رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: اصحاب علوم انسانی باید به سمت شاخصسازی حرکت کنند و هیچ توسعهای بدون علوم انسانی به توفیق نمیرسد.
وی افزود: نکتهای که بسیار مغفول است، کارکردهای غیرصریح و ضمنی علوم انسانی است. مثلاً رفتارسازیهایی که میتوانیم در حوزه محیط زیست به پشتوانه علوم انسانی داشته باشیم. تقویت هویت ملی، افزایش تابآوری اجتماعی، ارتقای سطح اعتماد عمومی در جامعه و در نهایت تقویت سرمایه اجتماعی، رشد و صیانت از حقوق شهروندی تعمیق حس استقلالخواهی و افزایش معرفت عمومی، کاهش آسیبها و جرایم اجتماعی علوم انسانی بسیار میتواند مؤثر باشد.
آقای قبادی گفت: فعالیت کاربردیسازی علوم انسانی، یک فعالیت خطی نیست، بلکه یک چرخه است که دایم باید نظرات و مقتضیات عرصه عمل را با هم آزمون کنیم. هیچ توسعهای بدون مطالعات علوم انسانی به توفیق نمیرسد.
وی با بیان اینکه کاربردی سازی علوم انسانی فقط و فقط تجاری سازی نیست، افزود: علوم انسانی باید بتواند علم را نافع و به جامعه خدمت کند، از آلام جامعه بکاهد، به آسایش و آرامش جامعه بیفزاید، جرایم و آسیبها را کم و رفتارهای ما را در عرصههای مختلف اصلاح کند. همه اینها هزاران هزار ثروتآفرینی است.