم ,
تا که به سلامت گذر کنیم ,
از این روزهای سخت ,
( دل آرا شرکاء )