رئیس کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا: اگر بتوانیم از ظرفیت سفیران سلامت دانش آموزی به خوبی استفاده کنیم، آنها میتوانند تریبون وزارت بهداشت، قرارگاه عملیاتی و ستاد ملی مقابله با کرونا باشند.
وی با بیان اینکه نخستین عامل ابتلا به کرونا، دورهمیهای خانوادگی است، اظهار کرد: اگر آموزش و پرورش بتواند تدبیری اتخاذ نماید مبنی بر اینکه معلمان در یک یا دو دقیقه ابتدا یا انتهای کلاسهای مجازی به توصیه دوستانه درخصوص ماندن در خانه، دوری از اجتماعات و رفت و آمدهای خانوادگی بپردازند و دانش آموزان را دعوت به انتقال این توصیهها به خانوادههای خود نمایند؛ این امر میتواند در کاهش زنجیره انتقال بیماری کووید ۱۹ در کشور، بسیار تاثیرگذار باشد.
نظری گفت: اگر بتوانیم از ظرفیت سفیران سلامت به خوبی استفاده کنیم، این دو میلیون دانش آموز میتوانند تریبون وزارت بهداشت، قرارگاه عملیاتی و ستاد ملی مقابله با کرونا باشند و با توجه به هوش کلامی بالای کودکان نسل جدید و توانایی بالای تعاملات اجتماعی آنها، میتوانیم امیدوار باشیم میزان ابتلا کاهش یافته و وضعیت شهرها بهبود یابد.
نظری خاطرنشان کرد: با اینکه ممکن است سامانه شاد برای کودکان و یا خانوادههای آنها یادآور درس، تکالیف و استرسهای ناشی از آن باشد، ولی این سامانه فعلاً تنها کانال و ابزار ارتباطی است که تعداد بسیار زیادی از دانش آموزان و خانواده هایشان از طریق آن با هم در تعامل هستند.
وی با بیان اینکه محتوای تولید شده کم نداریم و دستگاههای مختلف در سطح ملی و استانی متناسب با زبان، خرده فرهنگهای بومی شهرها و مناطق، محتوای متنوعی تولید کرده اند؛ افزود:، اما یک سوال مهم این است که چه باید کرد که این محتواها تاثیرگذار باشد. باید از چه ابزار و شیوههایی استفاده کرد تا این محتواها اثرگذاری مناسبی روی اقشار مختلف جامعه داشته باشد.
مشاور وزیر کشور در ادامه با تاکید بر اینکه باید محتواهایی جذاب، کوتاه و مختصر و گویا را برای تاثیرگذاری بیشتر بر گروههای مختلف انتخاب کنیم، اظهار کرد: بر اساس نظر متخصصین، محتواهای آموزشی تولید شده برای دانش آموزان به ویژه در سامانه شاد باید متناسب با گروه سنی دانش آموزان باشد.
نظری افزود: انتشار برخی مطالب برای کودکان دوره ابتدایی خصوصا دانش آموزان سالهای اول و دوم، میتوانند زمینه ساز ایجاد استرس و اضطراب و مشکلات عدیده روانی و جسمی در این کودکان باشد.
رئیس کارگروه خانواده قرارگاه اضافه کرد: در نشست امروز این کارگروه مصوب شد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پادکستهای تولیدی خود با محوریت زنان و خانواده را برای درج در سامانه شاد در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار دهد. همچنین مقرر شد از ظرفیت بسیج و ارتباط خوبی که این نهاد با کانونهای مساجد دارد، برای آموزش خانوادهها در جهت ترویج رعایت پروتکلهای بهداشتی و آگاهی بخشی نسبت به پیشگیری از بیماری کووید ۱۹؛ در سطح وسیع استفاده شود.
وی اضافه کرد: بهره مندی از ظرفیت نهادهایی تاثیرگذار مانند خانه سینما، تئاتر، هنرمندان، انجمن پیشکسوتان ورزشی، انجمن مفاخر علمی و ادبی و خانه کتاب؛ توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجرای تصمیمات اخذشده کارگروه خانواده، از دیگر مصوبات نشست امروز بود.
مشاور وزیر کشور مجدداً با تاکید براینکه هدف کوتاه مدت کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، استفاده از ظرفیت زنان و کودکان، نوجوانان به ویژه در خانوادهها برای کمک به کاهش آمار ابتلا و زنجیره انتقال بیماری کرونا و رسیدن شهرها به وضعیت زرد و سفید است، گفت: کمیتههای دیگری ذیل ستاد ملی مقابله با کرونا، مسئولیت رسیدگی به مسائل معیشتی و اقتصادی، درمانی، اجتماعی و سایر موضوعات مرتبط با بحران کرونا را برعهده دارند، بنابراین پرداختن به موضوعات دیگر در حیطه وظایف این کارگروه نیست و هدف اصلی کارگروه خانواده این است که شرایط جامعه را با کمک زنان و خانواده به سمت سلامت و کاهش بیماری پیش ببرد.
نظری گفت: باید برای شب یلدا که در پیش رو است و حتی تعطیلات عید نوروز و سال نو شمسی، برنامه ریزی کنیم و به دنبال راهکارهای مناسبی باشیم تا مردم در خانه بمانند؛ همانطوری که در کشورهای دیگر تدابیر ویژهای برای شب سال نو میلادی و تعطیلات کریسمس اندیشیده شده است.
مینایی پور، نماینده وزارت آموزش و پرورش در ابتدای این جلسه؛ گزارشی درخصوص ضرورت استفاده از ظرفیت سفیران سلامت دانش آموزی در خانوادهها با محوریت سامانه شاد برای رعایت شیوه نامههای بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه کرد.
در ادامه نشست نیز مشاور آموزشی وزیر کشور و نمایندگان معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهداشت و درمان، کمیته امداد، خبربانو، دانشگاه الزهرا؛ نظر و پیشنهادهای خود را مطرح کردند که در قالب مصوبات جلسه به تصویب رسید.