در مقالات پژوهشی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اصفهان
بررسی کرونا از منظر صنایع غذایی
محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در دو مقاله پژوهشی کرونا ویروس انسانی را از منظر صنایع غذایی در رویکردهای متناسب با فناوری تولید بررسی کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ عضو هیأت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان هدف از این دو طرح پژوهشی را بررسی این ویروس، از دیدگاه رعایت اصول بهداشتی کارخانجات صنایع غذایی بیان کرد.
دکتر گلی افزود: در این مقاله بر رعایت اصول بهداشت شخصی در تمام مراحل تولید، شناسایی و پیشگیری از فعالیت کارگران حامل و مشکوک به کووید – ۱۹ در خطوط تولید مواد غذایی، اجرای تجزیه و تحلیل خطر در نقاط کنترل بحرانی، عملیات تولید خوب وبهداشتی مناسب از مزرعه تا سفره، استفاده از ضد عفونی کننده های شیمیایی مناسب شامل تیمارهای تمیزکننده موثر در ترکیب با سطوح، آلیاژهای مسی و استفاده مطلوب مواد شوینده و تمیز کننده سطوح و مورد استفاده، تاکید شده است.
وی گفت: بهره گیری از فناوری لیزر، مانند استفاده از طیفهای مختلف نوری، شامل ضد عفونی سطوح با نور UVC یا بکارگیری متیلن بلو همراه با نور مرئی در سطح خطوط تولید مواد غذایی و فراهم آوردن شرایط نامساعد محیطی برای بقای ویروس کرونا، حداقل عملیات حرارتی، مانند تیمار دمای پایین زمان طولانی و بیشتر از آن برای محصولات غذایی مایع با pH برابر و کمتر از ۳، حداقل رطوبت نسبی انبارهای نگهداری از دیگرراهکارهای جلوگیری از ورود این ویروس به مواد غذایی است.
این محقق با بیان اینکه کووید ۱۹ میتواند سیستم تنفسی و گوارشی انسان، انواع پرندگان و پستانداران را تحت تأثیر قرار دهد افزود: کرونا ویروس، به دلیل ویژگیهای سلولی قدرت جابجایی از طریق ترشحات مخاطی، هوا و انتقال دهانی، مدفوعی، سلولهای قشری یا پوششی دستگاه تنفس و گوارش را دارد.
دکتر گلی گفت: رعایت روشهای ایمنی غذایی مناسب در خطوط تولید مواد غذایی، فراهم کردن شرایط نامساعد محیطی برای بقای ویروس کرونا و جلوگیری از تولید غذاهای صنعتی غنی شده با مکملهای معدنی مانند آهن، روی، منگنز، منیزیم و مس توصیه میشود.
نتایج این تحقیقات در قالب دو مقاله ISI در مجلات معتبر بین المللی، Journal of Food safety با ضریب تأثیر ۱.۶۵۵ و مجله Food Science and Nutrition با ضریب تأثیر ۱.۷۹۷ چاپ شده است.