به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما بسته خبری کتاب هفته در این قسمت به میزان کتابخوانی و اشاره رئیس فرهنگسرای رسانه در این خصوص پرداخته است.
این فرهنگسرا که به تازگی پویشی با عنوان ۲۰-۲۰ را آغاز کرده است از همه کتاب خوانها خواسته در ساعت ۲۰ هر شب، بیست دقیقه کتاب بخوانند.
به گفته رئیس فرهنگسرای رسائه این پویش در این مدت به قدری مخاطب داشته که اگر تا پایان سال ادامه داشته باشد، ۴۸۰ میلیون دقیقه به سرانه مطالعه اضافه میکند.
• خبر بعدی در این هفته، طرح گرنت (حمایت از ترجمه و نشر کتاب ایرانی در بازارهای جهانی) است.
با این که کرونا باعث شده این روزها شرایط نشر چندان بسامان نباشد، اما ترجمه و توزیع کتاب ایرانی در خارج از مرزها راه خودش رو طی میکند و نشستها هم در فضای مجازی و از راه دور ادامه دارد.
دربسته کتاب این هفته ناشرانی از ترکیه، مصر و ایتالیا تمایل خود به ترجمه کتابهای ایرانی را اعلام کرده اند. ناشر ترکیهای از اخلاقی بودن کتابهای ایرانی گفته و ناشر مصری و ایتالیایی از علاقمندی به ترجمه کتابهای ادبی و حمایت ایران از انتشار این کتابها در کشورشان ابراز خرسندی کرده اند.
• خبر دیگر در بسته کتاب هفته، به موضوع نمایشگاه کتاب اشاره دارد.
نمایشگاه که امسال به علت کرونا برگزار نشد، قرار است به صورت مجازی در اواخر آذرماه به اجرا در بیاید. در این بین ناشران نگران خدمات پستی هستند و با اشاره به این که خانه کتاب و ادبیات ایران، خدمات پستی با تخفیف در شرایط کرونا را متوقف کرده است انتظار دارند که در ایام نمایشگاه این تسهیلات ادامه دار شود.
• موضوع دیگری که در رویدادهای کتابی هفته دنبال شده است به پویش کتابخوانی ملی اختصاص دارد. دراین پویش، چهرهها و کتابهای جدیدی معرفی شده اند.
کتابهایی در حوزههای تاریخ و یا آموزش دانش آموزان در این هفته به پویش کتابخوانی اضافه شد و در ادامه / از چهره هایی، چون فرهاد آییش که به این پویش پیوستند خبرهایی منتشر شد.
فرهاد آییش در مصاحبه خود گفته است، تجربه شصت و هفت سال زندگی به او نشان میدهد باید کتابهایی را بخواند که در او تغییر ایجاد کند و او به دنبال کتابهایی که جنبه سرگرمی دارد نیست.