عضو شورایعالی امنیت ملی: زندگی مرحوم زارعی برمبنای صدق و صفا شکل گرفته بود.
جلیلی با بیان اینکه هر کس به رفتار فردی و اجتماعی مرحوم زارعی نگاه میکرد، نمیتوانست منکر صدق و صفای این عزیز باشد، تصریح کرد: نکته مهم این است که چرا این صدق حاصل میشود و کسانی این توفیق را پیدا میکنند که صدق، ملکه رفتاری آنها میشود. تأمل بر این میتواند برای ما عبرت آموز باشد.
وی گفت: باید از این افراد عبرت بگیریم که اگر توانستهاند چنین ویژگی را ملکه خود کنند، چگونه آن را به دست آوردهاند تا ما هم از آن درس بگیریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: شاید ریشه اصلی آن صدقی که در چنین شخصیتهای بزرگواری پیدا میشود همان ایمان عمیق است. ایمان، شاخصهایی دارد؛ یک شکل ظاهر و ابتدایی دارد که همه مؤمنان قائل به آن هستند و بالاخره هرکدام از ما به تعالیمی ایمان داریم، امّا این ایمان درجاتی دارد.
جلیلی گفت: حال این درجات ایمان، چگونه پیدا میشود. قرآن میفرماید یکی از شاخصها این است که اگر به مبنای توحیدی ایمان پیدا کردید، اگر تمام مردم و تمام دنیا بیایند و چیزی خلاف آن را بگویند و همه توانشان را بسیج کنند تا از آنها بترسید، در چنین شرایطی خیلیها جوگیر میشوند و تحت تأثیر قرار میگیرند. امّا آنهایی که بر مبنای عمیق ایمانی استوار هستند، «فَزادَهُم إیمانًا وَقالوا حَسبُنَا اللَّهُ وَنِعمَ الوَکیلُ»؛ نه از فضای تهدید جوگیر میشوند نه از فضای تطمیع. این ویژگی مهمی است که چنین انسانهایی از آن برخوردار هستند.
جلیلی افزود: اگر مراحل حیات این عزیز را بررسی کنید، گواهی میدهید که مصداق «لا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ» بود، چه در دفاع مقدس که همه دنیا به کمک دشمن میآید، نمیترسد، چه زمانی که دشمن در شکل نرم حرکتهایی را شروع میکند و تطمیع و تزویری را بهکار میگیرد، باز هم او، نه تنها مرعوب نمیشود بلکه «فَزادَهُم إیمانًا»؛ باعث میشود در ایمان خودش راسختر بشود. شاید همین ویژگی است که شما رفتارهایی را میبینید که تاریخی میشود.